29/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δήμοι Πειραιά/ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Με τον μανδύα του ανεξάρτητου οι ΠΑΣΟΚογενείς, σε εμφύλιο οι «γαλάζιοι»

Γαλάζιοι «εμφύλιοι», πολλές υποψηφιότητες προερχόμενες από τον κεντροαριστερό πρώην ΠΑΣΟΚικό χώρο και αριστεροί υποψήφιοι που φιλοδοξούν να ενισχυθούν σε μία περιοχή όπου η Αριστερά αποτελεί παραδοσιακή δύναμη.
      Pin It

29Γαλάζιοι «εμφύλιοι», πολλές υποψηφιότητες προερχόμενες από τον κεντροαριστερό πρώην ΠΑΣΟΚικό χώρο και αριστεροί υποψήφιοι που φιλοδοξούν να ενισχυθούν σε μία περιοχή όπου η Αριστερά αποτελεί παραδοσιακή δύναμη

 

Του Μιχαήλ-Αγγελου Κωνσταντόπουλου

 

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

 

Στα τέσσερα η παράταξη του νυν δημάρχου

 

Ντέρμπι αναμένεται στον Κορυδαλλό, αφού η παράταξη του Σταύρου Κασιμάτη, που κέρδισε με ευκολία τις εκλογές του 2010, έχει διασπαστεί σε τέσσερα κομμάτια, με τρεις πρώην αντιδημάρχους του να διεκδικούν με δικούς τους συνδυασμούς τη δημαρχία.

 

Ο νυν δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης προέρχεται από τον κεντροαριστερό χώρο, δηλώνει αντιμνημονιακός και έχει τη στήριξη στελεχών της ΔΗΜΑΡ, των Οικολόγων και ανένταχτων ψηφοφόρων της Αριστεράς.

 

Διάσπαση παρατηρείται στον κεντροδεξιό χώρο καθώς από εκεί προέρχεται ο Γιάννης Διάκος που μετείχε στην παράταξη Κασιμάτη και είναι ενεργό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, ενώ τη στήριξη στελεχών της Ν.Δ. έχει ο Γιάννης Μελάς, που όμως προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

 

Ξανά υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η Καίτη Κυλάκου και το χρίσμα του ΚΚΕ έχει για πρώτη φορά η οδοντίατρος Ελευθερία Παπουτσιδάκη.

 

Στον κεντροαριστερό χώρο απευθύνεται και ο Γιώργος Δημόπουλος, που προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ (γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κορυδαλλού έως το 2009) και ήταν δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Κασιμάτη, αλλά αποχώρησε και συγκρότησε τον δικό του συνδυασμό.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

 ΠΕΡΑΜΑ

 

Ρεκόρ υποψηφίων

 

Τον αριθμό-ρεκόρ φτάνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Περάματος: επτά. Παρατηρείται εμφύλιος στη γαλάζια παράταξη αφού ο νυν δήμαρχος Παντελής Ζουμπούλης δεν θα είναι πάλι υποψήφιος και το «δαχτυλίδι» διεκδικούν η προερχόμενη από τη δεξιά παράταξη Παναγιώτα Βοϊδονικόλα όπως και ο επίσης προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία Γιάννης Λαγουδάκος. Συνωστισμός υπάρχει στον κεντροαριστερό και πρώην ΠΑΣΟΚικό χώρο, με τους Γιάννη Παρασκευόπουλο, Δημήτρη Θεοδωρουλέα και Θόδωρο Τερζή να απευθύνονται σε παρόμοιο κοινό.

 

Ο Φίλιππος Κάκαρης που κατέβηκε στις προηγούμενες εκλογές με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ επρόκειτο να κατέλθει αυτόνομος αλλά τελικά θα είναι στην παράταξη του Γιάννη Λαγουδάκη. Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος ανήκε στην παράταξη του υποψηφίου του 2010 με το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Θεοδωρουλέας έχει το ατού ότι είναι γιατρός και έχει βοηθήσει αρκετό κόσμο στην περιοχή, ενώ δημοφιλής και δραστήριος εμφανίζεται και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, που σήμερα διαφωνεί με τις επιλογές του, Θόδωρος Τερζής. Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει ο Γιάννης Λαγουδάκης που συσπειρώνει ένα ευρύτερο αντιμνημονιακό μέτωπο και το ΚΚΕ έχει νέα υποψήφια την Αθηνά Ζύμαρη. Ερώτημα αποτελεί το ποιον θα προτιμήσουν οι οπαδοί της Χ.Α. που δεν κατεβάζει υποψήφιο στην περιοχή. «Ο πρώην δήμαρχος δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω με μοναδικό γνώμονα την κοινωνία του Περάματος. Λέμε και εννοούμε ότι είμαστε ανεξάρτητοι, και αν βρεθούμε στον δεύτερο γύρο μπορούμε να συγκροτήσουμε ευρύ μέτωπο», λέει στην «Εφ.Συν.» ο υποψήφιος κ. Θεοδωρουλέας.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

 ΝΙΚΑΙΑ-ΡΕΝΤΗΣ

 

Με διαφορετικές στρατηγικές πολιορκούν το δημαρχείο

 

Εξι οι υποψηφιότητες για τον Δήμο Νίκαιας–Ρέντη. Ο νυν δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ως ανεξάρτητος, έχοντας τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ, μέρους του ΠΑΣΟΚ και κάποιας μερίδας αριστερών. «Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση οι πολίτες θέλουν προτάσεις και θετικά στοιχεία και όχι αρνητικά μηνύματα. Εχουμε αρκετές θετικές προτάσεις και η αίσθησή μας είναι ότι μπορούμε να επικρατήσουμε από τον πρώτο γύρο», σχολιάζει στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος, Γιώργος Ιωακειμίδης.

 

Στον κεντροδεξιό χώρο κινείται ο υποψήφιος Κούλης Βρετάκκος, αλλά οι βουλευτές του κόμματος στην περιοχή φαίνεται να προτιμούν την υποψηφιότητα Ιωακειμίδη που συγκεντρώνει στελέχη και από αυτόν τον χώρο. Υποψήφια είναι και η Δήμητρα Μόσχου που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, και το 2006 είχε την επίσημη στήριξή του. Υποψήφιος από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι -όπως και το 2010- ο Κώστας Παπαδόπουλος, που μίλησε στην εφημερίδα μας για μια καθοριστική εκλογική αναμέτρηση η οποία πρέπει να πάρει πολιτικό χαρακτήρα και θεωρεί ότι η παράταξή του έχει δυναμική και θα είναι στον δεύτερο γύρο. Το ΚΚΕ στηρίζει -όπως και το 2010- τον Στέλιο Μπενετάτο, που δείχνει ικανός να συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσοστό σε μια περιοχή με παραδοσιακά καλά ποσοστά για το Κομμουνιστικό Κόμμα. Υποψήφια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι η Κατερίνα Θωίδου, με ενεργό συμμετοχή στο αντιφασιστικό κίνημα.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

 

Αποδυναμωμένος ο δήμαρχος, δυναμική η παρουσία της Αριστεράς

 

Επτά συνολικά υποψήφιοι διεκδικούν τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Ο νυν δήμαρχος Λουκάς Τζανής, προερχόμενος από τον κεντροαριστερό χώρο, θα είναι και πάλι υποψήφιος ως ανεξάρτητος όπως και το 2010. Εχει χάσει στελέχη από τον συνδυασμό του, αλλά μιλώντας στην «Εφ.Συν.» δηλώνει αισιόδοξος για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση καθώς θεωρεί ότι οι δημότες θα επικροτήσουν το έργο του και το οικονομικό συμμάζεμα στον δήμο.

 

Συνωστισμός παρατηρείται στις υποψηφιότητες που κινούνται στον «κεντροαριστερό» χώρο καθώς από αυτή τη δεξαμενή ψήφων φαίνεται να αντλούν οι Ζαχαρίας Ζούπης, Δημήτρης Κωνσταντινίδης και Χρήστος Σαλαλές. Ο κ. Ζούπης στηρίζεται από τη ΔΗΜΑΡ, έχοντας προϊστορία στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, στην παράταξή του έχει στελέχη από τον κεντροαριστερό και τον κεντροδεξιό χώρο και παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική, ενώ ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο στελεχώνει και ο επίσης κεντροαριστερός δικηγόρος από τη Δραπετσώνα Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

 

Ο Χρήστος Σαλαλές είναι πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και σήμερα έχει αντιμνημονιακές τοποθετήσεις ξαναμπαίνοντας στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης μετά το 2006.

 

Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Χρήστος Βρεττάκος, ενώ τη στήριξη του ΚΚΕ έχει ο Ηλίας Πατίδης που το 2010 απέσπασε 19% και φιλοδοξεί σε μια ισχυρή παρουσία και σε αυτές τις εκλογές. Ως ανεξάρτητος κατεβαίνει ο Φώτης Μελάς, που το 2010 είχε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και συσπειρώνει τους ψηφοφόρους της Δεξιάς στην περιοχή.

 

Scroll to top