- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Ποιοι εκλέγονται δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή

19/05/14 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περίπου 100 δήμοι ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες ανάδειξης νέων δημοτικών αρχών από τον α' γύρο. Ανάμεσά τους και ορισμένοι από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας. Οι μισοί περίπου όσων πέτυχαν την εκλογή τους από τον α' γύρο κατάφεραν την επανεκλογή τους και την ανανέωση της θητείας έως το 2019.

Σε τέσσερις δήμους οι ψηφοφόροι δεν προσήλθαν στις κάλπες, καθώς σε καθέναν από αυτούς ο υποψήφιος που διεκδικούσε τον δήμο ήταν ένας και μοναδικός. Συγκεκριμένα, νωρίτερα από κάθε άλλον εκλέχθηκαν δήμαρχοι οι Θεόδωρος Μπάμπαλης στα Άγραφα, Φώτης Μάγγος στους Λειψούς, Μαρία Καμμά – Αλειφέρη στην Τήλο και Παύλος Πολάκης στα Σφακιά.

Από την πρώτη Κυριακή εξέλεξαν δήμαρχο δεκάδες δήμοι της χώρας. Ανάμεσά τους και μεγάλοι δήμοι της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας. Στο Περιστέρι επανεκλέγεται ο Ανδρέας Παχατουρίδης, όπως και στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη ο Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς δημάρχους της χώρας, ο Διονύσης Χατζηδάκης στο Παλαιό Φάληρο εξασφάλισε την τέταρτη συνεχή θητεία του, ενώ επανεκλέγεται και ο Γιώργος Πατούλης στο Μαρούσι.

Με εξαιρετικά υψηλά ποσοστά εξασφάλισαν την εκλογή τους οι Ηλίας Ψινάκης στον Μαραθώνα, Πέτρος Ανδρεάκος στην Ανατολική Μάνη, Δημήτριος Κόκκινος στον Μυλοπόταμο, Ιωάννης Σεντελές στα Βόρεια Τζουμέρκα, Ιωάννης Τζίτζιος στη Σιθωνία, Κωνσταντίνος Μαμουλάκης στο Μαλεβίζι Κρήτης, Γιώργος Ντασιώτης στην Αλίαρτο, Δημήτριος Κιούσης στο Κορωπί, Ηρακλής Τριχείλης στη Μονεμβασιά, Σπύρος Κωνσταντάρας στον Θέρμο, Απόστολος Γκλέτσος στη Στυλίδα, Αντώνιος Νάστας στην Πάργα, Περικλής Μίγδος στον Γεώργιο Καραϊσκάκη Άρτας, Παναγιώτης Λυράκης στις Σπέτσες, Γεώργιος Κωτσός στο Μουζάκι, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου στον Δήμο Ορέστιδος στην Καστοριά και ο Αλέξης Καστρινός στον Πηνειό.

Επίσης, οι Βαγγέλης Λαμπάκης στην Αλεξανδρούπολη, Παναγιώτης Νίκας στην Καλαμάτα, Σταύρος Αργειτάκος στη Σπάρτη, Λάζαρος Κυρίζογλου στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Γιώργος Καπεντζώνης στη Δωρίδα και ο Γιώργος Πετρίδης στην Κομοτηνή.

Αξίζεινα σημειωθεί ότι ο Ιωάννης Μίχος εξελέγη δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής αφήνοντας εκτός τον Χρήστο Πάχτα.

efsyn.gr


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=198920