- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Προστασία από τον πρωθυπουργό ζήτησε ο Β. Μιχαλολιάκος

19/05/14 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολομέτωπη επίθεση στον Γιάννη Μώραλη και στον συνδυασμό του, αλλά και πολύ σοβαρές καταγγελίες, έκανε αργά το βράδυ της Κυριακής ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ζητώντας μάλιστα από τον πρωθυπουργό να προστατέψει τη σωματική του ακεραιότητα αλλά και των συνεργατών του.

Ο Β. Μιχαλολιάκος που θα αναμετρηθεί την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαΐου με τον Γιάννη Μώραλη, υποστήριξε ότι δεν τον άφησαν να μπει σε εκλογικά κέντρα, κάποιοι γνωστοί με μαύρα δερμάτινα μπουφάν, πρόσθεσε ότι δεν τους φοβάται και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα ανταποκριθούν.

«Δοκιμάστηκε η αντοχή της δημοκρατίας. Χρησιμοποίησαν κάθε αθέμιτο μέσο. Χρησιμοποίησαν απόλυτη βία και εκφοβισμό και έκαναν προεκλογική συγκέντρωση την περασμένη Παρασκευή, χωρίς να ζητήσουν άδεια και χωρίς κάτι τέτοιο να επιτρέπεται», σημείωσε, αναφερόμενος στον συνδυασμό του Γ. Μώραλη.

Απευθυνόμενος στους Πειραιώτες στους «αριστερούς» όπως είπε, τους κάλεσε να υπερβούν τα απαγορευτικά κριτήρια του παρελθόντος γιατί όπως είπε, τους ενώνει το σήμερα και το αύριο. Δήλωσε αισιόδοξος για την ερχόμενη Κυριακή και σημείωσε πως «στον Πειραιά την επόμενη Κυριακή θα έχει λήξει μια απειλή. Ενας κίνδυνος θα έχει εξαφανιστεί από τη ζωή μας».

Για την εκλογική βάση της Ν.Δ. είπε ότι τον στήριξε στο απόλυτο, καθώς οι κ.κ. Α. Ανδριανόπουλος, Κ. Αρβανιτόπουλος, Χρ. Αγραπίδης και Γ. Μελάς δεν εκπροσωπούν κανένα κομμάτι της εκλογικής και κοινωνικής βάσης του κόμματος.

 

Γ. Μώραλης: «Μυθεύματα» και «φαντασιώσεις»

Παρέμβαση στο Mega για να απαντήσει στα όσα υποστήριξε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μώραλης. «Στον Πειραιά υπήρξε μια εκλογική διαδικασία, μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια», είπε και πρόσθεσε πως «ο κ. Μιχαλολιάκος ο οποίος υπολόγιζε να έχει βγει –όπως είχε δηλώσει– από την πρώτη Κυριακή, να αποδεχθεί την επιλογή των Πειραιωτών».

Χαρακτήρισε ως «μυθεύματα» και «φαντασιώσεις» τα όσα καταγγέλλει ο Β. Μιχαλολιάκος και είπε ότι θα υπερασπιστούν τους εαυτούς τους μέσω της νόμιμης οδού. «Έχουμε μια εβδομάδα ακόμα και θα πρέπει η εκλογική διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά και σε δημοκρατικά πλαίσια. Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τις προβοκάτσιες και δεν θα αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους εαυτούς μας. Όποιος αμφισβητεί τη νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας θα πρέπει να αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά».

«Πρώτα πρέπει να γίνει διερεύνηση και μετά δημόσια καταγγελία, καθώς αντιλαμβάνεστε τα προβλήματα και την εικόνα που δημιουργούν. Και εγώ θα μπορούσα να βγω και να κάνω εκατό καταγγελίες και μετά να ζητήσω από την Δικαιοσύνη και την Αστυνομία να το διερευνήσει. Αυτά αντανακλούν και το παρελθόν του κ. Μιχαλολιάκου. Αναπαράγει εύκολα συκοφαντικά σχόλια, χωρίς να έχουν διερευνηθεί. Καλώ όλους τους Πειραιώτες που ψήφισαν σήμερα να διερωτηθούν αν αυτά που καταγγέλλει ο κ. Μιχαλολιάκος στέκουν. Θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τις επιλογές των πολιτών», πρόσθεσε.
Χριστίνα Παπασταθοπούλου

 

efsyn.gr


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=198885