papandreou

12/10/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» Γ. Παπανδρέου για τις ψηφιακές συχνότητες

Να πάρει πίσω την απόφαση για την ψηφιακή τηλεόραση ζητά από την κυβέρνηση ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας πως έτσι «διαιωνίζεται το καθεστώς μη αδειοδότησης».
      Pin It

Την ανάκληση της απόφασης με την οποία ακυρώνεται ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση της ψηφιακής τηλεόρασης, ζητά από την κυβέρνηση ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Το μέγα θέμα του διαγωνισμού αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης, που αποτελεί και ευκαιρία εξυγίανσης του τηλεοπτικού τοπίου, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση -προσωρινά ισχυρίζεται- στην ουσία να ματαιώσει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρώην πρωθυπουργός.

Όπως σημειώνει ο κ. Παπανδρέου με αυτή την κίνηση «ενισχύει ακόμη περισσότερο μια κατεστημένη αντίληψη, τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται πραγματικές μεταρρυθμίσεις και μεγάλες αλλαγές, οι οποίες θα ανατρέπουν όλα όσα εξέθρεψαν το πελατειακό κράτος και τα πάσης φύσεως συμφέροντα, που με τη σειρά τους προσέθεσαν νέα δεινά, οδηγώντας τη χώρα στο χείλος της καταστροφής».

Ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει ότι με αυτή την απόφαση η κυβέρνηση «διαιωνίζει καθεστώς μη αδειοδότησης, ομολογεί την αδυναμία της να προκηρύξει και να φέρει σε πέρας μια πραγματική διαδικασία αδειοδότησης περιεχομένου, αποκλείει οποιονδήποτε άλλον θα ήθελε να συμμετάσχει στην τηλεοπτική αγορά, υπονομεύει τον πλουραλισμό, παραβλέπει την ανάγκη ελέγχου βιωσιμότητας και βεβαίως αποποιείται των δικαιωμάτων της Πολιτείας σε έναν χώρο που αποτελεί εθνικό πλούτο, αποστερώντας έτσι πολύτιμα έσοδα από το κράτος».

Στην ανακοίνωση τονίζεται, εξάλλου, ότι «οι καθυστερήσεις και η ολιγωρία που επέδειξε η Πολιτεία διαχρονικά στο συγκεκριμένο θέμα, είναι μια πραγματικότητα, αλλά το γεγονός αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την απόφαση της κυβέρνησης».

Διαβάστε σχετικά:

efsyn.gr

Scroll to top