- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Η Χαλκιδική… αποχαιρέτησε τον Πάχτα

20/05/14 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«SOS Χαλκιδική, αυτό είναι μόνο η αρχή». Αντί για οποιοδήποτε σχόλιο οι Ιερισσιώτες απάντησαν μ’ ένα σύνθημα στο ερώτημά μας για το τι σηματοδοτούν η ήττα Πάχτα και η εκλογή του Γιάννη Μίχου από την πρώτη Κυριακή στον Δήμο Αριστοτέλη. Με ενσωματωμένα τα 45 από τα 45 εκλογικά τμήματα, ο Γ. Μίχος συγκέντρωσε 51,13% (8.031 ψήφους), έναντι 46,95% (7.374 ψήφους) του απερχόμενου δημάρχου. Η τρίτη υποψηφιότητα του Γιάννη Τρικαλιώτη από τη Λαϊκή Συσπείρωση συγκέντρωσε 1,92%. Ετσι, από την Κυριακή το βράδυ μέχρι και χτες οι κάτοικοι της Χαλκιδικής δεν έχουν σταματήσει το γλέντι.

 

«Ενας προς έναν οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι προσωποποιούν το κίνημα και την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι να φύγει η εταιρεία», μας λέει η Λόλα Χρυσούλη που ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου. «Δεν επαναπαυόμαστε, συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Παρ’ όλους τους απίστευτους εκβιασμούς, τις αφόρητες πιέσεις και τις υποσχέσεις για νέες θέσεις εργασίας στην εταιρεία, οι Χαλκιδικιώτες δεν υπέκυψαν κι έδειξαν ξεκάθαρα τη θέση τους για το μέλλον του τόπου τους», δηλώνει η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη. «Εμείς τονίσαμε ότι οι εκλογές δεν είναι δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Ηταν ένα δημοψήφισμα για την ενότητα των κατοίκων», τόνισε χτες μιλώντας στο «Κόκκινο 105,5» ο Γιάννης Μίχος. Ο νέος δήμαρχος ωστόσο επανέλαβε ότι το μέλλον της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές δεν αποτελεί αρμοδιότητα του δήμου καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να ανακαλεί άδειες ή να βάζει λουκέτο στα μεταλλεία, ωστόσο ο ρόλος της δημοτικής αρχής θα είναι «να ξεκινήσει τον διάλογο, να ανοίξει άλλες δουλειές και να πιέσει για αυστηρούς και περιβαλλοντικούς όρους και κανόνες». «Μια δημοτική αρχή πρέπει να είναι ανεξάρτητη και οφείλει να βρει μια λύση που θα εμπνέει την πλειοψηφία των κατοίκων», τόνισε ο Γ. Μίχος.

 

……………………………………..

 

Τα κανάλια είδαν άλλα

 

«Μην αφήνεις ποτέ την αλήθεια να σου χαλάσει μια καλή ιστορία», έλεγε ο διευθυντής ενός τηλεοπτικού καναλιού. Την ίδια συνταγή ακολούθησαν χτες τα περισσότερα καθεστωτικά ΜΜΕ και στην περίπτωση της Χαλκιδικής. Γνωρίζοντας πως τα μάτια όλων μας ήταν στραμμένα στη μάχη του Δήμου Αριστοτέλη, από νωρίς παρουσίαζαν τον «θρίαμβο» του Χρήστου Πάχτα με 75% και καταμέτρηση σε… δύο εκλογικά τμήματα. Ο «θρίαμβος» κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, όσο δηλαδή και το κλίμα ντέρμπι που απεγνωσμένα προσπαθούσαν να καλλιεργήσουν οι τηλεδημοσιογράφοι, που χτες μιλούσαν για «ανατροπή». Κάθε θαύμα τρεις μέρες, αλλά το τηλεοπτικό ούτε μία… Τα περαστικά μας στη δεοντολογία κι ευχές για γρήγορη ανάρρωση στη δημοσιογραφία.

 

Ντ.Δ.

 


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=199307