- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

ΦΟΥΛ ΑΜΥΝΑ

17/12/13 SPORT,ΦΟΥΛ ΑΜΥΝΑ

Του Λάκη Μπέλλου

 

Ο Ρομπέρτο στον ΠΑΟΚ για την Μπενφίκα!

 

Ο Ιβάν Σαββίδης, για να αντιμετωπίσει τη δυνατή Μπενφίκα, αποφάσισε να αποκτήσει στις μεταγραφές τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Ρομπέρτο, που στους δύο πρόσφατους αγώνες με την ομάδα της Λισαβόνας έδωσε μόνος του την πρόκριση με τις απαράμιλλες αποκρούσεις του. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ για τον σκοπό αυτό δίνει στον Μαρινάκη οποιοδήποτε ποσό του ζητήσει, άρα η μεταγραφή θεωρείται κλεισμένη. Οι Πορτογάλοι μόλις το έμαθαν αυτό έπεσαν σε βαθιά κατάθλιψη, αφού επιθυμούσαν να παίξουν με οποιαδήποτε ομάδα εκτός του Ρομπέρτο που τους έχει κατατρομάξει. Ο κ. Σαββίδης δεν θα μείνει όμως μόνο στον Ρομπέρτο, αλλά θα επαναφέρει και το θέμα Ροναλντίνιο, Τέβες και Νεϊμάρ, ενώ έχει ακόμα στην άκρη του ματιού του παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως ο Κουτρουμπής, ο Καπίνο, ο Μπαϊράμι και ο Σεϊταρίδης.

 

Προγνωστικά στοιχήματος:

 

ΠΑΟΚ – Μπενφίκα 4-1

 

Μπενφίκα – ΠΑΟΚ 4-1

 

0-0 στα πέναλτι γιατί τα αποκρούει όλα ο Ρομπέρτο και από τις δύο ομάδες.

 

Απόδοση 1,40

 

……………………………………….

 

 

 

Ο Ρούνεϊ πήρε μηχανάκι!

 

Θλίψη επικρατεί σε Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Μόναχο, Μόσχα, Παρίσι γιατί δεν τους ήθελε η τύχη και δεν έπεσαν πάνω στον Ολυμπιακό.

 

Στο Μάντσεστερ ήταν διχασμένοι αφού οι άνθρωποι της Σίτι έβγαλαν μαντίλι για να κλάψουν για την άτυχη κλήρωση. Στη Γιουνάιτεντ, που κληρώθηκε όμως με τον «Θρύλο», ήταν μεγάλος ο ενθουσιασμός γιατί τους χαμογέλασε η τύχη. Ο ενθουσιασμός όμως που επικράτησε στον Πειραιά και γενικά στους φίλους των «ερυθρολεύκων» είναι διπλός και τρίδιπλος από της Γιουνάιτεντ γιατί κι αυτούς τους χαμογέλασε η τύχη, αφού έπεσαν πάνω στους παρηκμασμένους Αγγλους που σέρνονται φέτος. Γι’ αυτό στον Ολυμπιακό προσανατολίζονται να δώσουν προτεραιότητα από το Τσάμπιονς Λιγκ στο Κύπελλο Ελλάδας.

 

Συγκρατημένος ήταν ο Κώστας Μανωλάς, που δήλωσε μόνο ότι θα παίξουν επί ίσοις όροις με τη Μάντσεστερ, προκαλώντας μεγάλα ερωτηματικά με τη στάση του. Ο Σάββας Θεοδωρίδης δήλωσε επίσης «11 αυτοί και 11 εμείς, εκτός από την Ελλάδα που παίζουμε με 14». Ο Μίτσελ αναρωτήθηκε γιατί να μην κάνει ο Ολυμπιακός μία ακόμη επιτυχία και επιβεβαίωσε ότι και στους δύο αγώνες θα μασάει τσίχλες, γιατί αυτός είναι ο διάδοχος του Φέργκιουσον και όχι ο Μόγες. Ο Ρούνεϊ χτύπησε τατουάζ α λα Μήτρογλου και αγόρασε μηχανάκι, ενώ ο Κιγκς χαρακτήρισε πιο επικίνδυνους παίκτες τον Καρεμπέ και τον Στολτίδη. Οι παράγοντες της αγγλικής ομάδας ζήτησαν κιόλας βίντεο από τον Ολυμπιακό να μελετήσουν το παιχνίδι του και πώς δεν δόθηκε το πέναλτι του Τάτου στη Θεσσαλονίκη, για το οποίο γίνεται μεγάλη συζήτηση στο Νησί. Προγνωστικά στοιχήματος:

 

Ολυμπιακός – Μάντσεστερ 0-0

 

Μάντσεστερ – Ολυμπιακός 0-0

 

Προκρίνεται ο Ολυμπιακός με 43-42 στα πέναλτι

 

Απόδοση 50.000,5

 

………………………………………..

 

 

 

Πώς ξεσήκωσα τον πύρινο κόσμο του Παναθηναϊκού

 

Ζητάω συγγνώμη, αλλά όλο αυτό τον χαμό, με την αποθέωση των παικτών του Παναθηναϊκού μετά την ήττα από τον Ατρόμητο που τόσο συζητήθηκε, την προκάλεσε ο υπογράφων, που λέγαμε παλιά.

 

Παρακολούθησα το ματς από τη θύρα 14. Από τα δημοσιογραφικά έχω πάψει εδώ και καιρό να βλέπω τους αγώνες, γιατί οι δημοσιογράφοι είμαστε πιο φανατικοί από τους οπαδούς και κινδυνεύουμε να μας διαγράψει ο ΠΣΑΤ και η ΕΣΗΕΑ.

 

Στη θύρα 14 πήγα υποχρεωτικά, γιατί δεν μοίραζαν εισιτήρια άλλων θυρών που είναι και πιο ακριβά, επειδή προφανώς ο Γ. Αλαφούζος δεν θέλει άλλα λεφτά. Το εισιτήριο έγραφε 20 ευρώ, και μου το έδωσαν με μία απόδειξη 10 ευρώ που είχε πάνω τη σφραγίδα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

 

Με ρώτησαν και το όνομα και είπα «Μπέλλος, με δύο λάμδα», αλλά και «Γιώργος Μανετάκης» να έλεγα ή «Μιχάλης Μορφονιός» ή «Γιάννης Ντεντόπουλος» ή «Θύμης Ασημακόπουλος» ή «Βάσω Παπαντωνοπούλου» ή «Θάλεια Τζήκα», πάλι θα μου έδιναν την απόδειξη.

 

Πήγα χαρούμενος στη θύρα 14, όπου το ίδιο χαρούμενα ήταν 1.000 άτομα σε μια ουρά που… μπαίνανε μέσα ένα άτομο ανά δύο ώρες, αλλά η κατάσταση βελτιώθηκε αφού λίγο αργότερα έμπαιναν δύο άτομα ανά μία ώρα.

 

Ο αγώνας είχε ξεκινήσει κάνα 20λεπτο κι απέξω λέγαμε όλοι το ίδιο αστείο: «Δεν έχουμε βάλει γκολ ή έχουμε φάει για να μην ακούγονται φωνές».

 

Μετά συμπέσαμε σε ένα άλλο φοβερό αστείο: «Περιμένουνε να μπούμε εμείς μέσα για να βάλουν γκολ».

 

Κι αυτό έγινε! Μόλις μπήκα είδα τον Μπεργκ να αποχωρεί γιατί τον είχε θερίσει στους πανηγυρισμούς ο Κουτρουμπής. Γι’ αυτό ο Μπεργκ δεν πρέπει να βάζει γκολ με τέτοιους συμπαίκτες που θέλουν να τον καθαρίσουν.

 

Η ατμόσφαιρα ήταν ωραία. Ενας έλεγε συνθήματα με το μικρόφωνο και τα ακούγαμε προσεκτικά εμείς για να τα επαναλάβουμε ακριβώς: «Γ@μ@ τους τη μάνα, Παναθηναϊκέ» κ.λπ.

 

Οταν δεν λέγαμε συνθήματα, σχολιάζαμε τους παίκτες:

 

«Νάνο, κούνα τον κώλο σου».

 

«Πού τους βρήκαμε αυτούς, ούτε έξω από τη Λεωφόρο δεν πρέπει να περνάνε».

 

Μετά φάγαμε τα δύο γκολ από τα οποία όμως ο Αναστασίου είδε το ένα, επειδή στο δεύτερο έκανε αλλαγή, και νομίζει πως ο αγώνας τελείωσε 1-1, αλλιώς θα άλλαζε το σύστημα και θα ‘ρχόμασταν τουλάχιστον 3-2.

 

Εν πάση περιπτώσει χάσαμε και άρχισε η εξέδρα την αποθέωση:

 

«Αν με ξαναδείτε Λεωφόρο να με φτύσετε»!

 

«Αλαφούζο, πούλα»!

 

«ΠΑΟ γύρνα στο ΟΑΚΑ»!

 

Δεν άφησα το κλίμα αυτό να επικρατήσει. Λέω στους διπλανούς: «Δεν πειράζει, παιδιά, ΠΑΟ μαζί και στα δύσκολα».

 

Οι διπλανοί το έκαναν σύνθημα: «ΠΑΟ – μαζί – και στα δύσκολα!» Το παίρνει και η ντουντούκα και άρχισε να δονείται η Λεωφόρος: «ΠΑΟ – μαζί – και στα δύσκολα!»

 

Αφού έδωσα το σύνθημα και βγήκα από την 14, όπου έμπαιναν ακόμα φίλαθλοι για να δουν τον αγώνα, έφτασα μετά μισή ώρα στο σπίτι, άνοιξα την τηλεόραση και η Λεωφόρος δονούνταν από το σύνθημα: «ΠΑΟ – μαζί – και στα δύσκολα!» ενώ οι παίκτες είχαν βγει από τα αποδυτήρια και υποκλίνονταν στον κόσμο τους.

 

Πήρα τηλέφωνο και τον φίλο και εργοδότη μου χρόνια, Γ. Αλαφούζο, του είπα ότι εγώ ξεσήκωσα τον πύρινο λαό του ΠΑΟ, και με κάλεσε τιμητικά πια για όλα τα επόμενα ματς στη Λεωφόρο, αλλά στη θύρα 14.

 


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=160006