Dritsas-1-foto-Eleni-Grigoriadou

18/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Καταγγελίες Δρίτσα για περιστατικά παραβίασης της εκλογικής νομοθεσίας από το συνδυασμό Μώραλη

«Παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από οργανωμένα συνεργεία του συνδυασμού Μώραλη» καταγγέλλει ο υποψήφιος δήμαρχος Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος κάνει λόγο για μια σειρά δεκάδων περιστατικών που από το πρωί τα ανέφεραν στον αρμόδιο εισαγγελέα και την αστυνομική διεύθυνση Πειραιά.
      Pin It

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Θ. Δρίτσα έξω από τα σχολικά συγκροτήματα στα οποία λειτουργούν εκλογικά τμήματα συνεργεία του συνδυασμού του Γ. Μώραλη, πλησιάζουν πολίτες και τους προτείνουν ψηφοδέλτια του συνδυασμού του και μάλιστα πολλές φορές σταυρωμένα. Μετά την εντολή του εισαγγελέα παρατηρήθηκε μια μικρή ύφεση στη δραστηριότητα αυτή. Από τη 1.30 το μεσημέρι όμως οι δράσεις αυτές πολλαπλασιάστηκαν.

Ο υποψήφιος δήμαρχος, καλεί τις αρμόδιες αρχές να περιφρουρήσουν την εκλογική διαδικασία, να φροντίσουν για την εφαρμογή του νόμου και να προβούν άμεσα σε συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου. «Εαν οι αρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης επιθυμούν πράγματι ισότιμες εκλογές δεν έχουν παρά να αναλάβουν δράση χωρίς καμία καθυστέρηση» επισημαίνει και υποστηρίζει οτι έχει καταγγελίες πολιτών σύμφωνα με τις οποίες σε ιερό ναό της πόλης, ο ιερέας μετά το τέλος της λειτουργίας, απευθυνόμενος στους εκκλησιαζόμενους έπλεξε το εγκώμιο του Β. Μαρινάκη.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο Θ. Δρίτσας καλεί για δεύτερη φορά το Μητροπολίτη Πειραιά να δώσει καθαρή απάντηση κατά πόσο είναι δική του βούληση η παρέμβαση της Πειραϊκής εκκλησίας στις δημοτικές εκλογές για το δήμο Πειραιά, υπέρ του συγκεκριμένου συνδυασμού.

Επίσης έκανε γνωστό οτι το μεσημέρι μηχανοκίνητες ομάδες μαυροντυμένων, χωρις διακριτικά πολιτικής ταυτότητας άρχισαν να περιπολούν την πόλη και να τρομοκρατούν τους πολίτες.

«Σαράντα χρόνια παλεύουμε ώστε οι εκλογές στην πόλη μας να διεξάγονται με τρόπο ειρηνικό και δημοκρατικό. Δεν θα επιτρέψουμε την παράδοση της πόλης σε εισβολείς» υπογραμμίζει ο Θ. Δρίτσας.

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

efsyn.gr  

Scroll to top