- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Δεν «καθαρίζει» εύκολα η JCB

07/07/14 ΕΛΛΑΔΑ

Του Κώστα Ζαφειρόπουλου

 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υπόθεση της καταγγελίας των καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου κατά της ιδιωτικής εταιρείας JCB, καθώς σήμερα στη μία το μεσημέρι συνεδριάζει εκτάκτως το Δ.Σ. του νοσοκομείου προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα κηρυχθεί έκπτωτη -όχι μόνο από τον νέο διαγωνισμό αλλά και από την τρέχουσα σύμβαση- η ανάδοχος εταιρεία καθαριότητας και φύλαξης JCB A.E.

 

Σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης για την εταιρεία, η JCB θα υποχρεωθεί να καταβάλει το σύνολο των αμοιβών που, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, υπέκλεπτε συστηματικά εκβιάζοντάς τους ταυτόχρονα.

 

Στο κόκκινο βρίσκονται οι καθαρίστριες που μαζί με τους μόνιμους εργαζόμενους του νοσοκομείου (γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς) οργανώνουν νέα κινητοποίηση σήμερα έξω από τον χώρο λήψης των αποφάσεων που αφορούν τις ζωές τους. «Δεν θέλουμε να δουλέψουμε ούτε μία μέρα ακόμα για τον ίδιο εργοδότη» υπογραμμίζουν στην «Εφ.Συν.», ζητώντας να δεσμευθούν άμεσα τα χρηματικά εντάλματα που αφορούν την JCB ώστε να ικανοποιηθούν πλήρως οι οικονομικές και ασφαλιστικές απαιτήσεις τους.

 

Η έκθεση για τις ατασθαλίες

 

Εκτός από τα στοιχεία που έχουν ήδη κατατεθεί στον εισαγγελέα για το θέμα, την περασμένη Παρασκευή κοινοποιήθηκε σχετική έκθεση της Επιθεώρησης Εργασίας προς το Δ.Σ. του Δρομοκαΐτειου για τις ατασθαλίες που διαπιστώθηκαν σε επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της προηγούμενης Παρασκευής τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Παπαδημητρίου, οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, και Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, η πρόεδρος της ΠΕΚΟΠ Βλασία Δημητρακοπούλου, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Δρομοκαΐτειου και αντιπροσωπεία των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες, ενώ συνεχίζουν απτόητες τον αγώνα τους, δεν παρέλειψαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των συναδέλφων τους, παρά το γεγονός ότι αυτοί απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα.

 

Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΚΟΠ υπογραμμίζει πως «η συγκεκριμένη εταιρεία όχι μόνο δεν έχει διορθωθεί μετά τις καταγγελίες, αλλά προχώρησε σε εργοδοτική στάση εργασίας, χρησιμοποιώντας συναδέλφους για να εκβιάσει τη διοίκηση να την πληρώσουν» και αναρωτιέται «γιατί η διοίκηση του νοσοκομείου επιμένει και δεν καταγγέλλει τη σύμβαση με την JCB και γιατί παραβλέπουν τις καταγγελίες τις επιτροπής ελέγχου του νοσοκομείου». Οι καθαρίστριες στο Δρομοκαΐτειο θυμίζουν στην «Εφ.Συν.» πως κάθε φορά που οι ίδιες διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους οι υπεύθυνοι της εταιρείας τούς απειλούσαν πως έχουν «πλάτες στην κυβέρνηση».

 


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=214644