OLYMPUS DIGITAL CAMERA

02/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στην έπαυλη Δρακοπούλου

Πρόκειται για την τρίτη πυρκαγιά από το 2007, όταν η έπαυλη είχε μείνει ερείπιο. Πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί και στα άλλα δύο ιστορικά κτίρια του κτήματος Δρακόπουλου.
      Pin It

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην έπαυλη Δρακόπουλου, καίγοντας ό,τι είχε αφήσει η πυρκαγιά της 31ης Μαΐου. Η πυρκαγιά της Πέμπτης ξεκίνησε στις 4:20 το απόγευμα από άγνωστη αιτία σε «μπάζα στο ύπαιθρο», όπως λέει η Πυροσβεστική.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Επί τόπου βρέθηκαν 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες που παρέμειναν μέχρι το βράδυ στις 8 από το φόβο πιθανής αναζωπύρωσης. Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν στην «Εφ.Συν.» πώς τα μη ανθεκτικά πλινθόκτιστα υλικά της έπαυλης υποχωρούσαν από την πίεση του νερού της Πυροσβεστικής την ώρα που η ξύλινη κατασκευή γινόταν παρανάλωμα.

Πρόκειται για την τρίτη πυρκαγιά από το 2007, όταν η έπαυλη είχε μείνει ερείπιο. Πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί και στα άλλα δύο ιστορικά κτίρια του κτήματος Δρακόπουλου, ενός κτήματος–φιλέτο που εποφθαλμιούν τα επενδυτικά συμφέροντα. Τα τελευταία χρόνια, τη λειτουργία του κτήματος έχουν πάρει στα χέρια τους κάτοικοι της περιοχής, δημιουργώντας έναν ελεύθερο, ανοιχτό και δραστήριο χώρο που διαχειρίζονται οι ίδιοι, φιλοξενώντας πληθώρα εκδηλώσεων.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

«Τα διατηρητέα κτίρια με την παρουσία τους εμποδίζουν τα “επενδυτικά” σχέδια διαφόρων, οι οποίοι καιροφυλακτούν και εποφθαλμιούν έναν από τους τελευταίους χώρους πρασίνου των Πατησίων [...] Ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσπαθεί συστηματικά –μέσω real estate εταιρείας– να πουλήσει το σύνολο του κτήματος ([...]ενέργεια τόσο παράνομη όσο και απαράδεκτη που προσωρινά αποσοβήθηκε λόγω έλλειψης αγοραστών), ενώ η Δημοτική Αρχή είτε σιγοντάρει τα σχέδια αυτά είτε κωφεύει», είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της ύστερα από την προηγούμενη πυρκαγιά η Επιτροπή Κατοίκων για τη Διάσωση του κτήματος Δρακόπουλου.

 

Σχετικό θέμα: Ακόμα μια πυρκαγιά στο κτήμα Δρακόπουλου

 

Δ.Αγγ.
efsyn.gr  

Scroll to top