Pin It

Η «απόρρητη έκθεση του 2012» θυμίζει έκθεση ιδε(οληψι)ών πρωτοετών αστυνομικής ακαδημίας για να περάσουν το μάθημα των «φρονημάτων»

 

Σύμφωνα με την έκθεση, οι κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης, οι συλλογικότητες, τα στέκια, ακόμα και τα συσσίτια και τα καλλιτεχνικά δρώμενα είναι περίπου σαν φυτώρια από όπου οι οπαδοί της «εξτρεμιστικής νεοτρομοκρατίας» στρατολογούν ανυποψίαστους νεαρούς αναρχικούς που εντυπωσιάζονται από «ελιτιστές» διανοούμενους αναρχικούς «μη κατέχοντας γρυ από τη θεωρία»

 

Της Αντας Ψαρρά

 

Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία των χρυσαυγιτών και όχι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «διανεμήθηκε» ολόκληρη η «απόρρητη έκθεση του 2012» στελεχών της αντιτρομοκρατικής με τίτλο «Ακροαριστερός εξτρεμισμός – πηγή νεοτρομοκρατίας και βίαιος ακροδεξιός εξτρεμισμός» Στην ουσία και με βάση το περιεχόμενο, περισσότερο θυμίζει έκθεση ιδεών (για την ακρίβεια ιδεοληψιών) πρωτοετών της αστυνομικής ακαδημίας προκειμένου να περάσουν το μάθημα των «φρονημάτων». Οι πρώτες 15 σελίδες είναι αφιερωμένες στον «αναρχισμό» και μιάμιση σελίδα στον «βίαιο ακροδεξιό εξτρεμισμό», ενώ ο επίλογος αναφέρεται αποκλειστικά στον «αναρχισμό» με το εξής συμπέρασμα: «Οσοι παρακολουθούν από κοντά (σ.σ. πόσο κοντά;) τα τεκταινόμενα στον χώρο της νεολαίας ξέρουν ότι αυτή τη στιγμή στα Πανεπιστήμια και στις γειτονιές των μεγαλουπόλεων ανθεί ο αναρχισμός.

 

»Ομάδες και ομαδούλες στήνουν παντού στην Αθήνα αντισυστημικές δράσεις, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, δημιουργούν μικρά ή μεγαλύτερα γεγονότα, από συσσίτια και λαϊκά τραπεζώματα στα σοκάκια της πόλης μέχρι καλλιτεχνικά δρώμενα που ικανοποιούν τη νεολαία και δίνουν μια ιδιότυπη απάντηση στην κρίση, προσφέροντας ταυτόχρονα κάλυψη και πεδίο δόξης λαμπρό σε όσους έχουν επιλέξει να μαζεύουν πιτσιρικάδες και να τους ρίχνουν στη φωτιά της ένοπλης βίας».

 

Ετσι λοιπόν σε αυτή την «έκθεση ιδεών» εμφανίζονται όλες οι κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης, οι συλλογικότητες, τα στέκια, ακόμα και τα συσσίτια και τα καλλιτεχνικά δρώμενα περίπου σαν φυτώρια από όπου οι οπαδοί της «εξτρεμιστικής νεοτρομοκρατίας» στρατολογούν ανυποψίαστους νεαρούς αναρχικούς που εντυπωσιάζονται από «ελιτιστές» διανοούμενους αναρχικούς «μη κατέχοντας γρυ από τη θεωρία».

 

Ακολουθεί η βαθυστόχαστη και τηλεοπτικά επαναλαμβανόμενη ανάλυση του πώς ο Δεκέμβρης της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου το 2008 έφερε ακόμα και τα δεκαπεντάχρονα στον χώρο και προκάλεσε τη γέννηση των «Πυρήνων της Φωτιάς» με τους εμπρηστικούς μηχανισμούς. «Η άνθηση του αναρχικού κινήματος ανακόπηκε με τον θάνατο των τριών της Μarfin που έφερε και διάσπαση στον χώρο», συνεχίζει η έκθεση. «Η εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων “Ε.Α.” και των “Πυρήνων” κατέρριψε τον μύθο του ασύλληπτου». «Τελικά», συνεχίζει η έκθεση, «οι προληπτικές συλλήψεις και οι συλλήψεις στη διάρκεια εκδηλώσεων βοήθησαν αλλά και αποκάλυψαν την ταυτότητά τους» (;). Αναφέρεται στη συνέχεια στα γεγονότα-σταθμούς για τον «αναρχισμό» και σε συνοπτική παρουσίαση των «καταλήψεων–στεκιών» σε κάθε πόλη, άνευ σχολίων. Τέλος, περιγράφει το είδος των εξτρεμιστικών ενεργειών με βόμβες και γκαζάκια σε αυτοκίνητα, ΑΤΜ κ.λπ. που αυξήθηκαν την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

 

Συνεχίζει δε αναφέροντας ακόμα και τα μαθήματα σε μετανάστες ή τα χαριστικά παζάρια ως μέθοδο προσηλυτισμού και μάλιστα «μετά τις πρόσφατες επιθέσεις κατά μεταναστών τις οποίες τα άτομα του Α/Α χώρου χρεώνουν σε ακροδεξιά άτομα και σε συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα (!) παρατηρείται μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ αναρχικών και αλλοδαπών ακόμα και ενδεχόμενο κοινού μετώπου». Αλήθεια, ο κ. Δένδιας αυτή την έκθεση διάβασε και άρχισε να θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ αναρχοκομμουνιστικό άκρο και τα νεολαιίστικα στέκια επικίνδυνα για τη δημόσια τάξη; Μπαίνει όμως και σε ονομαστικές λεπτομέρειες με βάση τις ανακοινώσεις των φυλακισμένων μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά ακόμα και προφυλακισμένων των οποίων δεν έχει καν αρχίσει η δίκη για να παρουσιάσει και την υπό συγκρότηση διεθνή του «αναρχισμού» παραθέτοντας απόσπασμα από κείμενο που μιλάει για καταστροφικές δράσεις.

 

«Ρεπορτάζ» από το Indymedia

 

Φυσικά όλες αυτές τις πληροφορίες τις αντλεί με «ρεπορτάζ» από το Indymedia. Ειδικά για τις ληστείες διατείνεται ότι η συνύπαρξη στις φυλακές αναρχικών και ποινικών οδήγησε στην κοινή δράση και στη διδασκαλία του «know how». «Ολοι αυτοί διατηρούν τη μέθοδο διείσδυσης σε ακτιβιστικές ομάδες με σκοπό να προσελκύσουν νέα μέλη, να προσεταιριστούν τον ακτιβισμό και να τον οδηγήσουν στους ίδιους στόχους με το αναρχικό κίνημα». Αλήθεια, πόσο προχώρησαν άραγε από την εποχή του συνοδοιπόρου των κομμουνιστών στην Ακαδημία της Αστυνομίας;

 

Τελειώνοντας με τους αναρχικούς η απόρρητη (για ευνόητους τελικά λόγους!) έκθεση ασχολείται και με τον δεξιό βίαιο εξτρεμισμό (όλα αυτά λίγο πριν φέρει ο υπουργός τους τις υποθέσεις δολοφονιών από τη Χ.Α. στον εφέτη ανακριτή και φυσικά πριν από τη δολοφονία Φύσσα). Τον δεξιό εξτρεμισμό τον αποδίδει «στην αύξηση των αλλοδαπών και στην κατάληψη κατ’ αυτούς θέσεων εργασίας στην περίοδο της ανεργίας», ενώ ακόμα και τις δολοφονικές ενέργειες τις περιγράφει ως «κάποιες βίαιες ενέργειες-επιθέσεις από μεμονωμένα άτομα». Η ακροδεξιά τρομοκρατία τέλειωσε το 1978 με τη σύλληψη των 9 ατόμων (σ.σ. μεταξύ των οποίων και ο Μιχαλολιάκος), ενώ μόνο η ΜΑΒΗ το 1984, 1991 και 1994 πραγματοποίησε παρόμοιες επιθέσεις κατά αλβανικών στόχων (σ.σ. ανθρώπινων).

 

Το γιατί κυκλοφόρησε τώρα αμέσως μετά την άγρια δολοφονία των χρυσαυγιτών αυτή η έκθεση που σίγουρα πρέπει να άφησε μετεξεταστέους στη σχολή αυτούς που τη συνέταξαν δεν το γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε όμως ότι βοηθάει πολύ στο να εξηγηθεί ο τρόπος που μέχρι τη δολοφονία Φύσσα άφηνε η ΕΛ.ΑΣ. ανενόχλητη τη ναζιστική δολοφονική συμμορία της Χ.Α. για να μπορεί απρόσκοπτα να πολεμάει το φαινόμενο του «αναρχισμού»!

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Σενάρια πολυλογίας

 

Πλούσιο και κινηματογραφικό το Σαββατοκύριακο σε αστυνομικά και δημοσιογραφικά σενάρια περί τρομοκρατίας. Παραλλαγές του έργου συλλήψεις «17 Νοέμβρη» και ΕΛΑ με αναγκαίες «προσαρμογές» στη σημερινή εποχή με Σέχτα, Πυρήνες, Ληστές με τα μαύρα αλλά και ποινικούς.

 

Oι ναυαρχίδες των αστυνομικών διαρροών «αποκαλύπτουν», εν μέσω δαιδαλώδους διαδρομής με πολυσέλιδα αφιερώματα σε υπόπτους και με το όνομα του καταζητούμενου Νίκου Μαζιώτη να ταιριάζει… σε κάθε είδους «σωματότυπο», ότι:

 

«Βήμα»: «Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για άτομο που είχε συλληφθεί προ ετών για ένοπλες ενέργειες αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος». «Μια ιδιοτυπία στο βάδισμά του τον κατέταξε στον κύκλο των υπόπτων». «Δεδομένο θεωρούν οι αστυνομικοί ότι οι συμμετέχοντες θα έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν άλλοθι» (!). «Ο δράστης είναι όπως προκύπτει γύρω στο 1,70 με 1,75, ενώ το σουλούπι και οι κινήσεις του δείχνουν εμπειρία σε τέτοιες πράξεις (;) οπότε μειώνεται κατά 80%-90% ο κύκλος των υπόπτων». «Εχουν καταλήξει σε 5 με 6 υπόπτους». Λόγω του «σωματότυπου» ο δράστης εικάζεται ότι μπορεί να συμμετείχε και στη ληστεία του Βελεστίνου αλλά και στις 5 δολοφονίες που έγιναν το 2012 στην Κύπρο, αν και αμέσως διευκρινίζεται ότι η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. το αποσυνδέει.

 

«Πρώτο Θέμα»: «Από πληροφορίες» από τα «σφραγισμένα χείλη της ΓΑΔΑ» ο κύκλος των υπόπτων ανέρχεται σε 10 με 15 άτομα, ενώ οι αστυνομικοί ξέρουν σχεδόν τα πάντα! Επανέρχεται το «ελάττωμα» στο πόδι του δράστη. Στην εικόνα ταιριάζουν ένας που περπατάει έτσι λόγω τροχαίου κι ένας άλλος λόγω τραυματισμού από σφαίρα. Και αυτό το δημοσίευμα μπερδεύει την ιστορία της Κύπρου, στο πλαίσιο της «συνεργασίας» με ποινικούς. Φυσικά ο συγκεκριμένος (χωρίς πρόβλημα στο πόδι) είναι από καιρό στις φυλακές Κύπρου και μάλλον έχει… ακλόνητο άλλοθι.

 

Αφού λοιπόν στα δημοσιεύματα ανακατεύτηκαν το παρελθόν και το παρόν των ένοπλων οργανώσεων σε έναν αυτοσχέδιο καμβά καλά «πληροφορημένων πηγών» και πάντα με σφραγισμένα τα χείλη των αστυνομικών, το συμπέρασμα είναι ένα.

 

Οσο δεν υπάρχει προκήρυξη κι όσο η ΕΛ.ΑΣ. αναζητάει στον κατάλογο των συνήθων και αυστηρά παρακολουθούμενων υπόπτων τους δράστες της διπλής δολοφονίας, η μόνη ασφαλής πρόβλεψη είναι ότι δεν προβλέπεται σύντομα η διαλεύκανση της υπόθεσης.

 

Α.Ψ.

 

Scroll to top