Pin It

Αναζητεί συμμάχους για κατάθεση πρότασης που θα συμπεριλαμβάνει και τους πρώην πρωθυπουργούς Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο

 

Του Τάσου Τσακίρογλου

 

Να ανοίξει το κάδρο των ευθυνών στο θέμα της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ επιχειρεί ο Πάνος Καμμένος, καθώς οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», θα καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία θα προβλέπει την παραπομπή των Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου, αλλά και των πρώην πρωθυπουργών Παπανδρέου και Παπαδήμου.

 

Η οριστική διατύπωση της πρότασης θα γίνει στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ ήδη από χθες έχουν ξεκινήσει οι επαφές με ανεξάρτητους βουλευτές, προκειμένου να συμπληρωθούν οι 12 υπογραφές που λείπουν από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ώστε να συμπληρωθούν οι αναγκαίες τριάντα για τη σύσταση της επιτροπής.

 

Σ' αυτό το πλαίσιο ο Πάνος Καμμένος συναντάται σήμερα με τον πρώην υφυπουργό Απασχόλησης, Νίκο Νικολόπουλο. Σε ερώτηση της «Εφ.Συν.» εάν η πρόταση θα έχει αποδέκτη και τη Χρυσή Αυγή, η οποία προτείνει την παραπομπή των Παπανδρέου, Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου, ο γραμματέας της Κ.Ο., Παναγιώτης Μελάς, απάντησε ότι ζητούμενο είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και ότι αποδέκτες είναι όλοι οι βουλευτές «χωρίς διακρίσεις».

 

Βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ., πάντως, τηρούσαν ηπιότερη στάση από εκείνη της Χρυσής Αυγής έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου εξομοιώνει την τρικομματική κυβέρνηση με το κόμμα της Αριστεράς, κάνοντας λόγο για διπλό «συγχωροχάρτι στους υπευθύνους για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ».

 

Στελέχη του κόμματος του Π. Καμμένου εξέφραζαν απλώς απορία για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως έλεγαν, θα μπορούσε να συμπεριλάβει τον Γιώργο Παπανδρέου και ας απαλλασσόταν αυτός στη συνέχεια με βούλευμα.

 

Στο θέμα των ευθυνών του Ευ. Βενιζέλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Τέρενς Κουίκ, λέγοντας ότι ο πρώην υπουργός απέκρυψε τη λίστα σε δύο προεκλογικές περιόδους.

 

«Εάν ο κόσμος γνώριζε ότι υπάρχει αυτή η λίστα, θα ψήφιζε όπως ψήφισε; Μήπως έχουμε και αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος από την απόκρυψη ενός πολύ σημαντικού στοιχείου;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

 

Scroll to top