- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Pfizer Hellas: δωρεά φαρμάκων συνολικής αξίας ενός εκατ. ευρώ

01/11/13 TA NEA ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

 

pfizer [1]

Η ανακοίνωση της δωρεάς της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Hellas πραγματοποιήθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο υπουργός Υγείας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Hellas.

Η δωρεά περιλαμβάνει την παράδοση 80.000 συσκευασιών σημαντικών φαρμάκων με θεραπείες για την υπέρταση και την υπερχοληστερολαιμία, φάρμακα κατά του καρκίνου, της νόσου Alzheimer, του νευροπαθητικού πόνου, της καρδιακής ανεπάρκειας, καθώς και εμβόλια, αντιβιοτικά και βιολογικές θεραπείες για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Με αυτή την πρωτοβουλία η εταιρεία ευελπιστεί ότι θα ωφεληθούν περίπου πενήντα χιλιάδες ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας που διαμένουν στην Αττική και έχουν πρόσβαση στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, αλλά και πολίτες σε όλη την Ελλάδα, αφού υπάρχει ένα εκτεταμένο δίκτυο Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων που υποστηρίζονται από τον ΙΣΑ και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε δήμους, τοπικούς ιατρικούς συλλόγους και μητροπόλεις.

Τα φάρμακα της δωρεάς έχουν επιλεχθεί κατόπιν συζητήσεων και συμφωνίας με τον ΙΣΑ σχετικά με τις ιατρικές προτεραιότητες και τις θεραπευτικές ανάγκες που υπάρχουν.


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=141971