baltakos

01/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μπαλτακιάδα» στο ΒΗΜΑ

Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος μίλησε σε συνέντευξή του για «νέα Βάρκιζα», ενώ κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να «κοιτάξει» το εκλογικό ποσοστό του 16,5% που βρίσκεται «πιο δεξιά».
      Pin It

Βγάζοντας από το σεντούκι της μανιάτισσας γιαγιάς του όλα τα μουχλιασμένα και αντιδραστικά ακροδεξιά στερεότυπα ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης απεφάνθη μέσω της εφημερίδας Βήμα ότι θα γίνει «νέα Βάρκιζα» και ότι θα χάσει η κεντροαριστερά, όπως έχασε και το ΕΑΜ. Δεν διευκρίνισε βέβαια ποιες ξένες δυνάμεις -αυτή τη φορά- θα βοηθήσουν και τώρα όπως και τότε, τους ανήμπορους φιλοναζιστές δωσίλογους να κατασπαράξουν τον ελληνικό λαό και την Εθνική Αντίσταση.

Ξέχασε ο «συνομιλητής» της ΧΑ να εξηγήσει αναφερόμενος στη γοητεία που θα ασκήσει η αγορά στην αριστερά το ποιους μέχρι τώρα πράγματι γοητεύει η αγορά με κομματικά ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις και ποσά που τίναξαν στον αέρα την ελληνική οικονομία.

Έχει δίκιο λέγοντας ότι η Εκκλησία είναι «το θεμέλιο του Έθνους» ενώ η «ορθοδοξία είναι η ψυχή μας», μιας και από το μυστρί του Πατακού μέχρι το Βατοπέδι πράγματι η εκκλησία έχει βάλει γερά θεμέλια στον ανίκητο -σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο- ελληνικό καπιταλισμό. Μετά έρχεται βεβαίως και η ψυχή δηλαδή η ορθοδοξία και συγχωρεί τα όποια παραπτώματά τους μικρά ή και πολύ μεγάλα.

Η επίκληση του Βυζαντίου έναντι της παγκοσμιοποίησης δεν συνάδει βέβαια με τις πολυεθνικές επιχειρηματικές επιδιώξεις των θεοσεβούμενων επιχειρηματικών, εκκλησιαστικών και μοναστηριακών κύκλων αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία μπροστά στην αναγκαιότητα δεξιάς στροφής της ΝΔ.

Τέλος ζαχαρώνει με το 16,5 % που βρίσκεται δεξιότερα της ΝΔ και αφήνεται στη μοίρα του αντί να την πλαισιώνει ενώ με τη δημοκρατική του σκέψη να κορυφώνεται απαντάει ότι δεν έχει κανένα νόημα να γίνουν εκλογές μια και αν γίνουν θα βγει η κεντροαριστερά! Τόσο απλά ο κ. Μπαλτάκος και τόσο καθαρά.

 

Α.Ψ.

 

efsyn.gr

Scroll to top