06/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Παραλήρημα Βορίδη

      Pin It

Του Δημήτρη Τερζή

 

Μ. ΒΟΡΙΔΗΣΤην ώρα που η κυβέρνηση βρισκόταν στο έλεος των αποκαλύψεων Μπαλτάκου το βράδυ της Τετάρτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης έδινε σε εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος στην Αχαΐα το δικό του σόου το οποίο ήταν εφάμιλλης αισθητικής και περιεχομένου με τα λεχθέντα του τέως γ.γ. της κυβέρνησης, όταν πριν από μερικές μέρες είχε δηλώσει περήφανα «αντικομμουνιστής».

 

Ο Μ. Βορίδης, με τη γνωστή θητεία στην ΕΠΕΝ, στο Ελληνικό Μέτωπο και στον ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Εγώ έχω περάσει διά πυρός και σιδήρου υπερασπιζόμενος διαχρονικά βασικές αξίες της παρατάξεως. Είναι οι μεγάλες αξίες του έθνους και της ελευθερίας. Οποιος τις υπερασπίζεται, βρίσκεται σε αντικειμενική σύγκρουση με τους εχθρούς αυτών των αξιών. Εχθροί διαχρονικά του έθνους και της ελευθερίας σ’ αυτόν τον τόπο υπήρξαν οι ιδέες της Αριστεράς». Στο σημείο αυτό ο Μ. Βορίδης σταμάτησε αναγκαστικά λόγω των χειροκροτημάτων στην αίθουσα. Στη συνέχεια είπε: «Η Δεξιά ουδέποτε είχε σχέση με ναζιστικές ιδέες. Η ταυτότητά μας εδράζεται ενάντια στους ολοκληρωτισμούς του ναζισμού και του κομμουνισμού. Η τρομοκρατία στην Ελλάδα υπήρξε δημιούργημα της άκρας Αριστεράς. “17 Νοέμβρη”, “Πυρήνες της Φωτιάς” και λοιποί υπήρξαν δημιουργήματα της άκρας Αριστεράς».

 

Αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ

 

Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας σε ανακοίνωση για το θέμα Μπαλτάκου αναφέρθηκε επικριτικά και στην παρουσία του Μ. Βορίδη στην πόλη, λέγοντας πως «οι ιδεολογικές προτιμήσεις και οι πολιτικές δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ., όπως του Μ. Βορίδη, είναι προσβλητικές για τους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι ακραίες τοποθετήσεις τους είναι διχαστικές και επικίνδυνες. Και δεν είναι ανεκτές ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από οποιονδήποτε δημοκρατικό, προοδευτικό πολίτη αυτής της χώρας».

 

Τέλος, να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκε για τη συνεισφορά του στη ΝΟΔΕ Αχαΐας ο πρώην γραμματέας οργανωτικού της Ν.Δ. και πρώην γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας Μανώλης Αγγελάκας, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των ονομάτων της λίστας Νικολούδη που ελέγχονται για εκκρεμείς υποθέσεις με την Εφορία.

 

Scroll to top