etniki-prokrisi

20/11/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

SPORT

Πανηγυρισμοί και πάρτι στα αποδυτήρια

Έξαλλα πανηγύρισαν οι διεθνείς την πρόκριση της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, την οποία αφιέρωσαν σε όλους τους Έλληνες.
      Pin It

Ο Βασίλης Τοροσίδης αφιέρωσε τη νίκη σε όλους τους Έλληνες, ενώ αναφέρθηκε στις δολοφονίες στο Κερατσίνι και στο Νέο Ηράκλειο: «Θέλω να αφιερώσω αυτή την πρόκριση σε όλους τους Έλληνες. Τα τελευταία γεγονότα είναι πολύ άσχημα, μιλάω για τις δολοφονίες στον Πειραιά και το Ηράκλειο. Δεν γίνεται να σκοτώνουν Έλληνες άλλους Έλληνες για πολιτικά, δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Είμαστε όλοι Έλληνες. Στα δύσκολα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, όχι πολιτικοποιημένοι και δολοφόνοι».

Στην τεράστια ελληνική ψυχή στάθηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος: «Πήραμε ένα τεράστιο αποτέλεσμα. Εδώ και δώδεκα χρόνια αποδεικνύει αυτή η ομάδα πως έχει αλλάξει επίπεδο. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και όποτε έχει χρειαστεί, είμαστε πάντα αυτοί που πρέπει. Μια ομάδα με τεράστια ψυχή και πολύ καλούς παίκτες. Αυτά τα γκολ δεν μπορείς να τα… προβλέψεις».

Ο Γιώργος Καργκούνης, εμφανώς συγκινημένος, αφιέρωσε την πρόκριση στον γιο του: «Όλο αυτόν τον καιρό νιώθουμε την αγάπη όλων των Ελλήνων. Όλων των φιλάθλων. Για άλλη μία φορά ήταν όλοι μαζί μας. Το νιώθαμε όλο αυτό. Όλη αυτή η αγάπη. Θέλαμε να δώσουμε μία μεγάλη χαρά. Και στις οικογένειές μας και σε αυτούς. Την πρόκριση αυτή την αφιερώνω στον γιο μου που όταν έφυγα από το σπίτι μού είπε »μπαμπά θέλω να πάμε Βραζιλία»».

Συγχαρητήρια από Σαμαρά και Παναγιωτόπουλο

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στους παίκτες της εθνικής μας ομάδας και τον προπονητή της απέστειλε ο πρωθυπουργός μέσως μετά τη λήξη του αγώνα.

Παράλληλα, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε: «Το ελπίσαμε. Το πιστέψαμε. Το προσπαθήσαμε, το πετύχαμε! Η θριαμβευτική μας πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 είναι κάτι που κάθε Ελληνας αξίζει σήμερα να γιορτάσει. Γιατί δείχνει ότι οι διεθνείς διακρίσεις της εθνικής μας ομάδας, ήδη από το Euro του 2004, δεν είναι συμπτωματικές. Ότι η πορεία της είναι συστηματική, ανοδική και γι’ αυτό βγαίνει μπροστά, γι’ αυτό ταξιδεύει όλο και πιο μακριά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους που στέκονται δίπλα στην Εθνική μας. Θέλω να συγχαρώ τους διεθνείς μας ποδοσφαιριστές, τον ομοσπονδιακό προπονητή, την ΕΠΟ, όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής που συνεργάστηκαν αποτελεσματικά και να ευχηθώ καλή επιτυχία και στους επόμενους αγώνες. Με τη νίκη και στη Βραζιλία!».

efsyn.gr

Scroll to top