mateo-rentsi

26/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Θρίαμβος Ρέντσι, εντός Ευρωβουλής η λίστα Τσίπρα

«Είναι ιστορικό αποτέλεσμα, νιώθω συγκινημένος», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός που συγκέντρωσε το 40,86% των ψήφων. Πτώση δώδεκα ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το 2013 για τη «Φόρτσα Ιτάλια». Το 4,03% λαμβάνει το ψηφοδέλτιο «η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» .
      Pin It

«Θρίαμβο» του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι χαρακτηρίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ιταλία, καθώς το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα» λαμβάνει το 40,86% των ψήφων.

Δεύτερη πολιτική δύναμη είναι το κίνημα «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλλο, με ποσοστό 21,2% και διαφορά που αγγίζει σχεδόν τις είκοσι μονάδες, ενώ η «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που συγκέντρωσε το 16,8%, σημείωσε  πτώση δώδεκα ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2013.

Το ψηφοδέλτιο «η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» το 4,03%, η Λέγκα του Βορρά λαμβάνει ποσοστό 6,2%, η Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο το 4,4%.

Ο Μπέπε Γκρίλλο δεν έκανε επίσημες δηλώσεις. Εξερχόμενος όμως το πρωί από το σπίτι του, κοίταξε τους δημοσιογράφους και με σαφή κίνηση «έδειξε ότι νιώθει σαν να τον μαχαίρωσαν στην καρδιά».

«Είναι ιστορικό αποτέλεσμα, νιώθω συγκινημένος και γεμάτος αυτοπεποίθηση. Τώρα πρέπει να εργαστούμε για μια Ιταλία που να αλλάξει την Ευρώπη», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Ματτέο Ρέντσι.

Οι στενοί συνεργάτες  του Ιταλού πρωθυπουργού υπογράμμισαν ότι «το Δημοκρατικό Κόμμα είναι, πλέον, η πρώτη δύναμη της ευρωπαϊκής Αριστεράς».

 

efsyn.gr

 

Scroll to top