Pin It

νικος μιχαλολιακοςΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Ο φίρερ

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου 1957. Μαθητής ακόμα, σε ηλικία 16 ετών, το 1973, εντάχθηκε στην ακροδεξιά οργάνωση του Κωνσταντίνου Πλεύρη «4η Αυγούστου», στην οποία δραστηριοποιείται και κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων στο Μαθηματικό της Αθήνας. Για πρώτη φορά η δράση του γίνεται ευρύτερα γνωστή όταν συλλαμβάνεται τον Ιούλιο του 1974 έξω από τη βρετανική πρεσβεία στο Κολωνάκι, διαμαρτυρόμενος για τη στάση της Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Το 1976 συλλαμβάνεται και πάλι για επίθεση κατά δημοσιογράφων που κάλυπταν την κηδεία του, εκτελεσθέντος από τη «17 Νοέμβρη», βασανιστή της χούντας Ευάγγελου Μάλλιου. Στις 31 Ιουλίου 1978 ανακοινώθηκε η σύλληψή του μαζί με άλλους για σειρά βομβιστικών ενεργειών στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα καθαιρέθηκε από τον βαθμό του αξιωματικού των ειδικών δυνάμεων. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη ενός έτους ως μέλος ακροδεξιάς εξτρεμιστικής οργάνωσης για κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Λίγο μετά την αποφυλάκισή του, το 1980, εκδίδει το περιοδικό «Χρυσή Αυγή» που αποτελεί το θεωρητικό ευαγγέλιο του χώρου. Η έκδοση του περιοδικού σταμάτησε τον Απρίλιο του 1984, ενώ τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου διορίστηκε από τον έγκλειστο στον Κορυδαλλό δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο στη θέση του αρχηγού της νεολαίας του κόμματός του, της ΕΠΕΝ (Εθνική Πολιτική Ενωσις). «Στη θέση αυτή τον διαδέχτηκε ένας άλλος δυναμικός ακροδεξιός, ο Μάκης Βορίδης, με το χρίσμα και αυτός του φυλακισμένου δικτάτορα» (από το βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά «Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής»- εκδόσεις Πόλις). Τον Ιανουάριο του 1985 φεύγει από την Εθνική Πολιτική Ενωση και ιδρύει το Εθνικό Λαϊκό Κίνημα – Χρυσή Αυγή, στο οποίο από το 1993 δραστηριοποιείται ενεργά.

 

Υμνητής του ναζισμού και του Χίτλερ, είναι ο ίδιος που έχει συγγράψει το καταστατικό της οργάνωσης, το οποίο αποκάλυψε πρόσφατα ο Ιός στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και το οποίο τονίζει πως «για μας τους Ελληνες εθνικοσοσιαλιστές δεν υπήρξε ποτέ κανένα δίλημμα, ο δημοκρατικός τρόπος διακυβέρνησης, ο βασιζόμενος στην τυχάρπαστη πλειοψηφία των πολλών, δεν είχε θέση στο κίνημά μας».

 

Μανιάτης στην καταγωγή και αδελφός του γνωστού ποινικολόγου Τάκη Μιχαλόλια, ο Νίκος Μιχαλολιάκος βρίσκεται, μετά την εκλογή του στον Δήμο της Αθήνας, στο κατώφλι της Βουλής των Ελλήνων. Η συμμετοχή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας έχει προκαλέσει αρκετές εντάσεις με αποκορύφωμα τον ναζιστικό χαιρετισμό του, τον Ιανουάριο του 2011, ως απάντηση σε δημοτικό σύμβουλο που τον αποκάλεσε «φασίστα». Τη Βουλή κατόρθωσε να αλώσει στις διπλές εκλογές του Μαΐου-Ιουνίου του 2012, επίτευγμα που έδωσε άλλη αυτοπεποίθηση στη ναζιστική οργάνωση.

 

Τ.Τ.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

χρηστος παππας χρυση αυγηΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Ο υπαρχηγός

 

Γεννημένος το 1962 στη Λάκκα Σουλίου, είναι ένα από τα παλαιότερα και ιδρυτικά μέλη της Χρυσής Αυγής, πρώην ιδιοκτήτης καταστήματος επίπλων στα Ιωάννινα. Είναι γιος του στρατιωτικού Ηλία Παππά, στενού συνεργάτη του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου και μέλους της «επαναστατικής επιτροπής»της δικτατορίας. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος τον έβαλε πρώτο στη λίστα Επικρατείας και αποτελεί τον μέντορα πολλών βουλευτών και στελεχών της οργάνωσης. Θεωρείται ο νούμερο δύο μετά τον «αρχηγό» και ιδεολογικός καθοδηγητής, αλλά και βασικός αρθρογράφος τόσο στον ιστότοπο της οργάνωσης όσο και στην προσωπική του ιστοσελίδα. Θεωρείται εξαιρετικά σκληρός και άνθρωπος ειδικών αποστολών, με αφοσίωση και αίσθηση καθήκοντος προς τη ναζιστική οργάνωση. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν ο επικεφαλής των πρόσφατων «καταδρομικών» επισκέψεων στην Αλβανία, όπου μίλησε για «αλύτρωτες πατρίδες», για «κατσαπλιάδες Αλβανούς» και άλλα ρατσιστικά, προκαλώντας σοβαρές τριβές στις σχέσεις των δύο χωρών. Η αρθρογραφία του δεν φείδεται ύμνων στους ναζιστές δολοφόνους της χιτλερικής Γερμανίας, όπως ο μισάνθρωπος ναζιστής και φανατικός αντισημίτης Γιούλιους Στράιχερ. Οσον αφορά τα έντεκα ηγετικά στελέχη του τρίτου Ράιχ που εκτελέστηκαν μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης, ο Χρ. Παππάς δεν παραλείπει να τονίσει ότι το άρθρο του αφιερώνεται στη μνήμη τους ως «ένα μνημόσυνο Αγάπης και Προσευχής για την ψυχική τους ανέλιξη και τελειοποίηση». Στα κοινοβουλευτικά πεπραγμένα του τελευταίου χρόνου λειτούργησε ως συντονιστής και ομαδάρχης, με ψύχραιμες, αλλά εξαιρετικά προκλητικές ομιλίες που δημιούργησαν πανδαιμόνιο.

 

Τ.Τ.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

Το πρωτοπαλίκαρο

 

ηλιας κασιδιαρης χρυση αυγηΑπό «χορευτής τάνγκο» σε πρωτοπαλίκαρο του Ν. Μιχαλολιάκου και από χθες ένας απο τους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής. Ο λόγος για τον Ηλία Κασιδιάρη, βουλευτή Αττικής, γεννημένο στον Πειραιά, απόφοιτο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με ειδίκευση στη Χημεία Τροφίμων. Καταγόμενος από τη Μάνη (Δημαρίστικα Λάγιας), υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις και, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στην 35η Μοίρα Καταδρομών στη Κύπρο. Ο στενότερος συνεργάτης του Ν. Μιχαλολιάκου, ο «άγριος που δεν κωλώνει πουθενά και με τίποτα», αρνητής του Ολοκαυτώματος, που φέρει τατουάζ τη σβάστικα, την οποία θεωρεί «ελληνικό σύμβολο», έχει γράψει άρθρα υπέρ του Χίτλερ και είχε το γενικό πρόσταγμα της οργάνωσης.

 

Το χαστούκι στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και το ποτήρι με νερό που πέταξε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, στην εκπομπή «Πρωινό του ΑΝΤ1» (7 Ιουνίου 2012), είχαν προκαλέσει την καταδίκη του από όλο το δημοκρατικό φάσμα, ενώ είχε αθωωθεί τον Μάρτιο του 2013 από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, σε μια δίκη-παρωδία, για συνέργεια σε ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

 

Επιλέχτηκε από το εγχώριο «λάιφ στάιλ» ως το απόλυτο αρσενικό(!!!), φιλοξενήθηκε σε έντυπα και εφημερίδες, ενώ «γνώρισε πιένες» με αφορμή τη σχέση του με την αθλήτρια του άλματος εις τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου, και την μις Τουρισμό Ελενα Κωνσταντινίδου. Εξαιρετικά γυμνασμένος, εκπαιδευτής ομάδων της Χ.Α., «τσαμπουκάς για το τίποτα», ήταν το σημείο αναφοράς του κόμματος.

 

Ηταν ο εκλεκτός υποψήφιος του κόμματος για τον Δήμο Αθήνας και είχε δηλώσει ότι «σε λίγους μήνες η Χ.Α. θα διοικεί τους μεγάλους δήμους της χώρας», μόνο που, όπως λένε και στη Μάνη, «του ’ρθαν ανάποδα…»

 

Φ.Π.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ

Ο νταής

 

ηλιας παναγιωταρος χρυση αυγηΙδιοκτήτης του καταστήματος πώλησης στρατιωτικών ειδών «Φάλαγγα» στον Κολωνό, προμηθευτής των σωμάτων ασφαλείας με μπλουζάκια και εξοπλισμό. Επίσης διακινητής εθνικιστικών Τ-shirts, αλλά και της αγαπημένης μάρκας των ανά τον κόσμο νεοναζί «Pit Bull», ο Ηλίας Παναγιώταρος έχει το δικό του ιστορικό στο ναζιστικό στερέωμα.

 

«Μερικές σπρωξιές και λίγο ξύλο έπεσαν, τίποτα υπερβολικό και ιδιαίτερο». Με αυτές τις φράσεις ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής περιέγραφε πριν από ένα χρόνο στο BBC τα επεισόδια στη Ραφήνα εις βάρος αλλοδαπών μικροπωλητών, υποστηρίζοντας ότι στην Ελλάδα «δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες». Ο νταής βουλευτής εκτίμησε ότι στην Ελλάδα υπάρχει εμφύλιος και ότι η κοινωνία είναι έτοιμη να δώσει έναν νέου τύπου εμφύλιο, όπου, σύμφωνα με τη μανιχαϊστική του αντίληψη, από τη μία πλευρά θα είναι οι εθνικιστές και από την άλλη οι παράνομοι μετανάστες, οι αναρχικοί και όλοι οι «καταστροφείς». Μέσα στο γενικό του παραλήρημα είπε επίσης ότι σε δύο-τρία χρόνια η Χρυσή Αυγή θα είναι πρώτο κόμμα, ενώ και σήμερα είναι τόσο δημοφιλής που δημιουργεί μέχρι και μόδα με το ντύσιμό της.

 

Το 2002 ο Παναγιώταρος «μετακόμισε» στον ΛΑΟΣ και ο Γιώργος Καρατζαφέρης τον είχε συμπεριλάβει στους συνδυασμούς του κόμματός του για τις νομαρχιακές εκλογές. Η συνεργασία ΛΑΟΣ και Παναγιώταρου δεν ευδοκίμησε και επέστρεψε οριστικά στην οργάνωση. Τα τελευταία χρόνια πριν από την εκλογή του στη Βουλή δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου, εκτός από τραμπουκισμούς, συμμετείχε και στο γιαούρτωμα του Αλέκου Αλαβάνου.

 

Τ.Τ.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ

Ο αφοσιωμένος

 

γιαννης λαγος χρυση αυγηΗ παρουσία του Γιάννη Λαγού στα αριστερά του Νίκου Μιχαλολιάκου στις δηλώσεις του τελευταίου το βράδυ των εκλογών της 6ης Μαΐου, όταν και ακούστηκε το αμίμητο «εγέρθητω», δείχνει ότι πρόκειται για έναν από τους πιο αφοσιωμένους συνοδοιπόρους του ηγέτη της Χρυσής Αυγής. Ο 40χρονος βουλευτής Β’ Πειραιά με τα μπράτσα και το «γερμανικό» μουστάκι, που εμφανίζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, με όσους γνωρίζουν τη δομή της οργάνωσης να επιβεβαιώνουν ότι αποτελεί «αγαπημένο παιδί του φίρερ Μιχαλολιάκου».

 

Στον Γ. Λαγό πιστώνεται η οικοδόμηση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά. Θεωρείται ο πολιτικός -και όχι μόνο- καθοδηγητής της Τ.Ο. Νίκαιας, στην οποία ανήκε ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, και η οποία αποτελεί ένα από τα «καμάρια» της ναζιστικής οργάνωσης.

 

Ο Γ. Λαγός όμως δεν είναι γνωστός μόνο ως πολιτικός υπεύθυνος των οργανώσεων της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι και στο Πέραμα. Ο ίδιος στις 12 Ιουνίου του 2012, λίγες ώρες πριν από τη δολοφονική επίθεση σε Αιγύπτιους στο Πέραμα, είχε δηλώσει ότι οι Αιγύπτιοι ψαράδες «θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή και στους Ελληνες πολίτες». Ανάμεσα σε άλλα απειλητικά κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποιεί συχνά, ξεχωρίζουν κι αυτά από την επίσκεψή του μαζί με άλλους βουλευτές στις 14 Σεπτεμβρίου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. «Η Ζώνη θα κινηθεί, τα καράβια θα ξαναέρθουν πίσω και οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, οι οποίοι καπηλεύονται την κατάσταση, θα εξαφανιστούν από εδώ μέσα» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

 

Ν.ΣΒ.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

νικος μιχος χρυση αυγηΝΙΚΟΣ ΜΙΧΟΣ

Ο παλικαράς

 

Ιδιοκτήτης καταστήματος με ζωοτροφές και καυσόξυλα, ο Νίκος Μίχος έχει να επιδείξει έντονη αντισυνδικαλιστική δράση στην περιοχή της Εύβοιας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του ΠΑΜΕ, συμμετείχε στον χρυσαυγίτικο «ΟΑΕΔ», δηλαδή «στα δουλεμπορικά γραφεία που πλασάρουν στους βιομήχανους τζάμπα εργάτες με 16 ευρώ μεροκάματο, με σκοπό να χτυπηθούν συνολικά τα μεροκάματα όλων των εργατών και να κερδίσουν περισσότερα τα αφεντικά τους». Ο ίδιος συμμετείχε στην καμπάνια πιέσεων της Χ.Α στους χαλυβουργούς του Βόλου να υποκύψουν στους εκβιασμούς του ιδιοκτήτη Μάνεση και να μη σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των χαλυβουργών του Ασπρόπυργου. Στη σύσκεψη που έγινε στη Χαλκίδα για την ανεργία ο βουλευτής της νεοναζιστικής οργάνωσης ισχυρίστηκε προκλητικά ότι «τα σωματεία κλείνουν τα εργοστάσια επειδή αριστερίζουν».

 

Κατά του βουλευτή Εύβοιας κατέθεσε μήνυση πριν από μερικούς μήνες ο δήμαρχος Σκύρου Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, επειδή, όπως κατήγγειλε, τον απείλησε ακόμα και με χειροδικία επειδή έβαλε λουκέτο σε μπαρ της περιοχής, το οποίο παρανομούσε.

 

Τ.Τ.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
 

γιωργος πατελης χρυση αυγηΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ

Ο σκληρός

 

Το «πρωτοπαλίκαρο» της πιο σκληρής και «μαχητικής» οργάνωσης της Χρυσής Αυγής ήταν ο Γιώργος Πατέλης. Ο ίδιος, οι «συναγωνιστές» του και ο αρχηγός της νεοναζιστικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος «είχαν να το λένε» και να καυχώνται ότι κατάφεραν στο άντρο του ΚΚΕ και της Αριστεράς, τη Νίκαια, να στήσουν τον πιο πολυάριθμο και δυναμικό τους πυρήνα.

 

Ο Πατέλης ήταν ο πρόεδρος της Τ.Ο. Νίκαιας, «πυρηνάρχης» κατά τη χρυσαυγίτικη ιεραρχία, υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Πειραιά και ένα πρόσωπο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη συμπλοκή της Αμφιάλης στις 17 Σεπτεμβρίου, με τραγική κατάληξη τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καθώς ήταν εκείνος που μίλησε τελευταίος με τον Γιώργο Ρουπακιά πριν το μαχαίρι του να καρφωθεί στο στήθος του άτυχου 34χρονου.

 

Προσφάτως, οι καταιγιστικές αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της συμμορίας έφεραν στο φως ότι ο Γιώργος Πατέλης οπλοφορούσε παρανόμως, ενώ ερωτήματα εγείρονται για την πλουσιοπάροχη διαβίωσή του, παρά το γεγονός ότι δήλωνε άνεργος.

 

Δ.ΚΛ.

 

Scroll to top