- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Απειλούν με επιστροφή υπό άλλο μανδύα

30/09/13 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ευρύτερο πολιτικό πεδίο οι χρυσαυγίτες αποδίδουν τις διώξεις του ηγετικού πυρήνα στους… αμερικανοσιωνιστές!

 

Ο Χ. Παππάς την ώρα της παράδοσής του στη ΓΑΔΑ, μεταξύ άλλων, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η κατοχική κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοφανείς διώξεις με μοχλό την, κατά κάποιους, ανεξάρτητη δικαιοσύνη… Θα επανέλθουμε!»

 

Του Τάσου Τσακίρογλου

 

[1]Σε φάση αναμονής και αμηχανίας βρίσκεται ο μηχανισμός της Χρυσής Αυγής, δύο ημέρες μετά τις συλλήψεις του ηγετικού πυρήνα της και τις ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις.

 

Σε πρώτο επίπεδο επιχειρούν να ανασκευάσουν την εικόνα αιφνιδιασμού που έδειξε το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου με αναρτήσεις σε φιλικούς ιστότοπους, σύμφωνα με τις οποίες «ήξεραν ότι θα τους συνελάμβαναν και περίμεναν» (Defencenet.gr).

 

Προχωρούν μάλιστα περισσότερο, αναφέροντας ότι ο «φίρερ» της οργάνωσης «το βράδυ, μιλώντας στη γυναίκα του, της είπε: “Αν γίνει κάτι, να μην ανησυχήσεις. Θα είμαι καλά”».

 

Τελευταίες οδηγίες

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηγέτης του ναζιστικού μορφώματος έστειλε λίγες ώρες πριν συλληφθεί έγγραφο αίτημα στη Βουλή προκειμένου να διακοπεί η παρακράτηση ποσοστού 20% υπέρ του κόμματος από τις βουλευτικές αποζημιώσεις των βουλευτών του, για να μπορέσουν αυτοί να εισπράττουν ολόκληρο τον μισθό τους, αφού ήξερε ότι θα τον συνελάμβαναν.

 

Παράλληλα, όπως ισχυρίζονται, ο «υπαρχηγός» Χρήστος Παππάς καθυστέρησε την παράδοσή του στις αρχές, προκειμένου να δώσει κατευθύνσεις στα μέλη της οργάνωσης τα οποία τελούν εν συγχύσει. Η γενική γραμμή, μέχρι να αποφανθεί ο Ν. Μιχαλολιάκος για το πώς θα προχωρήσει στο θέμα των παραιτήσεων βουλευτών, είναι να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, να μη δοθούν περαιτέρω αφορμές και κυρίως να εξαφανιστούν όσα στοιχεία μπορούν να λειτουργήσουν ενοχοποιητικά.

 

Την ίδια ώρα ετοιμάζεται από νομικούς-φίλους της οργάνωσης το καταστατικό πιθανού διάδοχου πολιτικού σχηματισμού, υπό τον μανδύα κάποιου πατριωτικού μετώπου. Υποψήφιοι θα είναι όλοι οι νυν φυλακισμένοι βουλευτές και πολλά από τα στελέχη που συνελήφθησαν, αφού, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, δεν τους έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα αποφυλακίζονται άμεσα σε περίπτωση εκλογής τους (κάτι, ωστόσο, που δεν ισχύει). Αλλωστε είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Χ. Παππά την ώρα της παράδοσής του στη ΓΑΔΑ: «Η κατοχική κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοφανείς διώξεις με μοχλό την, κατά κάποιους, ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει, ο εθνικισμός θα νικήσει, ο ελληνικός λαός να μη σκύβει το κεφάλι. Ζήτω η Ελλάδα. Ζήτω η Χρυσή Αυγή. Θα επανέλθουμε!»

 

Στο ευρύτερο πολιτικό πεδίο οι χρυσαυγίτες κάνουν λόγο για «σιωνιστική χούντα με έξωθεν εντολές», τις οποίες, υποτίθεται ότι έχουν δώσει οι «αμερικανοσιωνιστές». Σ’ αυτό το πλαίσιο επικαλούνται τις πιέσεις προς την κυβέρνηση από το αμερικανο­εβραϊκό συμβούλιο AJC, «μέσω του εκτελεστικού διευθυντή του, Ντέιβιντ Χάρις, τον οποίο ο υποτακτικός των διεθνών τοκογλύφων φον Αντωνάκης, θα συναντήσει και πάλι στη Νέα Υόρκη».

 

Οι δημοσκοπήσεις

 

Επίσης ισχυρίζονται ότι, παρ’ όλες τις διώξεις, «ο Λαϊκός Σύνδεσμος έπεσε, αλλά στάθηκε όρθιος δημοσκοπικά» επικαλούμενοι τις τελευταίες μετρήσεις της MRB και της ALCO, στις οποίες η Χρυσή Αυγή καταγράφει ποσοστά 6,8% (από 9,1%) και 8,2% αντίστοιχα. «Για εγκληματική οργάνωση, η τρίτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων είναι καλή επίδοση» λένε ειρωνικά.

 

Αναφορικά μάλιστα με τις δημοσκοπήσεις τονίζουν πως οι ψηφοφόροι τους δεν απαντούν, καθώς γνωρίζουν ότι είναι τηλεφωνικές και ως εκ τούτου μπορεί να παρακολουθούνται από την ΕΥΠ.

 


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=123931