pasokantitromokratiki3

25/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καθαρά τα όπλα της επίθεσης στο ΠΑΣΟΚ

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, τα όπλα με τα οποία έγινε η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Δύο τζαμαρίες γραφείων του 2ου και 3ου ορόφου, από την πλευρά της οδού Μαυρομιχάλη, έχουν βληθεί από Καλάσνικοφ.
      Pin It

Από όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά σε τρομοκρατική οργάνωση έγινε η επίθεση εναντίον των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ, επί της Χαριλάου Τρικούπη, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έγιναν.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ από την πλευρά της οδού Μαυρομιχάλη, διαπιστώθηκε ότι δύο τζαμαρίες γραφείων του 2ου και 3ου ορόφου έχουν βληθεί από Καλάσνικοφ. Παραμένει άγνωστο πότε σημειώθηκε η επίθεση, ωστόσο, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκε από τις 11 χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί.

Δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και η επίθεση έγινε αντιληπτή όταν σήμερα, περίπου στις 11:00, βρέθηκαν δύο οπές από βλήμα Καλάσνικοφ σε τζάμια του δεύτερου και τρίτου ορόφου.

Η μέχρι στιγμής έρευνα καταδεικνύει ότι μάλλον οι πυροβολισμοί ερρίφθησαν από τη γωνία Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου, όπου βρέθηκε και ένας κάλυκας από Καλάσνικοφ.

Το σημείο έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ την έρευνα ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

 

 

pasokantitromokratiki1

Η ανιτρομοκρατική υπηρεσία στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται»

 

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση στα γραφεία του:

«Επίθεση με πυροβόλο όπλο δέχθηκαν τις μεταμεσονύχτιες ώρες από την πίσω πλευρά ο δεύτερος και τρίτος όροφος των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ (Χαρ. Τρικούπη 50). Το σοβαρό αυτό περιστατικό διερευνάται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

»Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται. Απαντά με τη συσπείρωση και την αποφασιστικότητα των δημοκρατικών πολιτών, καταδικάζοντας κατηγορηματικά κάθε εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια.

»Το ίδιο ζητούμε από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να υπονομευτεί, αλλά θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο τη δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο μας».

Πώς σχολίασε την επίθεση ο Ευ. Βενιζέλος

«Είναι τραγικό την ημέρα των εκλογών, εν έτη 2014, να γίνεται τρομοκρατική επίθεση εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Βενιζέλος προσερχόμενος στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

«Εντάξει, το ΠΑΣΟΚ ξέρουμε ότι είναι στο στόχαστρο, στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, αλλά αυτό παραείναι προκλητικό και χρειάζεται απόλυτη καταδίκη. Είναι μια ευκαιρία συστράτευσης όλων των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος.

Καταδικάζει την επίθεση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις απαιτείται να θωρακίσουμε την Πολιτεία μας απέναντι στην απειλή της τρομοκρατίας».

 

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς

«Καμία ανοχή στη βία δεν είναι νοητή» τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της, με την οποία «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» την επίθεση που εκδηλώθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

 


efsyn.gr

Scroll to top