ika

04/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ποιοι εργαζόμενοι πρέπει να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ

Με βάση την κείμενη νομοθεσία που αφορά το ΙΚΑ, τα πρόσωπα που πρέπει να ασφαλίζονται σ’ αυτό είναι όσα παρέχουν εξαρτημένη εργασία. H βασική κατηγορία προσώπων, λοιπόν, είναι αυτή που αφορά τους παρέχοντες κατά κύριο επάγγελμα εξαρτημένη εργασία έναντι αμοιβής.
      Pin It

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Τζώρτζης Ρούσσος

 

Με βάση την κείμενη νομοθεσία που αφορά το ΙΚΑ, τα πρόσωπα που πρέπει να ασφαλίζονται σ’ αυτό είναι όσα παρέχουν εξαρτημένη εργασία. H βασική κατηγορία προσώπων, λοιπόν, είναι αυτή που αφορά τους παρέχοντες κατά κύριο επάγγελμα εξαρτημένη εργασία έναντι αμοιβής. Δηλαδή ο εργοδότης υποχρεούται να ασφαλίσει στο ΙΚΑ τον εργαζόμενο όταν αυτός θέτει την προσωπική του εργασία στη διάθεση του εργοδότη κάτω από τις οδηγίες και τον έλεγχο αυτού, με αντάλλαγμα τη λήψη μισθού. Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η ασφαλιστική νομοθεσία δεν εξαρτά για την υπαγωγή στην ασφάλιση τη διάρκεια της σύμβασης εξαρτημένης εργασίας, που σημαίνει ότι τόσο οι συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου όσο και αυτές ορισμένου χρόνου εγείρουν υποχρέωση ασφάλισης στο ΙΚΑ.

 

Eδώ σημειώνεται ότι δεν εξετάζεται η ιδιότητα του εργοδότη, αν δηλαδή είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου, ούτε η νομική φύση της σχέσης εργασίας (ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου). Επίσης υποχρεωτικά ασφαλίζονται στο ΙΚΑ πρόσωπα που απασχολούνται ή παρέχουν εργασία ή υπηρεσία με αμοιβή είτε σε φυσικά πρόσωπα είτε στο Δημόσιο είτε σε νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου με οποιαδήποτε άλλη σχέση, εφόσον για την απασχόληση, εργασία ή υπηρεσία τους δεν υπάγονται με ρητή διάταξη νόμου στην ασφάλιση άλλου ταμείου κύριας ασφάλισης.

 

Η περίπτωση των συμβάσεων έργου

 

Οι περισσότεροι απ’ όσους υπογράφουν συμβάσεις έργου υποχρεούνται και αυτοί στην ασφάλισή τους στο ΙΚΑ και όχι στον ΟΑΕΕ εφόσον παρέχουν κατά κύριο επάγγελμα προσωπική εργασία με συνθήκες που ομοιάζουν στις συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας. Αναλυτικότερα ο νόμος αναγράφει «… υπάγονται υποχρεωτικά και αυτοδίκαια στην ασφάλιση του IKA τα πρόσωπα που παρέχουν την προσωπική τους εργασία με σύμβαση μίσθωσης έργου εφόσον πρόκειται για απασχόληση, η οποία παρέχεται κατά κύριο ή συγκύριο επάγγελμα και, όσον αφορά τον χρόνο και τον τόπο απασχολήσεως, με συνθήκες απαντώμενες επί μισθώσεων εργασίας». Πότε το επάγγελμα είναι κύριο, είναι ζήτημα πραγματικό που εξετάζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση. H νομολογία έχει κρίνει ότι η εργασία ενός προσώπου θεωρείται ότι αποτελεί το κύριο επάγγελμά του όταν από αυτήν κυρίως προσδιορίζονται τα προς το ζην, προσδιορίζεται η επαγγελματική και κοινωνική του θέση και αφιερώνεται σ’ αυτήν ο περισσότερος χρόνος. Σημειώνεται ότι όταν η διάκριση του κύριου ή μη επαγγέλματος είναι δυσχερής, τότε αυτό θεωρείται ότι υπάγεται στην ασφάλιση του IKA. Ωστόσο, αν απασχολείται κάποιος στον ίδιο εργοδότη με σύμβαση έργου και η εργασία του αφορά λιγότερες από 5 ημέρες εργασίας ανά μήνα, τότε δεν ασφαλίζεται στο ΙΚΑ αλλά στον ΟΑΕΕ.

 

Τελικά η υποχρέωση του εργοδότη να ασφαλίσει στο ΙΚΑ ασχολούμενο σε αυτόν με σύμβαση μίσθωσης έργου υφίσταται αν τα πραγματικά στοιχεία του χαρακτηρίζουν την παροχή υπηρεσιών του εργολάβου (σύμβαση έργου) ταυτόσημη με αυτά της σύμβασης εργασίας. Tούτο, δε, γίνεται αντιληπτό ότι αποτελεί ζήτημα που επιλύεται στη συγκεκριμένη κάθε φορά περίπτωση εν όψει των συγκεκριμένων συνθηκών απασχόλησης αυτού. Θα πρέπει δηλαδή να αποδεικνύεται ότι ο εργολάβος καλύπτει ουσιαστικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκμετάλλευσης του εργοδότη.

 

Scroll to top