- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Απαλλάχθηκαν οι κατηγορούμενοι για τον δρόμο Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου

01/11/13 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεκτή έκανε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, Χαράλαμπου Μωϋσίδη, το δικαστήριο και απάλλαξε όλους τους κατηγορούμενους από τις πράξεις που τους καταλογίζονταν, θεωρώντας ότι η προκληθείσα ζημιά για το δημόσιο είναι κάτω από το όριο των 130.000 ευρώ, που προβλέπει ο νόμος για τα κακουργήματα.

Ως εκ τούτου, οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε βαθμό πλημμελήματος και παραγράφηκαν λόγω παρέλευσης της 5ετίας, με δεδομένο ότι οι αποδιδόμενες πράξεις τελέστηκαν έως το 2007.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η ζημιά για το δημόσιο περιορίζεται σε 29.000 ευρώ, ποσό που αφορά την κατασκευή και την επικαιροποιημένη μελέτη του έργου.

Για την υπόθεση κατηγορούνταν συνολικά 26 άτομα, ανάμεσα στους οποίους ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Διονύσης Ψωμιάδης, ο άλλοτε νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος, πρώην νομαρχιακοί σύμβουλοι, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών της άλλοτε Νομαρχίας κι ένας εργολάβος.

Οι πρώτοι δύο είχαν τεθεί αυτοδικαίως σε αργία ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης στα ποινικά δικαστήρια. Με δεδομένη την απαλλακτική απόφαση, αναμένεται να επανέλθουν στις θέσεις τους.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=141405