Dimar

19/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Μένει στα «θετικά» η Δημοκρατική Αριστερά

Τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. εστιάζουν στα υψηλότερα ποσοστά που έλαβαν κάποιοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι που είχαν την υποστήριξη του κόμματος, παρά τα ποσοστά που έλαβαν οι κομματικοί υποψήφιοι.
      Pin It

Την αποτίμηση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών έκανε η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στη συνεδρίαση καταγράφηκε, σοβαρός προβληματισμός για το χαμηλό ποσοστό(1,7%) που κατέγραψε ο συνδυασμός υπό την βουλευτή του κόμματος, Μαρία Γιαννακάκη στην περιφέρεια Αττικής.

Όπως αποφασίστηκε στις περιπτώσεις, όπου το ψηφοδέλτιο που υποστήριξε η ΔΗΜΑΡ δεν συμμετέχει στο δεύτερο γύρο, τα μέλη του κόμματος θα πρέπει να ψηφίσουν στη βάση των κριτηρίων που είχαν τεθεί από τον πρώτο γύρο, δηλαδή, της ύπαρξης προοδευτικού αυτοδιοικητικού προγράμματος και της αξιοσύνης των προσώπων.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι τα ποσοστά που κατέγραψε η ΔΗΜΑΡ σε αρκετές περιφέρειες και μεγάλους δήμους της χώρας καθώς και οι συνεργασίες δυνάμεων της κεντροαριστεράς είναι ενθαρρυντικά και με σημαντικές αξιώσεις για τον δεύτερο γύρο.

Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη στρατηγική της ΔΗΜΑΡ να στηρίξει ανεξάρτητες αυτοδιοικητικές κινήσεις, με προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα, που στηρίζονται σε προοδευτικά τοπικά προγράμματα και εκπροσωπούνται από αξιόπιστα πρόσωπα.

Επισημαίνονται ακόμη οι σημαντικές εκλογικές επιδόσεις των περιφερειακών ψηφοδελτίων που στήριξε η Δημοκρατική Αριστερά και που εκφράζουν συνεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς και κοινωνικές συμμαχίες, όπως και τα μεγάλα ποσοστά που απέσπασαν οι συνδυασμοί του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα. Ειδική μνεία έγινε στην επανεκλογή από τον πρώτο γύρο στο δήμο Νίκαιας – Ρέντη του Γιώργου Ιωακειμίδη, αυτοδιοικητικού στελέχους της ΔΗΜΑΡ, με ποσοστό που υπερέβη το 60%.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής υπογράμμισαν ότι η υποστήριξη στα ακηδεμόνευτα αυτοδιοικητικά σχήματα είναι κρίσιμο να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή.

 

efsyn.gr

Scroll to top