Pin It

Οι περισσότεροι άντρες διστάζουν να πάνε στον γιατρό για διάφορους λόγους. Ομως οι ερευνητές των οικονομικών της Υγείας δεν συνηθίζουν να τους σκέφτονται ως ευάλωτους στις πολιτικές της. Κι όμως οι άντρες χρειάζονται φροντίδα, ειδικότερα τους καιρούς λιτότητας που διανύουμε.

 

Τα νέα σχέδια ασφάλισης της Υγείας, με τα χαμηλότερα ασφάλιστρα και τα υψηλότερα εκπιπτόμενα ποσά που δεν είναι πια καινοτομία αλλά επικρατούσα ανά τον κόσμο τάση, βλάπτουν την υγεία των αντρών. Μελέτη που δημοσιεύει το «Medical Care» δείxνει ότι όσο κρίσιμο κι αν είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άντρες τα προγράμματα αυτά λειτουργούν σαν νυστέρι στη φροντίδα της υγείας τους. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η παραίτηση των αντρών ακόμα και από την άμεση απαραίτητη φροντίδα, που σημαίνει καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος, έχει αποτέλεσμα την επιδείνωση της ασθένειας, την αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων και του χρόνου νοσηλείας και τελικά της δαπάνης της Υγείας. Ενδεικτικά αναφέρουν το παράδειγμα της δραματικής μείωσης κατά 24% της νοσηλείας τον πρώτο χρόνο του προγράμματος, που αντιστράφηκε απόλυτα την επόμενη χρονιά παρουσιάζοντας αύξηση 30%.

 

Ας προσέξουμε λίγο ο ένας τον άλλον.

 

Επιμέλεια: Ντάνι Βέργου ([email protected]) – Συντονισμός ύλης: Αγνή Κατσιούλα ([email protected]) – Δημιουργικό: Λουίζα Καραγεωργίου

 

Scroll to top