09/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σήκωσέ το, το χρεοκοπημένο!

      Pin It

Του Λάκη Μπέλλου

 

Πανηγυρίζουν σε Ελλάδα, Κολομβία, Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού για την κλήρωση στον ίδιο όμιλο του Μουντιάλ.

 

Στην Ελλάδα πανηγυρίζουμε όπως το 1994 στην Αμερική που θα παίρναμε εμείς ή η Αργεντινή την πρώτη θέση και Βουλγαρία και Νιγηρία θα πήγαιναν στα σπίτια τους. Το μόνο που καταφέραμε τότε ήταν να μην πετύχουμε κανένα γκολ και να αλλάξουμε τρεις τερματοφύλακες σε τρεις αγώνες, κάτι που δεν καταρρίπτεται ούτε σε 800 Μουντιάλ.

 

Οι τρεις αντίπαλοί μας τώρα πανηγυρίζουν επειδή πιστεύουν ότι αποκλείεται η Ελλάδα να πάει στη Βραζιλία, γιατί θα εξαφανιστούμε όλοι από τα μαγκάλια και θα πάρουν άνευ αγώνος τα ματσάκια.

 

Εμείς όμως θα κάνουμε τη δουλειά μας και θα αναλύσουμε τη δυναμικότητα και τα χαρακτηριστικά των αντιπάλων που έπεσαν στα νύχια μας.

 

Οι Κολομβιανοί είναι χασισογκόληδες. Παίζουν πολύ με τα άκρα για να είναι κοντά στη λευκή γραμμή. Η Κολομβία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που παίζει με 11 φουνταριστούς. Προσοχή. Πιο πολλά γκολ και από κεφαλιές πετυχαίνουν με τη μύτη, μυτιές δηλαδή. Η Κολομβία στη σέντρα ζήτησε κιόλας με μέιλ από την Εθνική να ανταλλάξουν γλάστρες. Αρχηγός της ομάδας βέβαια είναι ο γνωστός μας από τον Ολυμπιακό Πίνο για να ξεχνώ τον πόνο.

 

Εχουν σκοτώσει Κολομβιανό αμυντικό με πιστόλι γιατί έβαλε αυτογκόλ στο Μουντιάλ των ΗΠΑ. Γι’ αυτό τους Κολομβιανούς αμυντικούς δεν τους αποκαλούν «τσεκούρια», αλλά «πιστόλια». Εχουν και ορισμένους καλούς παίκτες, όπως π.χ. τον Φαλκάο, που δεν είναι δυνατόν όμως να μας απειλήσει, γιατί ο Παναθηναϊκός τον έχει απορρίψει έξι φορές για το ρόστερ του, άρα καταλαβαίνουμε την ποιότητά του.

 

Το πιο μεγάλο Ντέρμπι του Μουντιάλ είναι το Ιαπωνία – Ελλάδα. Κι αυτό γιατί παίζουν η χώρα του «Ανατέλλοντος Ηλίου» με τη χώρα του «Δύοντος Ηλίου». Η Ιαπωνία είναι πασίγνωστη για τους σεισμούς και η Ελλάδα για τους λιμούς και τους καταποντισμούς.

 

Οι Ιάπωνες θα μάθουν τα πάντα για την Εθνική μας από τον Καζιγιάμα που έπαιζε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα προδώσει επίσης τα μυστικά του Φάμπρι και πώς γονάτισε μπροστά στους παίκτες στην Παιανία και του φώναζαν όλοι «σήκω πάνω ρε καραγκιόζη!».

 

Το κύριο χαρακτηριστικό των Ιαπώνων είναι το τρέξιμο. Κυρίως τρέχουν το πρωί με πολλή χαρά για να πάνε στη δουλειά τους και στριμώχνονται στον ηλεκτρικό και στο μετρό Συντάγματος του Τόκιο, που έχει χαρακτηριστικό ότι το βρίσκουμε πάντοτε ανοιχτό, ανεξαρτήτως διαδηλώσεων, που δεν γίνονται ποτέ άλλωστε.

 

Και στο γήπεδο οι Γιαπωνέζοι είναι πραγματικά μηχανάκια, γι’ αυτό και ο καλύτερος παίκτης είναι ο Χόντα. Αλλά αυτό δεν μας απασχολεί γιατί έχουμε κι εμείς δύο μηχανάκια, το μηχανάκι του Μήτρογλου και το «μηχανάκι Κατσουράνης» στον χώρο του κέντρου.

 

Με την Ακτή Ελεφαντοστού έχουμε αρκετά κοινά σημεία, αφού εμείς είμαστε η Ακτή του Αλεφαντοστού και ρίξαμε πόρτα στον Ντρογκμπά με τον ΠΑΟΚ για να του ρίξουμε το ηθικό και να τον καταρρακώσουμε εν όψει Μουντιάλ.

 

Μετά την κλήρωση οι Κολομβιανοί, οι Ιάπωνες και οι παράγοντες της Ακτής Ελεφαντοστού ρωτούσαν τα πάντα για την Ελλάδα, όπως για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, τα τζάκια, τις επανασυνδέσεις ρεύματος, τους πλειστηριασμούς, τη διαθεσιμότητα, τον Αδωνι Γεωργιάδη και πόσοι Ελληνες διεθνείς είναι άνεργοι. Για όλα αυτά τούς ενημέρωσε ο Σάντος, που είναι πολύ άτυχος γιατί ζει ταυτόχρονα και το Μνημόνιο της Ελλάδας και το Μνημόνιο της Πορτογαλίας.

 

Οι αντίπαλοί μας ζήτησαν βίντεο από αγώνες και τους στείλαμε τα βίντεο με τους αγώνες Εργοτέλη-Αρη και Ολυμπιακού-Αστέρα Τρίπολης και εξεπλάγησαν για το πόσο εύκολα γίνονται οι ανατροπές σκορ στην Ελλάδα και πόσο δύσκολα δίνονται ανατροπές-πέναλτι στον Ολυμπιακό και ρωτούσαν αν ο διαιτητής είναι στους υποψήφιους για το Μουντιάλ (στο επόμενο).

 

Αυτό που ευνοεί πολύ την Ελλάδα είναι η καθιέρωση του δίλεπτου τάιμ άουτ σε κάθε ημίχρονο, γιατί οι Ελληνες παίκτες αν κρίνει κανείς από το πρωτάθλημα παίζουν σε ρυθμό τάιμ άουτ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

 

Ελα ρε Ελλαδάρα! Δείξε στους Ιάπωνες ότι αυτοί έχουν πυρηνικές διαρροές, αλλά εμείς έχουμε ντουμάνι καπνού από τα τζάκια! Δείξε στους Κολομβιανούς ότι όταν εμείς είχαμε τα Ζωνιανά, αυτοί δεν είχαν ανακαλύψει ακόμα τις ζυγαριές ακριβείας! Δείξε στην Ακτή Ελεφαντοστού ότι εμείς δεν αφήνουμε οστό για οστό στους κάδους απορριμμάτων!

 

Ελα ρε Ελλαδάρα, πάμε, σήκωσέ το το χρεοκοπημένο!

 

Scroll to top