10/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εκανες συνέντευξη; Απολύεσαι!

      Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

www.e-tetradio.gr

 

Για την αποπομπή του Φοίβου Καρζή από τον «Αθήνα 9,84» σας έχει πει ήδη το «τετΡΑΔΙΟ». Ο δημοσιογράφος που παρουσίαζε κάθε Σάββατο την εκπομπή «Λέξεις και σκέψεις» απολύθηκε από τον γενικό διευθυντή του σταθμού Τάκη Καμπύλη, λόγω «παραβίασης του εσωτερικού κανονισμού». Τι… παραβίασε; Εκανε συνέντευξη με υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, ενώ είχε παρθεί απόφαση, από τον ίδιο τον γενικό, οι προεκλογικές συνεντεύξεις να γίνονται σε μία συγκεκριμένη ζώνη του προγράμματος. Η ΕΣΗΕΑ θεωρεί πως «η γενική και χωρίς καμία αιτιολόγηση απαγόρευση διενέργειας οποιασδήποτε συνέντευξης με οποιονδήποτε υποψήφιο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών συνιστά όχι μόνον προσβολή της επαγγελματικής υπόστασης του δημοσιογράφου, αλλά και ακραίο δείγμα αυθαιρεσίας και αυταρχισμού» και καλεί τη διοίκηση του σταθμού «να ανακαλέσει το ταχύτερο την απόφασή της και να επαναφέρει την διακοπείσα εκπομπή».

 

Την προηγούμενη εβδομάδα συζητήθηκε το θέμα σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΡΑ. Η απόφαση επικυρώθηκε μόνο με τις ψήφους των πέντε μελών της παράταξης του Γιώργου Καμίνη. Είχαμε επίσης τις αρνητικές ψήφους των εκπροσώπων του Νικήτα Κακλαμάνη και του Νίκου Σοφιανού αλλά και της εκπροσώπου των εργαζομένων. Η κίνηση «Επιμένουμε Αθήνα» του Γιώργου Αμυρά αποχώρησε με διαμαρτυρίες. Ενώ και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έχει εκφράσει συνολικά τις αντιρρήσεις του για όσα συμβαίνουν στον «Αθήνα 9,84». Από τη διοίκηση αξιολόγησαν την κίνηση του Φοίβου Καρζή ως κρούσμα ανταρσίας που δημιουργούσε ζητήματα πειθαρχίας στην εύρυθμη λειτουργία του σταθμού. Ο Φοίβος Καρζής προφανώς και θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του Τάκη Καμπύλη.

 

Εν κατακλείδι: Ναι μεν η παραβίαση του (όποιου) κανονισμού αποτελεί θέμα για ένα δημοσιογραφικό μέσο, από την άλλη όμως η απόλυση για ένα τέτοιο, ήσσονος σημασίας, γεγονός δεν αποτελεί και ό,τι πιο δημοκρατικό υπάρχει. Οχι βέβαια πως περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον Τάκη Καμπύλη…

 

………………………………………………………………

 

Πρώτο κρούσμα: Σεραφείμ Κοτρώτσος. Εκτός Real FM. Δεύτερο κρούσμα: Σταύρος Λυγερός. Κι αυτός εκτός Real FM. Χωρίς να ξέρουμε το γιατί. Επεται συνέχεια άραγε;

 

………………………………………………………………….

 

Δεν τραβάει στις ακροαματικότητες το ραδιόφωνο του «Alpha 98,9» και βγαίνει τα πρωινά στη συχνότητα ο Δήμος Βερύκιος και τα «χώνει» στην Bari-Focus που διενεργεί τις μετρήσεις. Αυτό είναι το λιγότερο όμως. Το βασικότερο είναι άλλο: ο Δήμος Βερύκιος είναι διευθυντής του «Alpha 98,9». Η δημοσιογραφία ζει μεγάλες στιγμές.

 

 

 

Scroll to top