- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Ο δικηγόρος του Θεού

29/11/13 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι σταυροφορίες του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ κατά των ομοφυλοφίλων και των Εβραίων. Πώς διαλύθηκε το «σύμφωνο συμβίωσης» του φονταμενταλιστή ιεράρχη με τη Χρυσή Αυγή

 

Του Δημήτρη Ψαρρά

 

[1]Ακόμα μία φορά, ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ κέρδισε τις εντυπώσεις. Με σκληρές εκφράσεις και απειλές για αφορισμούς, οδήγησε την κυβέρνηση σε αναθεώρηση της απόφασής της για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Ηταν, μάλιστα, τόσο ακραίες οι δια- τυπώσεις του («Η ομοφυλοφιλία είναι το πιο σιχαμερό αμάρτημα») και οι απειλές του («Εντός της κανονικής μας δικαιοδοσίας και εν τω πλαισίω των κανονικών μας αρμοδιοτήτων θα επιβάλουμε την ποινή του αφορισμού σε όσους βουλευτές ψηφίσουν αυτή την επαίσχυντο και επονείδιστη ύβρι»), ώστε υποχρεώθηκε ακόμα και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος να κρατήσει αποστάσεις με χθεσινοβραδινές του δηλώσεις στον ρ/σ «Βήμα FM».

 

Είναι αλήθεια ότι ο 57χρονος Σεραφείμ Μεντζελόπουλος μας έχει συνηθίσει σε αποτελεσματικές «Σταυροφορίες» κατά των εχθρών της πίστης και του έθνους. Στον θρόνο της Μητρόπολης του Πειραιά διαδέχθηκε το 2006 έναν άλλο πολυπράγμονα και σκληρό εθνικόφρονα ιεράρχη, τον Καλλίνικο Καρούσο, ο οποίος ησυχάζει σήμερα σε μοναστήρι. Ο Καλλίνικος υπήρξε μέλος της πάλαι ποτέ τρόικας της «Χρυσοπηγής» (μαζί με τον Χριστόδουλο Παρασκευαΐδη και τον Αμβρόσιο Λενή, ο οποίος ακόμα «πολιτεύεται» στα Καλάβρυτα). Με νομικές σπουδές και άδεια δικηγορίας, ο Σεραφείμ φρόντισε να αξιοποιήσει τα προσόντα του στο εσωτερικό της εκκλησιαστικής διοίκησης. Το 1983 ανέλαβε υπεύθυνος του δικαστικού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το 1985 διορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων της Εκκλησίας της Ελλάδος, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2000.

 

Το ειδύλλιο

 

Κατά τη γνώμη του, οι δύο μεγαλύτερες απειλές για τον ορθόδοξο Ελληνισμό είναι η ομοφυλοφιλία και οι Εβραίοι (ή, πιο διακριτικά, «ο σιωνισμός»). Αυτή του η πεποίθηση τον έφερε κοντά στη Χρυσή Αυγή ήδη πριν από τις εκλογές του 2012. Είχε κυκλοφορήσει, μάλιστα, στο Διαδίκτυο ότι προεκλογικά ο Σεραφείμ συναντήθηκε με τον Μιχαλολιάκο και του έδωσε την ευλογία του. Την πληροφορία αυτή αξιοποίησε η Χρυσή Αυγή, μαζί με τα «καλά λόγια» των μητροπολιτών Καλαβρύτων και Κονίτσης. Σε δικό μας ερώτημα που υποβλήθηκε μετά τις εκλογές (20.7.2012) ο Δημήτριος Αλφιέρης, διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του μητροπολίτη, αρνήθηκε ότι υπήρξε παρόμοια συνάντηση. Το σίγουρο είναι ότι υπήρξε συνάντηση κατά την περίοδο που οργανώσεις φονταμενταλιστών χριστιανών και χρυσαυγίτες επιτέθηκαν με ύβρεις και βία το φθινόπωρο του 2012 στο θέατρο «Χυτήριο» και εμπόδισαν την παράσταση «Corpus Christi». Ο Σεραφείμ υπέβαλε μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου στο Α.Τ. Ομόνοιας, περιστοιχιζόμενος από τους βουλευτές Χρήστο Παππά, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα. «Η Χρυσή Αυγή θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό δυναμικών και φωτισμένων ιεραρχών», δήλωνε τότε ο Παππάς. Λίγους μήνες αργότερα θα κατάπινε τη γλώσσα του.

 

Είναι γεγονός ότι η σφοδρότητα των δημόσιων παρεμβάσεων του μητροπολίτη Πειραιώς προσέγγιζε εδώ και χρόνια σε ορισμένα ζητήματα τη ρητορική της Χρυσής Αυγής. Η πιο προκλητική σχετική του δήλωση ήταν σε τηλεοπτική εκπομπή, όταν ισχυρίστηκε ότι «ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν όργανο του παγκόσμιου σιωνισμού και χρηματοδοτήθηκε από την περίφημη οικογένεια Ρότσιλντ, με μοναδικό σκοπό να πείσει τους Εβραίους να φύγουν από τας καλάς περιοχάς της Ευρώπης και να κατεβούν στο Ισραήλ για να συστήσουν τη νέα αυτοκρατορία» («Κοινωνία ώρα Mega», 20.12.2010). Ο μητροπολίτης αποδοκιμάστηκε έμμεσα από την Ιερά Σύνοδο, η οποία υποχρεώθηκε να απαντήσει στις διαμαρτυρίες του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία καταδικάζει κάθε μορφή φυλετισμού και διακρίσεως σε βάρος οιουδήποτε ανθρώπου επί τη βάσει φυλετικών, πολιτισμικών, θρησκευτικών ή άλλων διαφορών» και ότι «εξεδήλωσε πάντοτε τα φιλάδελφα αισθήματά της για τους Ελληνες που ακολουθούν την εβραϊκή θρησκεία». Αλλά ο Σεραφείμ επανήλθε λίγες μέρες αργότερα, προτείνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ την απαγόρευση του μουσουλμανισμού στη χώρα μας: «Ο μουσουλμανισμός αποτελεί καταστροφική λατρεία, μη συμβατή με τας προβλέψεις του ισχύοντος εν Ελλάδι Συντάγματος, όπου εν άρθρω 13 καθιερούται η ελευθερία της θρησκευτικής συνειδήσεως, αλλά σε θρησκευτικές παραδοχές που δεν αντίκεινται στη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη» (7.1.2011).

 

Το διαζύγιο

 

Επειδή, όμως, και τα πιο κεραυνοβόλα ειδύλλια μπορεί να καταλήξουν σε διαζύγιο, κάποια στιγμή ο Σεραφείμ διαπίστωσε, άγνωστο πώς, ότι οι μέχρι τότε συνεργάτες του, οι χρυσαυγίτες, είναι παγανιστές και αντιχριστιανοί και κατήγγειλε τους βουλευτές Κασιδιάρη και Ματθαιόπουλο. Με «ανακοινωθέν» του στις 22.4.2013 κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή ότι, εφόσον υιοθετεί την «αρχαία θρησκεία», τότε είναι «το ίδιο επικίνδυνη για το γένος των Ελλήνων όπως και ο εκ της ιδίας πηγής των διεθνών τραπεζιτών αναβλύζων έτερος πόλος του δήθεν διαφωτισμού εκφραζόμενος διά του αντιχριστιανικού μένους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ». Η απάντηση της Χρυσής Αυγής ήταν να τον κατηγορήσει ότι ενεργεί ως «εντολοδόχος διεθνών σιωνιστικών συμφερόντων».

 

Ο Σεραφείμ σήκωσε το γάντι και τους κατηγόρησε με τη σειρά του κι αυτός ως «σιωνιστές» (είναι βλέπετε η χειρότερη βρισιά και για τις δύο πλευρές αυτού του καβγά) και οπαδούς του σατανισμού. Η Χρυσή Αυγή έδωσε συνέχεια, καταγγέλλοντας εκείνον που υμνούσε μέχρι τότε ως «φωτισμένο» ιεράρχη: «Δυστυχώς οι λύκοι με δορά προβάτου έχουν εισέλθει εις την Ελληνική Ορθόδοξο Εκκλησία και διδάσκουν με σημείο αναφοράς όχι τον λόγο του Χριστού αλλά, άκουσον άκουσον, τους ορθοδόξους Εβραίους των ΗΠΑ! Η δεύτερη ανακοίνωση του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ έρχεται να προστεθεί στον ανηλεή πόλεμο των ΜΜΕ και των αφεντικών του Κράτους που είναι όργανα της σιωνιστικής Κόζα Νόστρα». Ετσι άδοξα έληξε το σύμφωνο συμβίωσης Μιχαλολιάκου – Σεραφείμ.

 


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=155089