- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Ο εθνικο­σοσιαλισμός «φάντασμα»

07/10/13 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σημείο των απολογιών που ξένισε εχθρούς και φίλους της οργάνωσης είναι η ευκολία με την οποία ο Αρχηγός και η ομάδα του αποκήρυξαν τον εθνικοσοσιαλισμό ή τον απώθησαν στο νεανικό τους παρελθόν. Είναι βέβαια κάπως αφελές να δεχόμαστε την απάντηση του Κασιδιάρη στη σχετική ερώτηση του ανακριτή, ότι «είναι αδύνατον να υπάρξει ταύτιση με ιδεολογίες που εκφράζουν άλλα έθνη», την ώρα που ο ερωτώμενος φέρει στο μπράτσο του τον αγκυλωτό σταυρό.

 

Κανείς καλόπιστος δεν μπορεί να δεχτεί τις δικαιολογίες αυτές. Οι πιο πονηρεμένοι αρκούνται να υποστηρίξουν ότι ενώ ξεκίνησε ως ναζιστική, η Χρυσή Αυγή έπαψε κάποια στιγμή να είναι εθνικοσοσιαλιστική. Αλλά ακόμα και σήμερα, στο ιδεολογικό μανιφέστο που είναι αναρτημένο στον ιστότοπό της, ενώ διαψεύδεται ότι είναι φασιστική ή ναζιστική, η οργάνωση δηλώνει ότι «στον σκληρό πυρήνα της Πίστης» της βρίσκεται το «Εθνος-Φυλή», δηλαδή ακριβώς το εθνικοσοσιαλιστικό δόγμα.

 

Και πάλι εδώ η εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» μάς παρέχει πολύτιμα στοιχεία.

 

Σε ανυπόγραφο άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 6.4.2006, με τίτλο «Εθνικιστές ή Ναζιστές;», η εφημερίδα εξηγεί στους οπαδούς της για ποιο λόγο πρέπει να ονομάζονται «εθνικιστές», χωρίς να αλλάζουν τίποτα από όσα πίστευαν μέχρι τότε που ονομάζονταν «εθνικοσοσιαλιστές».

 

Σύμφωνα μ’ αυτό το κείμενο, «παλαιότερα, πριν από χρόνια, χρησιμοποιείτο στα κείμενα του Κινήματός μας ο όρος εθνικοσοσιαλισμός. Το γεγονός ότι τώρα χρησιμοποιούμε τους όρους εθνικισμός, λαϊκός εθνικισμός και κοινωνικός εθνικισμός δεν σημαίνει ότι αλλάξαμε ιδέες. Απλά, θεωρούμε περισσότερο πολιτικά δόκιμο το να χρησιμοποιούμε τους όρους αυτούς, γιατί είναι γεγονός ότι ο όρος ‘‘εθνικοσοσιαλισμός’’ προκαλεί παρανοήσεις μετά από έναν ωκεανό προπαγάνδας εξήντα ολόκληρων ετών».

 

Είναι, δηλαδή, απλά θέμα «παρανοήσεων» και φταίει η αντιναζιστική προπαγάνδα! Οσο για τον «κοινωνικό εθνικισμό» που εισηγείται ως «δόκιμο» όρο το κείμενο αυτό, πρόκειται βέβαια για μια άλλη μετάφραση του γερμανικού Nationalsozialismus (εθνικοσοσιαλισμός).

 

Ενδιαφέρον έχει και για ποιο λόγο δεν αυτοαποκαλούνται ναζιστές: «Είμαστε εθνικιστές και όχι ναζιστές, πρώτα απ’ όλα για λόγους καθαρά γλωσσικούς. Γιατί είμαστε υπερήφανοι να χρησιμοποιούμε τη γλώσσα των θεών, τη γλώσσα του Πλάτωνος και του Αριστοτέλους κι όχι κάποια ξένη γλώσσα, όπως η γερμανική, από την οποία προέρχεται ο όρος ‘‘ναζιστής’’».

 

Αυτά για όσους κάνουν ακόμα και τώρα ότι δεν βλέπουν και δεν καταλαβαίνουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

 


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=127758