- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Δεύτερο Πρόγραμμα κατά ΠΟΣΠΕΡΤ

18/03/14 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Δεύτερο Πρόγραμμα, με ανακοίνωσή του, φέρεται κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ, σημειώνοντας πως η διοίκησή της αντιμετωπίζει τους ανθρώπους του πολιτισμού σαν μαριονέτες,  και συμπληρώνοντας πως οι ιδιοκτήτες του αγώνα της ΕΡΤ έκοψαν το σήμα του Δεύτερου με πρόσχημα ότι δεν εκπέμπει με την έγκρισή τους.

Μάλιστα, υποστηρίζει πως το μόνο μαγαζί απ΄ ότι φαίνεται που λειτουργεί χωρίς καμία διαφάνεια είναι το μαγαζί της ΠΟΣΠΕΡΤ και του προέδρου της.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Η ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν εννοεί να καταλάβει ότι ο αγώνας για πολιτισμό και ενημέρωση δεν έχει ιδιοκτήτες. Αντιμετωπίζει τους ανθρώπους του πολιτισμού σαν μαριονέτες που της κάνουν τη δουλειά και όταν έχουν απόψεις τους πετάει ένα ξεγυρισμένο μαύρο δήθεν για την υπεράσπιση του αγώνα της ΕΡΤ.

Το Δεύτερο Πρόγραμμα που βγήκε στον αέρα τον Δεκέμβριο του 2013 δεν έτυχε ούτε πέτυχε. Ήρθε σαν ώριμο αίτημα μιας κοινότητας παραγωγών και ακροατών που πέρασαν στην πλευρά των παραγωγών όταν αυτό ήταν απολύτως αναγκαίο. Βγήκε με όρους εθελοντικής προσφοράς για το αγαθό της ραδιοφωνίας που ήταν πάντα σε δεύτερη μοίρα και όσο υπήρχε η ΕΡΤ μετά το σύντομο πέρασμα του Μάνου Χατζιδάκι από αυτή.

Σήμερα οι ιδιοκτήτες του αγώνα της ΕΡΤ έκοψαν το σήμα του Δεύτερου με πρόσχημα ότι δεν εκπέμπει με την έγκρισή τους. Δεν θα τους περάσει. Οι ακροατές και οι εργαζόμενοι θα απομονώσουν τις αυταρχικές πρακτικές
γιατί οι αγώνες τους γίνονται με τη σημαία της δημοκρατίας. Αυτά που διακινούνται ως συκοφαντία
ότι κάποιοι «θέλουν να φτιάξουν μαγαζιά και εταιρείες για να κονομάνε» επιστρέφονται με τη συσκευασία λάσπης
στους διακινητές τους. Το μόνο μαγαζί απ΄ ότι φαίνεται που λειτουργεί χωρίς καμία διαφάνεια είναι το μαγαζί της
ΠΟΣΠΕΡΤ και του προέδρου της. Στο ψήφισμα της 9/3 οι παραγωγοί και η τεχνική ομάδα του αυτοδιαχειρόμενου
Δεύτερου τονίσαμε ότι στη μετά το μαύρο εποχή το Δεύτερο ή θα είναι Ελεύθερο ή δεν θα υπάρξει.

Οι συνδικαλιστές της ηγεσίας της ΠΟΣΠΕΡΤ διάλεξαν όπως παλιότερα κάποιοι κυβερνητικοί συνομιλητές τους να κλείσουν το Δεύτερο. Εμείς είμαστε εδώ για να το κρατήσουμε ανοιχτό. Εκπέμπουμε από την εφεδρική υποδομή του metadeftero.gr και σύντομα σε όλη την Ελλάδα από τους τοπικούς σταθμούς της ΕΡΑ που δεν έχουν πέσει στην αγκαλιά του μαύρου.»

 

efsyn.gr 


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=183077