superleague

24/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οταν το κατεστημένο… βολεύει

«Ολοι οι αμαρτωλοί είναι από το ίδιο χαρμάνι», που λέει κι ο Λαυρέντης.
      Pin It

«Ολοι οι αμαρτωλοί είναι από το ίδιο χαρμάνι», που λέει κι ο Λαυρέντης

 

Του Ν. Ασημακόπουλου

 

Δεν μπορούσε να μην κυλήσει κι αυτό το Σαββατοκύριακο χωρίς τις συνηθισμένες διαμαρτυρίες κάποιων ομάδων για τους διαιτητές. Κάποιες δίκαιες, όπως στην περίπτωση του Παναιτωλικού που δεν του έδωσαν καθαρό πέναλτι στο 90′ ενώ έχανε από τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0. Και κάποιες άλλες τραβηγμένες από τα μαλλιά για να κατασκευάσουν πάλι άλλοθι, καθώς ο ΠΑΟΚ, με τα μυαλά που είχαν οι παίκτες του στο 2-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όχι με 10, αλλά με 9 θα έπρεπε να παίζουν στο τέλος. Μέσα στο πολεμικό κλίμα που υπάρχει τον τελευταίο καιρό στην ομάδα, πάλι καλά…

 

«Υπάρχουν ειδικές συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο», δήλωσε στο τέλος ο προπονητής Γ.Χ. Γεωργιάδης. «Πρέπει να έχουμε ένταση αλλά να τη διαχειριζόμαστε κατάλληλα γιατί είμαστε μια ομάδα που αν κάνουμε λάθη τα πληρώνουμε». Κι όταν του ζήτησαν να εξηγήσει τι εννοεί με τον όρο «ειδικές συνθήκες», είπε: «Η ομάδα μας ξεκίνησε με ανακοινώσεις απέναντι στις αρχές του ποδοσφαίρου. Αυτό εννοώ ειδικές συνθήκες». Πράγμα που στα απλά ελληνικά σημαίνει ότι από τη στιγμή που η ομάδα πολεμάει την ΕΠΟ πρέπει να προσέχει.

 

Αγριο ξεφωνητό έπεσε και στον Βοσκάκη όταν έφευγε από την Τούμπα… Πάμε τώρα στο ψητό…

 

Την περασμένη Παρασκευή άφησαν να διαρρεύσουν στο ίντερνετ κάποια πρακτικά από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ. Είχε πάει εκεί ο Ζήσης Βρύζας, ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ, να… κατακεραυνώσει, υποτίθεται, την ομοσπονδία για τη στάση που κρατάει απέναντι στην ομάδα επειδή ο Σαββίδης είναι αντίθετος με τον πρόεδρο Σαρρή και τη διοίκησή του.

 

Δημοσιεύω τους σχετικούς διαλόγους, τους οποίους κανένας δεν έχει αμφισβητήσει ώς τώρα…

 

Σαρρής: «Αφού, λοιπόν, κ. Βρύζα, εκπροσωπείς τον ΠΑΟΚ και όχι τη Σούπερ Λίγκα, να σου πω ορισμένα πράγματα… Πώς δέχεσαι και έρχεσαι εδώ αφού σιχαίνεσαι και αηδιάζεις με εμένα και τον κ. Μώραλη; Πώς μας έχεις συνομιλητές σου;».

 

Βρύζας: «Το ποδόσφαιρο έχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει εξαιτίας της διαιτησίας και της έλλειψης αξιοπιστίας. Δεν εκπροσωπείς την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου».

 

Σαρρής: «Εμένα με ψήφισαν 37 Ενώσεις…».

 

Βρύζας: «Αυτό το σέβομαι».

 

Σαρρής: «Να σέβεσαι πρώτα απ’ όλα τον εαυτό σου. Με ψήφισαν και άνθρωποι που έχουν πληρώσει και δεν έχουν πληρωθεί από το ποδόσφαιρο».

 

Βρύζας: «Πάντως, δεν μπορείτε να πάτε στο γήπεδο πλέον…».

 

Σαρρής: «Ποιος το λέει αυτό, συνέχεια στα γήπεδα είμαστε. Τον Πλατινί ποιος τον έφερε στην Τούμπα;».

 

Βρύζας: «Δεν ξέρω…».

 

Σαρρής: «Πλάκα κάνεις; Οταν έφερα τον Πλατινί, ήμουν καλός και τώρα μετά από ένα παιχνίδι που θεωρείτε πως δεν σας έπαιξε καλά η διαιτησία λες ότι μας σιχαίνεσαι και αηδιάζεις; Οταν με έπαιρνες τηλέφωνο και με έγλειφες για να παίξει ο ΠΑΟΚ τα παιχνίδια στην Ευρώπη με τη Μέταλιστ και τη Σάλκε, δεν σε αηδίαζα; Διακόσια τηλέφωνα έπαιρνες. Λοιπόν, θα πρέπει να ντρέπεσαι!».

 

Βρύζας: «Στη συνέντευξη Τύπου ήσουν λίγος και είχες προστάτη σου τον Μώραλη…».

 

Σαρρής: «Την άκουσες;».

 

Βρύζας: «Οχι, ήμουν στη Λισαβόνα».

 

Σαρρής: «Λοιπόν, να ξέρεις πως δεν απάντησα στα κομμάτια που αφορούσαν το αυτοδιοίκητο και πιθανές τιμωρίες για εσάς και τον Αρη. Για να σας προστατέψω. Εις γνώση μου δεν απάντησα. Τώρα ξαφνικά καταθέτεις προτάσεις, αλλά αντί για εδώ που ανήκεις, στο υπουργείο…».

 

Μώραλης: «Τόσο καιρό συμφωνούσες σε όλες τις αποφάσεις της Σούπερ Λίγκας και τώρα ξαφνικά διαφωνείς».

 

Βρύζας: «Πλήττεται η αξιοπιστία. Μεσούσης της περιόδου αλλάζουμε αποφάσεις και τους κανόνες…».

 

Μώραλης: «Ναι, αλλά δεν είχατε τότε διαφωνίες. Ποτέ δεν είχατε. Λοιπόν, αποφασίστε τι θέλετε ή τι σας έχουν πει να μας πείτε, τέλος πάντων…».

 

Βρύζας: «Θα κάνουμε προτάσεις…».

 

Προύντζος: «Τώρα το θυμηθήκατε μετά από τόσα χρόνια…».

 

Βρύζας: «Σας παρακαλώ, κύριε Κουρίδη…».

 

Προύντζος: «Δεν είμαι ο κ. Κουρίδης, ο Προύντζος είμαι».

 

Σαρρής: «Για να τελειώνουμε, δεν σας επιτρέπω να μιλάτε έτσι. Είσαι εκτός τόπου και χρόνου».

 

Οποιος διαβάσει προσεκτικά, καταλαβαίνει πως ο καθένας ξεκινάει αντάρτικο, όταν νομίζει ότι αδικείται, αλλά τρέχει και ζητάει τη συμπαράσταση του «κατεστημένου» μόλις δει τα σκούρα.

 

Το έκανε κι ο Αλαφούζος τις προάλλες. Ολη τη χρονιά, χωρίς λόγο κι αφορμή τις περισσότερες φορές, χτυπούσε το σύστημα εξουσίας που υπάρχει στο ποδόσφαιρο, μα μόλις έφτασε η ώρα να πάρει αδειοδότηση, πήγε στο γραφείο του Σαρρή, «έσπασε τον πάγο», όπως μας είπε το ρεπορτάζ, και λούφαξε μετά σε μια γωνία περιμένοντας την πολυπόθητη άδεια για να μπορέσει να παίξει του χρόνου στην Ευρώπη, αφού ξέρει πως σε διαφορετική περίπτωση ο Παναθηναϊκός καταστρέφεται οικονομικά.

 

Αν τα καταφέρει, θα ξαναβγεί σίγουρα στα κεραμίδια και θα αρχίσει να σκούζει.

 

«Ολοι οι αμαρτωλοί, από το ίδιο χαρμάνι», που λέει κι ο Λαυρέντης. Και φυσικά συμπεριφέρονται ανάλογα με το πώς τους βολεύει, με τη γνήσια και παραδοσιακή κουτοπόνηρη ελληνική νοοτροπία, χτυπώντας το σύστημα, όχι για να το διαλύσουν ή να το εξυγιάνουν, αλλά για να καταφέρουν κάποια στιγμή να το ελέγξουν. Οσο για τον Μαρινάκη, με τέτοιους αντιπάλους απλά γελάει…

 

Scroll to top