- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί αφότου ψήφισαν

25/05/14 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σαμαράς: «Για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια»

Στο 2ο δημοτικό σχολείο Πύλου, στο 394ο εκλογικό τμήμα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Αντώνης Σαμαράς για τις ευρωεκλογές και τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ δεν ψήφισε για δημοτικές εκλογές αφού στον Δήμο Πύλου – Νέστορος εξελέγη δήμαρχος την περασμένη Κυριακή.

 

samaras1 [1]

Βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «σήμερα είναι ημέρα δημοκρατίας, ημέρα ενότητας, για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια να πάμε την Ελλάδα μπροστά».

Βενιζέλος: Να ψηφίσουν για το συμφέρον τους οι πολίτες

Να ψηφίσουν για το συμφέρον το δικό τους και του έθνους, χωρίς να δώσουν σημασία στις «σειρήνες των ψευδαισθήσεων», κάλεσε τους πολίτες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στις 10.20 π.μ., στο σχολικό συγκρότημα «Γ. Σκεπάρνης» στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

 

venizelos2 [2]

«Σήμερα όλοι περιμένουμε, με σεβασμό, από τον ελληνικό λαό να διατυπώσει, δημοκρατικά, τη βούλησή του για το μέλλον και την προοπτική του τόπου, για την ενότητα και την ασφάλεια της χώρας μας. Θέλω να ελπίζω και εύχομαι οι Ελληνες πολίτες να κάνουν την επιλογή που προστατεύει πραγματικά το συμφέρον το δικό τους, το συμφέρον του έθνους, χωρίς να δώσουν σημασία στις σειρήνες των ψευδαισθήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Τσίπρας: «Να φύγουμε από τον χειμώνα των μνημονίων»

Στο 27ο και 30ό Δημοτικό στην Κυψέλη ψήφισε λίγο πριν από τις 10 το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας. Εξερχόμενος, του εκλογικού κέντρου ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε: «Σήμερα, είναι μια πολύ ωραία μέρα, μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Είναι ίσως η πρώτη καλοκαιρινή Κυριακή φέτος. Δεν ξέρω αν αυτό είναι σημαδιακό, ξέρω όμως ότι αξίζει τον κόπο να σπαταλήσουμε λίγο από τον χρόνο της σημερινής καλοκαιρινής ημέρας και να έρθουμε να ψηφίσουμε, ιδίως οι νέοι και οι νέες».

 

tsipras1 [3]

Και πρόσθεσε: «Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ξαναφέρουμε το καλοκαίρι στην πατρίδα μας. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε οριστικά να φύγουμε από τον χειμώνα των μνημονίων. Είμαι αισιόδοξος ότι το μπορούμε».

Κουβέλης: Στα χέρια του ελληνικού λαού το πώς θα πορευθεί η χώρα

«Οι Έλληνες πολίτες κρατούν με την ψήφο τους την πορεία της χώρας στα χέρια τους. Με υπευθυνότητα, με λογισμό, αλλά και με όνειρο και ελπίδα αποφασίζουν για το πώς θα πορευθεί η χώρα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

 

kouvelis1 [4]

Ο Φώτης Κουβέλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «οι Έλληνες πολίτες αυτή την υπευθυνότητα απέναντι στην πολιτική κατάσταση που υπάρχει θα την καταδείξουν και θα την εκφράσουν με την ψήφο τους. Είναι στα χέρια του ελληνικού λαού το πώς θα πορευθεί αυτός ο τόπος. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η υπευθυνότητα, αυτός ο λογισμός και αυτή η ελπίδα είναι τα στοιχεία εκείνα που θα καθοδηγήσουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, στους οποίους προσβλέπω με απόλυτη εμπιστοσύνη».

Καμμένος: «Ψηφίζουμε για να στείλουμε μήνυμα»

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε ότι σήμερα οι Έλληνες στέλνουν μήνυμα με την ψήφο τους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

kammenos1 [5]

«Σήμερα οι Έλληνες ψηφίζουμε για να στείλουμε ένα μήνυμα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Το μήνυμα αυτό δεν έχει μόνο τον ρόλο της κατακραυγής και την άρνησης. Έχει και της κατεύθυνσης που πρέπει να πάρει ο τόπος», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος.

Κουτσούμπας: «Ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο»

«Αν ο λαός μας στοχεύσει σωστά σήμερα θα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Άλλωστε και αύριο το πρωί τα μνημόνια διαρκείας της Ε.Ε. θα είναι εδώ, είμαστε σε μόνιμη επιτήρηση και εποπτεία από 1ης/1/2014 και βεβαίως είμαστε μέσα στα δεσμά της Ε.Ε.», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ιωνία.

koutsoumpas [6]

«Μόνο έτσι και με την ψήφο και με τον αγώνα θα μπορέσει να ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος με αναγέννηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος με λαϊκή συμμαχία για να μπορέσει να νιώσει και να γίνει πραγματικά ισχυρός ο λαός μας», πρόσθεσε ο Δημήτης Κουτσούμπας.

 

efsyn.gr


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=200958