cosco-ολπ

18/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΜ.Υ.Λ.Ε. για Cosco: «Ανάπτυξη βασισμένη στο αίμα των εργαζομένων»

Η Ομοσπονδία καλεί την Κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό «να δώσει τέλος στο κάτεργο της Cosco και να σταματήσει να το διαφημίζει» .
      Pin It

Η ΟΜ.Υ.Λ.Ε. και τα συνδικάτα του Ο.Λ.Π «εδώ και τέσσερα χρόνια καταγγέλλουν τις μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις που έχουν μετατρέψει την προβλήτα 2 της ΣΕΠ σε σύγχρονη 'γαλέρα’», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.). Σύμφωνα με την Ομοσπονδία «δυστυχώς, η Cosco συνεπικουρούμενη από την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, ο οποίος επισκέφτηκε πέντε φορές μέσα σε ένα χρόνο την ΣΕΠ (Cosco) επιμελώς αποκρύπτουν την κατάσταση αυτή.

Αρνούνται να απαντήσουν στα στοιχεία που έχουμε καταθέσει, ότι στην προβλήτα που δραστηριοποιείται η Cosco – ΣΕΠ, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Γάνδης είναι η μοναδική στην Ευρώπη που λειτουργεί χωρίς το συνταγματικό δικαίωμα συνδικαλιστικής δράσης και στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων».

Σήμερα, οι ίδιοι εργαζόμενοι που διατίθενται μέσω ιδιωτικής εταιρίας στην Cosco «απεκάλυψαν με τον πιο έντονο τρόπο, τον εργασιακό μεσαίωνα που χρόνια τώρα βιώνουν όπως διαπιστώνεται μέσα από τα αιτήματα που κατέθεσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

  • Δεν υπάρχουν ΣΣΕ
  • Δεν τηρείται η νομοθεσία περί βαρέων ανθυγιεινών
  • Δεν πληρώνονται για εργασία (καβοδεσία) καθώς και για υπερωρίες και εργασία Σαββάτου και Κυριακής – Αργιών
  • Δεν καταβάλλονται τριετίες
  • Δεν δηλώνονται εργατικά ατυχήματα και μεταφέρονται με ιδιωτικά αυτοκίνητα
  • Δεν καταβάλλονται δεδουλευμένα».

Αυτή είναι η ανάπτυξη που «βασίζεται στο αίμα και στον ιδρώτα των εργαζομένων» αναφέρει η ΟΜ.Υ.Λ.Ε.

Ως συνδικάτα των Λιμανιών, «σεβόμενοι πλήρως την αυτονομία δράσης των εργαζομένων και την κατοχύρωση τους με δημιουργία συνδικάτου, βρισκόμαστε όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυοι στον ΑΓΩΝΑ τους.

Καλούμε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό να δώσει τέλος στο κάτεργο της Cosco και να σταματήσει να το διαφημίζει.

Με συνέπεια και απόλυτο σεβασμό στην βούληση των εργαζομένων, θα συνεχίσουμε τον αγώνα να ανατραπεί το εργασιακό καθεστώς τύπου Cosco που δυσφημεί την χώρα μας σε ολόκληρη την Ευρώπη», καταλήγει η Ομοσπονδία.

 
Σχετικό θέμα: Απεργία εργαζομένων στον «παράδεισο» της Cosco

 

efsyn.gr

Scroll to top