Panathinaikos-Platanias

02/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το πρώτο διαγώνισμα

Μπαϊράμι, Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν και Φιγκερόα τα στοιχήματα του Αναστασίου.
      Pin It

Μπαϊράμι, Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν και Φιγκερόα τα στοιχήματα του Αναστασίου

 

Του Κ. Μανωλιουδάκη

 

Να ρίξουν τους τόνους προσπαθούν στον Παναθηναϊκό πριν γίνει… επικίνδυνη η ευφορία που προέκυψε εξαιτίας της τρίτης συνεχόμενης νίκης της ομάδας στα ματς με ΟΦΗ, Εργοτέλη και Αστέρα Τρίπολης.

 

Η «επιχείρηση προσγείωση» των πιτσιρικάδων ξεκίνησε καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση και «τουπέ», αφού το πράγμα μπορεί κάλλιστα να γυρίσει μπούμερανγκ. Αυτό αποτελεί τη βασική προτεραιότητα του Γιάννη Αναστασίου και των συνεργατών του.

 

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι η συγκεκριμένη ομάδα θα δίνει εξετάσεις σε κάθε παιχνίδι και κατ’ επέκταση η αγωνιστική και (κυρίως) ψυχική ισορροπία του γκρουπ αποτελεί απαραίτητο συστατικό για να συνεχιστούν οι επιτυχίες.

 

Αλλωστε την ερχόμενη Κυριακή υπάρχει το… διαγώνισμα με τον ­ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, δηλαδή το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς για τον νέο Παναθηναϊκό και μάλιστα σε μία από τις πιο «καυτές» έδρες του πρωταθλήματος, κόντρα σε μία ομάδα που προβάλλει ως το «αντίπαλο δέος» του Ολυμπιακού.

 

Εύλογα αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι το συγκεκριμένο ματς θα λειτουργήσει σαν καθρέφτης για την εξέλιξη και (πρωτίστως) για τα… όρια των «πράσινων», που ναι μεν παρουσιάζουν ξεκάθαρα σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης αλλά μόνο μέσα στην «προστατευόμενη» Λεωφόρο.

 

Εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να νικήσει, γνωρίζοντας τη συντριβή από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και σώζοντας την παρτίδα στο φινάλε με το γκολ του Ατζαγκούν που έφερε την ισοπαλία στα Περιβόλια απέναντι στον Πλατανιά. Ακόμα και στο φιλικό στην Πάτρα με την Παναχαϊκή οι «πράσινοι» ήταν κάκιστοι και σαφώς έξω από τα νερά τους, δίχως αυτό να σημαίνει ότι από τότε μέχρι σήμερα δεν υπάρχει πρόοδος της ομάδας σε όλους τους τομείς.

 

Πέρα όμως από το πρώτο «διαγώνισμα» στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, υπάρχουν και 3+2 στοιχήματα για τον Γιάννη Αναστασίου όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό της ομάδας και τη μέγιστη δυνατή αξιοποίησή του.

 

Πρώτο και κύριο, ο Εμίρ Μπαϊράμι. Από τον διεθνή Σουηδό επιθετικό το τεχνικό τιμ προσδοκούσε ότι μπορεί να εισπράξει ανάλογα οφέλη με αυτά του Μάρκους Μπεργκ. Ο τελευταίος έχει αρχίσει να κάνει την… απόσβεσή του, ο Μπαϊράμι ωστόσο δεν έχει βρει τα πατήματά του κι ο Αναστασίου κάνει ό,τι μπορεί για να του δώσει τον χρόνο προσαρμογής που χρειάζεται αλλά και να του αποβάλει το άγχος προκειμένου να φτάσει με τη σειρά του στο… restart.

 

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τον Μέντες ντα Σίλβα που επίσης δεν «τραβάει», αλλά ο προπονητής πιστεύει ότι είναι θέμα χρόνου να ανεβάσει «στροφές».

 

Το θετικό με τις δύο περιπτώσεις είναι ότι πέραν του Μπαϊράμι υπάρχουν λύσεις στα άκρα, όπως ο Κλωναρίδης και ο Ντίνας, που ανταποκρίνονται ώς τώρα στις απαιτήσεις, ενώ και αντί του Μέντες έχει προκύψει -ως ευχάριστη έκπληξη- ο Λαγός που παρουσιάζει εντυπωσιακή βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι…

 

Το τρίτο στοίχημα (εξακολουθεί να) είναι ο Ζέκα. Ο Πορτογάλος είναι σαφές ότι δείχνει σημάδια ανάκαμψης και δεν είναι το «φάντασμα» των πρώτων αγώνων. Προφανώς αποφορτίστηκε μετά την ενσωμάτωση του Πράνιτς στο πλευρό του και την παρουσία… έξτρα ηγετών, έστω και σε άλλες γραμμές του γηπέδου -Μπεργκ, Σίλντενφελντ, Φιγκερόα. Απέχει ωστόσο από το «ταβάνι» του.

 

Δύο επιπλέον στοιχήματα αφορούν τις περιπτώσεις του Ατζαγκούν και του Φιγκερόα. Ο Νιγηριανός μέσος και ο Αργεντινός στράικερ αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία παικτών που πιστοποίησαν ότι μπορούν να βοηθήσουν άμεσα και ουσιαστικά την ομάδα. Εντούτοις, ο Φιγκερόα είναι έτοιμος μόνο για 20λεπτα και ο Ατζαγκούν έχασε έδαφος με τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του και το ταξίδι στη Νιγηρία, πάνω που προσαρμοζόταν στην ομάδα…

 

Scroll to top