30/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Κολλημένοι» με τα τηλέφωνα

Εδιναν αναφορά στους «πυρηνάρχες» κάθε φορά που έφερναν σε πέρας μια αποστολή. Ο πυρηνάρχης ενημέρωνε με τη σειρά του τον καθοδηγητή-βουλευτή και ανάλογα με τη δυναμική του «χτυπήματος», ο βουλευτής ανέφερε στον υπαρχηγό ή απευθείας στον «παντοδύναμο αρχηγό».
      Pin It

Εδιναν αναφορά στους «πυρηνάρχες» κάθε φορά που έφερναν σε πέρας μια αποστολή. Ο πυρηνάρχης ενημέρωνε με τη σειρά του τον καθοδηγητή-βουλευτή και ανάλογα με τη δυναμική του «χτυπήματος», ο βουλευτής ανέφερε στον υπαρχηγό ή απευθείας στον «παντοδύναμο αρχηγό»

 

Από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων, που έχουν ενσωματωθεί στη δικογραφία των 6.000 σελίδων με τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής και αφορούν το κρίσιμο διάστημα πριν και μετά τη δολοφονία, έχει πλέον αποδειχθεί αδιάσειστα ότι η «τύχη» του Παύλου Φύσσα ήταν προδιαγεγραμμένη

 

Της Κατερίνας Κατή

 

3Τα «τάγματα εφόδου» -αλλά και μέλη του πυρήνα που δρούσαν είτε κατά μόνας είτε με τη συνδρομή και άλλων ομοϊδεατών- έδιναν αναφορά στους κατά τόπους «πυρηνάρχες» κάθε φορά που έφερναν σε πέρας μια αποστολή.

 

Ο πυρηνάρχης ενημέρωνε με τη σειρά του τον καθοδηγητή-βουλευτή.

 

Στη συνέχεια -και ανάλογα με τη δυναμική του «χτυπήματος»- ο βουλευτής ανέφερε στον υπαρχηγό ή απευθείας στον «παντοδύναμο αρχηγό».

 

Και για να μη χάνουν χρόνο, πεπεισμένοι -και όχι αδίκως- ότι είχαν το ακαταδίωκτο, ανέφεραν και τηλεφωνικά.

 

Αυτή ακριβώς η διαδικασία ακολουθήθηκε με στρατιωτική ακρίβεια και μετά τη δολοφονία του νεαρού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, που έμελλε να γίνει ο καταλύτης των τελευταίων εξελίξεων καθώς στάθηκε η αφορμή για να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο των εμπλεκομένων αλλά και να πιάσει δουλειά το βαλιτσάκι της ΕΥΠ, καταγράφοντας πια και το περιεχόμενο των συνεννοήσεων της εγκληματικής ομάδας.

 

Αδιάσειστα έχει πλέον αποδειχθεί, από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων (από το ειδικό σύστημα λογισμικού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας), που έχουν ενσωματωθεί στη δικογραφία των 6.000 σελίδων με τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής και αφορούν το κρίσιμο διάστημα πριν και μετά τη δολοφονία, ότι η «τύχη» του Π. Φύσσα ήταν προδιαγεγραμμένη.

 

«Να πετάξουμε τα όπλα»

 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι καταγραφές του «κοριού» της ΕΥΠ, που έγιναν μετά τη δολοφονία Φύσσα, δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο κάθε εμπλεκόμενος.

 

Μέλη του ναζιστικού μορφώματος ακούγονται να εκφράζουν την ανακούφισή τους για την απολογία του δράστη της δολοφονίας επειδή δεν ενέπλεξε άλλους ομοϊδεάτες, ενώ λίγες ώρες μετά το έγκλημα σε επικοινωνίες τους με στελέχη του κινήματος συνεννοούνται ώστε να εξαφανίσουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

 

Σημαντικό είναι και το στοιχείο που προέκυψε, καθώς οδήγησε και στις ανάλογες συλλήψεις, ότι στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά ήταν τουλάχιστον άλλα δύο άτομα.

 

Στις συνεννοήσεις φέρεται να συμμετείχε και ένας ασφαλιστικός σύμβουλος, ο οποίος επίσης συνελήφθη και ελέγχεται και για άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο σε παράνομες δραστηριότητες σχετικά με τα οικονομικά της οργάνωσης.

 

Scroll to top