24/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καλή χρονιά με… περικοπές

Χωρίς να υπάρχει συμφωνία με το σωματείο, η εταιρεία ενημέρωσε τους υπαλλήλους για «ψαλίδισμα» στις αποδοχές τους από 50 έως 200 ευρώ.
      Pin It

Χωρίς να υπάρχει συμφωνία με το σωματείο, η εταιρεία ενημέρωσε τους υπαλλήλους για «ψαλίδισμα» στις αποδοχές τους από 50 έως 200 ευρώ

 

Αιφνιδιαστικές μειώσεις μισθών στα σούπερ μάρκετ «Καρφούρ – Μαρινόπουλος»

 

Του Μάριου Διονέλλη

 

carrefour-meiosi-apodoxonΓια να πάρει και όχι για να δώσει ήρθε ο Αϊ-Βασίλης στους εργαζόμενους της εταιρείας «Καρφούρ-Μαρινόπουλος». Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους υπαλλήλους με το τέλος της χρονιάς, καθώς ενημερώθηκαν για περικοπές από 50 έως 200 ευρώ στα επιδόματά τους, χωρίς φυσικά να έχει υπάρξει συμφωνία με το σωματείο τους.

 

Εκτός από την Αθήνα και τον Πειραιά, σχετική καταγγελία έγινε από τους εργαζόμενους της εταιρείας στα Χανιά, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και στο Ηράκλειο.

 

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία των εργαζομένων στα καταστήματα Μαρινόπουλος με τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων της χώρας μιλούν για τρομοκρατία εις βάρος των υπαλλήλων, οι οποίοι εδώ και καιρό δουλεύουν ως ωρομίσθιοι, με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ, με χιλιάδες απλήρωτες ώρες εργασίας και με ατομικές συμβάσεις που τους «έπεισαν» να υπογράψουν και να δεχτούν να απασχολούνται στη διανομή φυλλαδίων, καταστρατηγώντας τις συμβάσεις εργασίας.

 

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η εταιρεία Μαρινόπουλος είναι από τις πλέον κερδοφόρες στον χώρο των τροφίμων και μάλιστα, με στοιχεία της ίδιας της εταιρείας, επεκτείνεται και στη χονδρική. Η υψηλή κερδοφορία της, εκτός των υψηλών τιμών πώλησης των προϊόντων και των εξευτελιστικών τιμών που τα προμηθεύεται, στηρίζεται ταυτόχρονα και στη σκληρή δουλειά των εργαζομένων».

 

Στην ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εργαζομένων τονίζουν πως η εργοδοσία τούς έχει καλέσει αρκετές φορές να την εμπιστευτούν και να τη «βοηθήσουν να ξεπεράσει την κρίση», εννοώντας τη μεγαλύτερη αύξηση των κερδών τους.

 

Οι υπάλληλοι της εταιρείας και τα συλλογικά όργανα των εμποροϋπαλλήλων ζητούν από την «Καρφούρ-Μαρινόπουλος» να προχωρήσει στην υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με 918 ευρώ βασικό μισθό για όλους τους εργαζόμενους. Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα «Καρφούρ» Μακεδονίας από τους εργαζόμενους μαζί με την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.

 

Scroll to top