dei

02/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Διαβάστε σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Αναμέτρηση με τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες επιλέγει η κυβέρνηση / Ευ. Βενιζέλος: Μαδάει την... Ελιά / Συνέντευξη του Άρη Βασιλόπουλου στην «Εφ.Συν.» / Πανελλαδικές-Βάσεις: Στα ύψη Αθήνα-Θεσσαλονίκη /Ο Σαρκό στα...σίδερα!.
      Pin It

 

  • Τον δρόμο της αναμέτρησης με τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες επιλέγει η κυβέρνηση

48ωρες απεργίες από απόψε. Συνέντευξη, Γιώργος Αδαμίδης «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»: Η κυβέρνηση κατεβάζει τους διακόπτες. Γιατί επισκέπτεται το Αμύνταιο ο Αλέξης Τσίπρας.

  • Ευ. Βενιζέλος: Μαδάει την …Ελιά

Πάση θυσία θέλει να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος απηύθυνε έκκληση προς την «Κεντροαριστερά της ευθύνης» ώστε η παρούσα Βουλή να βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Άνοιγμα στο Ποτάμι μετά τις συναινετικές δηλώσεις Θεοδωράκη.

  • Συνέντευξη του Άρη Βασιλόπουλου στην «Εφ.Συν.»: «Ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ, όχι στο Ρυθμιστικό»

Τι λέει για τα τεκταινόμενα στη Ν. Φιλαδέλφεια ο νεοεκλεγείς και βάναυσα στοχοποιημένος δήμαρχός της.

  • Κείμενο με 171 υπογραφές: Να αποσυρθεί το ν/σ για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας

Βουλευτές, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών κ.ά. ενώνουν τη φωνή τους και ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο το οποίο χαρακτηρίζουν αδιανόητο, ακραία αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό. Αντώνης Ρουπακιώτης: Στόχος είναι να πολεμηθεί η αριστερή ηγεμονία στον χώρο των δικαιωμάτων

  • Στ. Θεοδωράκης: Έχει ρίξει «αγκίστρι»

«Αν θέλαμε θα είχαμε βουλευτές και δεν θα ήταν δυο ή τρεις, αλλά παραπάνω» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού αποκαλύπτοντας ότι το κόμμα έχει φίλους βουλευτές. Τι είπε για τους Π. Τατσόπουλο και Γρ. Ψαριανό.

  • Πανελλαδικές/Βάσεις: Στα ύψη Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Η προτίμηση των υποψηφίων στις περιζήτητες σχολές και δη του κέντρου, έναντι της περιφέρειας, ως αποτέλεσμα της κρίσης, και η επαναφορά των μετεγγραφών καθορίζουν φέτος τις βάσεις. Άνοδος αναμένεται σε Νομικές, Ιατρικές, Φαρμακευτικές, Πολυτεχνικές, στρατιωτικές. Ενας χρήσιμος οδηγός για να μετατρέψετε τους βαθμούς σε μόρια.

  • Ευρωζώνη: Χωρίς δουλειά 18,5 εκατ. πολίτες

Οι συντηρητικές κυβερνήσεις της ευρωζώνης εμμένουν στη συνέχιση της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής. Στα 3,5 εκατ. ανέρχονται οι νέοι που είναι άνεργοι και η Α. Μέρκελ ομολογεί ότι το πρόγραμμα της Ε.Ε. για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων απέτυχε.

  • Δάνεια σε Ελβετικό φράγκο: Νέα δικαίωση δανειολήπτη

Ευθύνες στις τράπεζες για παραπλάνηση των δανειοληπτών στους οποίους «πούλησαν» δάνεια σε ελβετικό φράγκο αναγνωρίζουν τα ευρωπαϊκά και τα ελληνικά δικαστήρια και ζητούν οι καταβολές να γίνονται με βάση την ισοτιμία που ίσχυε την ημέρα έγκρισης του δανείου. Χιλιάδες Έλληνες έχουν βρεθεί να χρωστούν περισσότερα από όσα έχουν δανειστεί και προσπαθούν να απεγκλωβιστούν την ώρα που η κυβέρνηση κωφεύει.

  • Μήλον της Έριδος το «βαρύ» πελατολόγιο της NOVA

Μεγάλο επιχειρηματικό παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη. Έγινε επίσημα γνωστό ότι ο ΟΤΕ υπέβαλε μη δεσμευτική προσφορά για την αγορά της NOVA.

  • Μισθοί ένστολων: Δεν αποφασίζουν χωρίς την τρόικα

Ισοδύναμα μέτρα αμέσου αποδόσεως και αποτελεσματικότητας προτίθεται να ζητήσει η τρόικα προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φως» για την αποκατάσταση του μισθολογίου των ένστολων.

  • Ο Σαρκό στα… σίδερα!

Σαν βόμβα έπεσε στη Γαλλία η είδηση της προσωποκράτησης του Νικολά Σαρκοζί στην έδρα της OCLCIFF, όπου και παραμένει ανακρινόμενος. Για πρώτη φορά ένας πρώην πρόεδρος τίθεται υπό κράτηση και εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς που αφορά «αθέμιτη άσκηση επιρροής» και παραβίαση του δικαστικού απορρήτου.

  • Μέση Ανατολή: Aδιέξοδα αντίποινα

Σε αδιέξοδο έχει περιέλθει η κυβέρνηση Νετανιάχου στη προσπάθειά της να εκδικηθεί με στρατιωτικά αντίποινα την εκτέλεση των τριών Ισραηλινών εφήβων – αδιέξοδο που φάνηκε και από τον «καβγά» στο πρώτο ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας, όπου αρκετοί υπουργοί διαφώνησαν με τις ακραίες φωνές που καλούσαν για νέα χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας. Επιθέσεις κατά Αράβων πολιτών από ακροδεξιούς στην Ιερουσαλήμ.

  • «Μπαλάκι» ευθυνών μεταξύ ΕΠΟ και Σαντός

Στη διοίκηση της Ομοσπονδίας επέρριψε ευθύνες ο Φερνάντο Σάντος για την πρωτοβουλία της να του βγάλει εισιτήρια και να φύγει μόνος του για την Πορτογαλία. Ο πρόεδρος Σαρρής τον «άδειασε» λίγο αργότερα, λέγοντας πως η απόφαση να φύγει μετά τα παιχνίδια ήταν του προπονητή. 200 άτομα στην υποδοχή των διεθνών.
* Ολυμπιακός – Νίκη Β., Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ – Καλλονή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 23 Αυγούστου.

 

efsyn.gr  

 

Scroll to top