Venizelos-Euaggelos-Elia

26/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πύρρειος» νίκη για την Ελιά

Η συρρίκνωση (8%) για το άλλοτε κραταιό Κίνημα συνεχίζεται και τα ποσοστά του σε σχέση με το 12,3% του Ιουνίου του 2012 υφίστανται περαιτέρω πτώση, αν και εξαοκολουθεί να έχει την πρωτοκαθεδρία μεταξύ των υπόλοιπων δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.
      Pin It

Τα σκληρά διλήμματα που έθεσε στην προεκλογική περίοδο ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με την κυβερνητική σταθερότητα αλλά και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, που τελικά αποδεικνύεται ισχυρό στο κοινό του ΠΑΣΟΚ, απέδωσαν καρπούς στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση για την Ελιά, με αποτέλεσμα η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη να βγαίνει πρόσκαιρα κερδισμένη.

Επί της ουσίας, όμως, πρόκειται για μια πύρρειο νίκη, καθώς η συρρίκνωση για το άλλοτε κραταιό Κίνημα συνεχίζεται και τα ποσοστά του σε σχέση με το 12,3% του Ιουνίου του 2012 υφίστανται περαιτέρω πτώση, γεγονός που ακόμη και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της γραμμής του κ. Βενιζέλου δεν μπορούν να παραβλέψουν.

Την ίδια ώρα, αναμφισβήτητη είναι πλέον η πρωτοκαθεδρία της Ελιάς μεταξύ των υπόλοιπων δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, της ΔΗΜΑΡ που εξαϋλώνεται και του Ποταμιού που ξεφούσκωσε γρήγορα, και άρα της ανήκει η πρωτοβουλία των κινήσεων.

Δεν παύει φυσικά να παραμένει το ερώτημα για τα προτάγματα και τις πολιτικές ενός χώρου που αναζητά βηματισμό, χωρίς να δείχνει ότι διαθέτει πυξίδα.

Διότι προς το παρόν οι αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί προοδευτικού προσήμου εκλαμβάνονται ως λόγια κενά περιεχομένου, όσο η συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ .παρουσιάζεται ως μονόδρομος και οι πόρτες προς τον ΣΥΡΙΖΑ ερμητικά κλειστές.

 

 

Δημήτρης Κουκλουμπέρης
efsyn.gr

Scroll to top