- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Στον Κορυδαλλό ο Ρουπακιάς

21/09/13 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της 6ης ειδικής ανακρίτριας Πειραιά και του εισαγγελέα που άσκησε δίωξη για  ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή, ο Γιώργος Ρουπακιάς, που μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.

Ο 45χρονος που έχει ομολογήσει από την πρώτη στιγμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, απολογήθηκε για περίπου τρεις ώρες και τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, κατά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια, φέρεται να είπε ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του, ενώ τόνισε ότι είχε μια «χαλαρή» σχέση με τη Χρυσή Αυγή και πως η μοναδική του σχέση με την οργάνωση, ήταν μόνο μια διανομή τροφίμων στην οποία, όπως υποστήριξε, είχε πάρει μέρος.  Ωστόσο, αυτό που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ωστόσο είναι πως ο Ρουπακιάς είχε ενεργή δράση στις εκδηλώσεις της οργάνωσης, κάτι που φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στις οποίες ποζάρει δίπλα σε βουλευτές του κόμματος και άλλα στελέχη.

Πλέον, καθοριστικό ρόλο θα παίξουν τα στοιχεία που θα λάβουν οι αρχές από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα και θα δείξει ποιοι και πότε τηλεφώνησαν στον Ρουπακιά, αλλά και ποιες κλήσεις έκανε ο ίδιος από το κινητό του τηλέφωνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως κανένας δικηγόρος του Πειραιά δεν δέχθηκε να υπερασπιστεί τον δράστη της δολοφονίας και η Δικαιοσύνη αναγκάστηκε να ζητήσει δικηγόρο από την Αθήνα.

efsyn.gr


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=117512