Pin It

Κατακαημένοι Ουκρανοί. Πού σας σφάζει και πού σας πονεί. Δεν φτάνει που σας κούρεψε τη χώρα ο Πούτιν, αφαιρώντας το τσουλούφι της Κριμαίας, προέκυψε τώρα κι ο Σόιμπλε να θέλει να σας σώσει. Προέρχεται βλέπεις από σόι, μπλε μαρέν αναντάν μπαμπαντάν νεοφιλελεύθερο, πιο μαύρο δεν γίνεται· στάχτη και μπούλμπερη καταντούν τα πάντα απ' όπου περνάει. Θα εφαρμόσει, για σιγουριά, την απολύτως επιτυχημένη συνταγή της Ελλάδας: Μνησικακία – μνημόνιο – μνημόσυνο. Ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσατε. Τόσο απλά. Θα σας κόψει τις τρίχες σαν τραγιά. Θα μεταβληθείτε αίφνης σε εξαθλιωμένους μετανάστες στον ίδιο σας τον τόπο, θα καταβαραθρωθεί η οικονομία σας, θα εκτοξευθεί το χρέος αλλά θα τα κονομήσουν χοντρά οι γερμανικοί κολοσσοί. Μην είστε αμνήμονες και τα θέλετε όλα δικά σας.

 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, μιας και ομιλούμε περί κομμώσεων, διαθέτει έξοχη κουπ. Δεν ξέρω αν την κονόμησε κατά την περίοδο των σπουδών του εις τας Ευρώπας, αποτελεί πάντως χάρμα οφθαλμών η κεφαλή του νεαρού ηγέτη της Βορείου Κορέας αποψιλωμένη από τους κροτάφους έως τον σβέρκο με δύο πλοκάμους, κοινώς φράντζες, να ταλαντεύονται στο μέτωπο ενίοτε δεξιά, κάποτε αριστερά και αμφοτέρωθεν άλλοτε. Γράφουν τρομερές ιστορίες για αυτόν τα δυτικά Μέσα. Οτι έριξε τον θείο και μέντορά του στα πεινασμένα σκυλιά ή ότι εκτέλεσε την ηθοποιό πρώην ερωμένη μαζί με ολόκληρο τον θίασό της. Δεν τα πιστεύω διότι μου φαίνεται ολίγον μπουχέσας.

 

Υποπτεύομαι πως δεν είναι διόλου αφελής κι ας μοστράρει αφέλειες. Πρόκειται δε περί λαοφιλέστατου πολιτικού. Στις εκλογές επιβραβεύτηκε με το 100%. Αυτό είναι ποσοστό. Οχι το 96,7% της Κριμαίας. Διαβάζω ότι υποχρεώνει όλους τους μαθητές της χώρας να φέρουν κόμμωση σαν τη δική του. Δεν πά' να κουρεύονται, σκέφτηκε. Μέγα λάθος κυρ Κιμ μου. Με ακάλυπτα τ' αυτιά, απ' το 'να θα μπαίνουν κι απ' τ' άλλο θα βγαίνουν τα γράμματα.

 

Πάντως στο λίκνο της δημοκρατίας, την Ελλάδα, εντοπίζεται εξαιρετική ανομοιομορφία στα χτενίσματα. Ανθισμένη νεραντζιά εμφανίστηκε ο Αρούλης, κλαδεμένη με πριόνι ο Νικήτας και Ρώσος αγιορείτης μοναχός η Δούρου. Κοίτη ξεροπόταμου ο Θεοδωράκης· το τελείως αντίθετο απ' τον Κορεάτη. Ο Σαμαράς σκοπεύει να αφήσει τέσσερις τούφες, α λα Αρζεντίνα. Ελικόπτερο ελληνιστί. Βολεύει στις ξαφνικές αποδράσεις. Τα καρεκλοπόδαρα περιορίζονται σήμερα στα δυτικά και τα βόρεια.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top