02/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ψάχνουν μυστηριώδη γυναίκα και απόστρατο

Στον εντοπισμό δύο ατόμων που συνομίλησαν με βασικούς εμπλεκομένους στη δολοφονία του Π. Φύσσα επικεντρώνονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.
      Pin It

Στον εντοπισμό δύο ατόμων που συνομίλησαν με βασικούς εμπλεκομένους στη δολοφονία του Π. Φύσσα επικεντρώνονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

 

Του Μάνου Τσαλδάρη

 

Στον εντοπισμό του «απόστρατου στρατιωτικού» που εμφανίζεται να βρίσκεται στην περιοχή της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα, στην Αμφιάλη Κερατσινίου, και ο οποίος έχει συνομιλήσει με τρεις βασικούς εμπλεκομένους σε αυτή, αλλά και στην ταυτότητα της μυστηριώδους γυναίκας με την οποία ο βουλευτής Γιάννης Λαγός συνομίλησε επί μακρόν το βράδυ της δολοφονίας, πριν ενημερώσει τον γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλιολάκο, στρέφονται από χθες οι έρευνες των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής.

 

Διαδοχικές κλήσεις

 

Ο «απόστρατος», όπως αναφέρεται από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά στις απομαγνητοφωνήσεις, προκύπτει από την άρση απορρήτου ότι τις ώρες πριν από τη δολοφονία βρισκόταν στην περιοχή και είχε τηλεφωνήσει στον Ρουπακιά στις 23.31, ενώ από τις 23.34 δέχεται διαδοχικές κλήσεις από τον Ρουπακιά και τους Γιώργο Σκάλκο και Γιώργο Πατέλη.

 

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών κινήθηκε από τις συνομιλίες που καταγράφηκαν στις 19/9 μεταξύ του βουλευτή Γιάννη Λαγού και του «πυρηνάρχη» της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη, όπου ο πρώτος θέλει να μάθει από τον δεύτερο τις συνθήκες της δολοφονίας.

 

Ο Πατέλης είχε τηλεφωνήσει γύρω στις 7.00 το απόγευμα στον βουλευτή και εκείνος μία ώρα αργότερα, σε άσχημη -όπως ακούγεται- ψυχολογική κατάσταση, επικοινωνεί με τον «πυρηνάρχη» για να μάθει για την ταυτότητα του τρίτου ατόμου που πήρε τηλέφωνο τον Ρουπακιά. Η αγωνία του μάλιστα είναι τόση ώστε πιέζει τον Πατέλη να μάθει το μικρό του όνομα.

 

Η συνομιλία είναι η εξής:

 

Π: Ελα Γιάννη.

 

Λ: Αυτόν που λέμε, τον μαλά@@ αυτόν που είναι ο τρίτος που τον πήρε τηλέφωνο.

 

Π: Ναι.

 

Λ: Πώς τον λένε; Τον λένε Γιώργο και αυτόν;

 

Π: (Ρωτάει έναν που είναι δίπλα του και απαντά στον βουλευτή) Ε, δεν θυμάμαι (το άτομο όμως που ήταν μαζί του ακούγεται να του λέει Δήμου, Δήμου -πώς το λένε…- Δήμου… Το άλλο;).

 

Λ: Μπορείς να μάθεις να μου πεις;

 

Π: Ναι, ναι, ναι. Εχουμε πρόβλημα;

 

Λ: Μάθε και πες μου πώς τον λένε αυτόν. Το μικρό του. Ελα…

 

Π: Εντάξει, εντάξει.

 

Το τηλέφωνο του «απόστρατου του στρατού», όπως αναφέρεται σε άλλες συνομιλίες το ίδιο άτομο -τα στοιχεία του είναι γνωστά στις διωκτικές αρχές- εντοπίζεται βάσει των κεραιών να ακολουθεί το «δρομολόγιο» Κοκκινιά, Νίκαια, Μανιάτικα του Πειραιά, Κερατσίνι και Κοκκινιά και σύμφωνα με τους αστυνομικούς έχει περάσει και από τον τόπο της δολοφονίας. Οι αστυνομικοί τον έχουν αναζητήσει για να τον εξετάσουν, όμως έως τώρα δεν έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν, ώστε να διαπιστώσουν εάν πράγματι είναι στρατιωτικός, ερευνώντας και την περίπτωση να μην είναι πράγματι απόστρατος, αλλά να αναφέρεται έτσι στις κωδικοποιημένες συνομιλίες – πιθανολογείται ότι εργάζεται σε εταιρεία σεκιούριτι.

 

Το δεύτερο σημείο στο οποίο οι αστυνομικοί έχουν στρέψει τις έρευνές τους είναι στον εντοπισμό της ταυτότητας του ατόμου με το οποίο επικοινώνησε ο Γιάννης Λαγός μετά τη δολοφονία και μίλησε μαζί του 159 δευτερόλεπτα. Οπως, δε, προκύπτει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, όσο ο Λαγός μιλούσε μαζί του, ο Νίκος Μιχαλολιάκος κάλεσε το τηλέφωνο του βουλευτή, όμως εκείνος δεν απάντησε.

 

Η ενημέρωση του αρχηγού

 

Επικοινώνησε με τον «αρχηγό» του και τον ενημέρωσε για τη δολοφονία αφού ολοκλήρωσε τη συνομιλία του. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», το τηλέφωνο αυτό, το οποίο εμφανίζεται μία και μοναδική φορά σε όλα τα διαγράμματα κλήσεων που έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί, φέρεται να ανήκει σε γυναίκα. Αυτό όμως αναμένεται να πιστοποιηθεί με τις νέες απαντήσεις που θα δοθούν από τις εταιρείες τηλεφωνίας.

 

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι από την έκθεση της Αντιτρομοκρατικής προκύπτει ότι στο σημείο της δολοφονίας βρίσκονταν αρχικά τέσσερα άτομα, από τα οποία τα τρία έχουν ήδη συλληφθεί.

 

Οπως προέκυψε, οι τέσσερις άνδρες στο διάστημα από τις 21.41 έως και τις 22.45 πραγματοποίησαν διαδοχικά εξερχόμενες κλήσεις προς δέκα άτομα τα οποία και «συνέκλιναν», όπως αναφέρεται στο πόρισμα, στο σημείο της δολοφονίας.

 

[email protected]

 

Scroll to top