tanker-ploio

04/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Διάσωση 147 μεταναστών και μεταφορά τους στο λιμάνι του Πειραιά

Το μότορ-τάνκερ «Southern Spirit», που μεταφέρει 147 μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε ακυβέρνητο σκάφος και διασώθηκαν στα όρια της Ελλάδας και της Μάλτας, κοντά στις ελληνικές ακτές, αναμένεται να φθάσει στο λιμάνι του Πειραία.
      Pin It

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να φθάσει στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής, το μότορ-τάνκερ «Southern Spirit» , σημαίας Μάλτας, το οποίο μεταφέρει 147 μετανάστες, ανάμεσά τους 5 γυναίκες και 7 παιδιά, που διασώθηκαν στα όρια της Ελλάδας και της Μάλτας, κοντά στις ελληνικές ακτές. Οι 147 μετανάστες επέβαιναν σε ακυβέρνητο σκάφος και η επιχείρηση διάσωσης έγινε σε συνεργασία του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) με το RCC Μάλτας.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, η επιχείρηση τελεί σε εξέλιξη το τελευταίο 48ωρο και η διάσωση έγινε την Παρασκευή 02/05 στα όρια του ελληνικού και μαλτέζικου χώρου έρευνας και διάσωσης και πλησιέστερα προς τις ελληνικές ακτές.

Οι μετανάστες περισυνελέγησαν με ασφάλεια από το motor tanker «Southern Spirit» σημαίας Μάλτας, με το οποίο μεταφέρονται σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά. Από το περιστατικό δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός, ενώ οι μετανάστες θα μεταφερθούν και θα φιλοξενηθούν στη Σχολή Λιμενοφυλάκων στον Πειραιά.

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

efsyn.gr

 

Scroll to top