plateia-Aristotelous-parastasi

21/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Γέμισε ξανά η πλατεία από παιδιά

Ασφυκτικά γεμάτος ο Αγιος Παντελεήμονας στην οδό Αχαρνών, που «άνοιξε» έπειτα από χρόνια «κατοχής», για να υποδεχτεί οικογένειες της περιοχής, οι οποίες παρακολούθησαν την παιδική παράσταση «Το μεγάλο μπλουμ του Μπρίλη».
      Pin It

Ασφυκτικά γεμάτος ο Αγιος Παντελεήμονας στην οδό Αχαρνών, που «άνοιξε» έπειτα από χρόνια «κατοχής», για να υποδεχτεί οικογένειες της περιοχής, οι οποίες παρακολούθησαν την παιδική παράσταση «Το μεγάλο μπλουμ του Μπρίλη»

 

Της Διαλεκτής Αγγελή

 

Γονείς και παιδιά κάθε ηλικίας και εθνικότητας συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, για να παρακολουθήσουν την παιδική παράσταση «Το μεγάλο μπλουμ του Μπρίλη», δίνοντας με αυτό τον τρόπο έναν διαφορετικό χαρακτήρα από τον σκοτεινό και ξενοφοβικό που είχε αποκτήσει το τελευταίο διάστημα η πλατεία και η περιοχή. Βέβαια, δεν έλειψαν και οι παραφωνίες, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να «σπιλώσουν» την εκδήλωση.

 

Γονείς με μικρά παιδιά στην αγκαλιά τους συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να παρακολουθήσουν την παιδική παράσταση από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών δράσεων, οι οποίες διοργανώνονται αυτή την περίοδο στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά.

 

Οι αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά της πλατείας και οι ελάχιστοι «αγανακτισμένοι κάτοικοι», που περιστασιακά φώναζαν «Αίσχος!» και με συνθήματα αλλά και με φραστικές επιθέσεις επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή της παράστασης, δεν έλειψαν από το σκηνικό.

 

Ωστόσο, η μαζικότατη προσέλευση του κόσμου από την περιοχή, που έφθασε τα 400 άτομα, κατάφερε να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα στα περίπου 40 συγκεντρωμένα άτομα της «Επιτροπής Κατοίκων» του Αγ. Παντελεήμονα. Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ευχαρίστησε τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος δεν φοβήθηκε και ήρθε. Τον φόβο τον προκαλεί ο φασισμός, η βλακεία και η αλητεία αυτών των ανθρώπων. Μόνο η αλληλεγγύη, ο πολιτισμός, οι τέχνες και το θέατρο βοηθούν για να ξεπεραστεί αυτός ο φόβος». Το δυνατό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων κάλυψε εντελώς τις φωνές των ελάχιστων «αγανακτισμένων».

 

«Ηταν φυσικό για μας να θέλουμε να δώσουμε μια παράσταση στον Αγ. Παντελεήμονα, έναν χώρο που ήταν το άντρο, το προπύργιο της Χ.Α., όπου δρούσε ανεξέλεγκτα με την ανοχή και την υποστήριξη της αστυνομίας όλο αυτό το διάστημα. Είχαμε προσπαθήσει και πριν από ένα χρόνο, αλλά τα τάγματα εφόδου και η αστυνομία που “φυλούσαν” την πλατεία δεν μας το επέτρεψαν. Πλέον που η Χ.Α. έχει εξαφανιστεί, όπως κάνει κάθε γνήσιος εγκληματίας, μπορέσαμε τελικά να παίξουμε. Το σημερινό ήταν ένα ωραίο άνοιγμα της πλατείας, ένα νέο ξεκίνημα για όλους τους πολίτες που ζουν σε αυτή την πόλη», είπε στην «Εφ.Συν.» ο σκηνοθέτης της παράστασης.

 

Scroll to top