anmari_tzasir

06/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ART

Παλαιστινιακή ταινία με ελληνική καρδιά

Η πρώτη Παλαιστίνια που γύρισε ταινία, η λαμπερή και δυναμική Ανμαρί Τζασίρ, παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τη δεύτερη δουλειά της, που γυρίστηκε χάρη σε μια γερή ελληνική βοήθεια. «Αισθάνομαι πια Ελληνίδα», μας λέει χαρακτηριστικά.
      Pin It

Το «Οταν σε είδα» κάνει πρεμιέρα στους Ανοιχτούς Ορίζοντες του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Και η σκηνοθέτις εξηγεί γιατί, τώρα πια, νιώθει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα της

Η Ανμαρί Τζασίρ, όμορφη, λαμπερή και κυρίως δυναμική στην τέχνη της, έχει ήδη σημαδέψει για πάντα την κινηματογραφική ιστορία, καθώς η πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία, το «Salt of this sea» του 2008, επίσημη πρόταση της Παλαιστίνης για το Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, ήταν το πρώτο παλαιστινιακό φιλμ με την υπογραφή γυναίκας.

Η δεύτερη ταινία της, «Οταν σε είδα», αντιμετωπίζει κατάματα τη ζωή σε κατάσταση πολέμου, στρογγυλεύοντας όμως τις γωνίες, μια και ο κεντρικός ήρωας είναι ένα μικρό αγόρι με μοναδική επιθυμία την ασφάλεια του οικογενειακού του σπιτιού. Θα προβληθεί σε λίγο καιρό και στις ελληνικές αίθουσες.

Περισσότερα στο ρεπορτάζ της Λήδας Γαλανού στη σελίδα 19 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί.

efsyn.gr

 

Scroll to top