- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Αντέλ και γαλλικό άρωμα

01/10/13 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

καμινης αντελ εξαρχοπουλος [1] [2]Σε μια λιτή τελετή, το απόγευμα της Κυριακής, απονεμήθηκαν στον κινηματογράφο «Παλλάς» της Βουκουρεστίου τα βραβεία του 19ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Νύχτες Πρεμιέρας». Καλύτερη ταινία αναδείχθηκε το αισθησιακό γαλλικό φιλμ «Ραντεβού μετά τα μεσάνυχτα» του πρωτοεμφανιζόμενου Γιαν Γκονσάλες, που απέσπασε τη «Χρυσή Αθηνά», το μεγάλο βραβείο του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος.

 

Το βραβείο σκηνοθεσίας απέσπασε ο Σαμ Φλάισνερ για την ταινία του «Προσοχή στο κενό μεταξύ του συρμού και της αποβάθρας» που ακολουθεί την περιπέτεια ενός αυτιστικού αγοριού στη Νέα Υόρκη. Το βραβείο σεναρίου απονεμήθηκε στη γαλλική ταινία «Το κορίτσι της 14ης Ιουλίου» του Αντονίν Περετζατκό, όπου το χιούμορ των αμερικανικών ταινιών του 1920 συνυπάρχει με τη γαλλική νουβέλ βαγκ του ’60. Στο τμήμα «Music & Film» τιμήθηκε με τη «Χρυσή Αθηνά» η καναδέζικη «Ηλεκτρικά κύματα» της Καρολίν Μαρτέλ και το βραβείο Κοινού απέσπασε το «Short Term 12» του Ντέστιν Ντάνιελ Κρίτον.

 

Στις ελληνικές μικρού μήκους θριάμβευσε το «Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου, ακριβώς όπως και στη Δράμα. Κι άλλες βραβεύσεις συνέπεσαν. Το β΄ βραβείο πήγε «Στο κατώφλι» της Αναστασίας Κρατίδη και το γ΄ στη «Νικολέτα» της Σόνια Λίζα Κέντερμαν. Βραβείο σκηνοθεσίας δόθηκε στο «Dead End» της Τώνιας Μισιαλή και σεναρίου στο «Δεν είμαι τώρα εδώ» των Ζήση Κοκκινίδη και Ιωνα Παπασπύρου.

 


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=124545