Xrisi-Augi

29/09/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Υπάνθρωποι όσοι δεν συμφωνούν με τη Χρυσή Αυγή»

Αποκαλυπτικό το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, για τη Χρυσή Αυγή, τη στιγμή που οι αρχές αναζητούν τον οπλισμό της οργάνωσης σε διάφορες περιοχές της Αττικής .
      Pin It

Την ώρα που οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον οπλισμό της Χρυσής Αυγής, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, το πόρισμα του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, αποκαλύπτει τη δομή και τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, η οποία ξεκινάει ως ιδεολογικό μόρφωμα τη δεκαετία του 1980 και μετεξελίσσεται σε πολιτικό σχηματισμό.

Σύμφωνα με το πόρισμα, «από το χρόνο αυτό διαχωρίστηκε το επιχειρησιακό από το πολιτικό τμήμα, με το πρώτο να αναλαμβάνει την εκτός γραφείου δράση, δηλαδή τις βίαιες επιθέσεις εναντίον όσων η οργάνωση θεωρούσε εχθρούς. Σύμφωνα με το καταστατικό της οργάνωσης, στο οποίο ρητά ορίζεται ο διαχωρισμός αυτός, η ηγετική ομάδα και των δύο τμημάτων ήταν η ίδια, με την εξουσία του αρχηγού να είναι απόλυτη κατά το χιτλερικό δόγμα Fuhrerprinzip (η αρχή του αρχηγού), η προσταγή του οποίου προς ενέργεια ή η έγκρισή του ακόμα και σε ήσσονος σημασίας δράση ήταν ιερή και αδιαπραγμάτευτη.

»Κατά τη Χρυσή Αυγή, όσοι δεν ανήκουν στη λαϊκή κοινότητα της φυλής είναι υπάνθρωποι. Στην κατηγορία αυτοί ανήκουν οι ξένοι μετανάστες, οι Ρομά, όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους και άτομα με νοητικά προβλήματα. Η βία για τη Χρυσή Αυγή είναι το μήνυμα και όχι το μέσο επίτευξης των επιδιώξεών τους. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι η βία, η στρατιωτική δομή, η ιεραρχία και σε όσους διαφωνούν επιφέρει σκληρές, απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνέπειες».

Το πόρισμα κάνει λόγο για τυφλή υπακοή στους ανωτέρους, ενώ στις προτεραιότητες είναι «η επιλογή ατόμων με γνώση πολεμικών τεχνών. Η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση λαμβάνει χώρα σε διάφορες περιοχές, όπως η Μάλακάσα, η Μάνδρα και η Σαλαμίνα, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιούνται διάφορα όπλα που φυλάσσονται σε άγνωστες τοποθεσίες. Η στελέχωση των αποκαλούμενων ταγμάτων εφόδου γίνεται από άτομα που έχουν εκπαιδευτεί σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες και προσιδιάζουν στην εκπαίδευση των αντρών που υπηρετούν στις επίλεκτες δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων».

Στο πόρισμα σημειώνεται εξάλλου πως «η εντολή διαβιβάζεται από τον αρχηγό στον υπαρχηγό και στη συνέχεια από τον τελευταίο στους κατά σειρά κατώτερους στην ιεραρχία, μέχρι την τελική υλοποίησή της».

Δείτε ΕΔΩ, ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ.

Αναζήτηση οπλισμού

Το πόρισμα επιβεβαιώνει όσα υποστηρίζουν και οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες, πρώην μέλη της οργάνωσης (ένας άνδρας και μία γυναίκα) ότι η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί όπλα που φυλάσσονται σε άγνωστους μέχρι στιγμής χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δικαστικές αρχές θεωρούν τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες ως «κλειδιά» στην υπόθεση, ενώ οι υπερασπιστές της Χρυσής Αυγής αμφισβητούν πλήρως τις καταθέσεις τους.

Μαρία Δήμα

efsyn.gr

Scroll to top