Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

www.e-tetradio.gr

 

Και ο «Star FM 97,1», ο ραδιοσταθμός της Θεσσαλονίκης, πήρε άδεια από το ΕΣΡ για αυτοδιαχείριση. Το Συμβούλιο έκανε αποδεκτή την «αίτηση θεραπείας» των εργαζομένων απέναντι στην απορριπτική πρώτη απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής και τους παρέδωσε τα κλειδιά της συχνότητας. Από τους 31 τελικά έμειναν μόνο οι 21 εργαζόμενοι ώστε να λειτουργήσουν τον σταθμό καταβάλλοντας έκαστος παράβολο 500 ευρώ. Το θέμα είναι πως κι άλλοι ραδιοσταθμοί έχουν περάσει στα χέρια των (απλήρωτων!) εργαζομένων τους παίρνοντας τη σχετική άδεια από το ΕΣΡ, οι υποθέσεις τους όμως παραμένουν ξεχασμένες στο συρτάρι του αρμόδιου υπουργού. Ούτε ο Σίμος Κεδίκογλου πριν ούτε η Σοφία Βούλτεψη τώρα βάζει την υπογραφή της σε όσες αιτήσεις αυτοδιαχείρισης έχει εγκρίνει το ΕΣΡ. Γιατί, άραγε;

Συναυλία για τις καθαρίστριες

Μεγάλη συναυλία με τη Χαρούλα Αλεξίου διοργανώνει τη Δευτέρα το βράδυ στο Σύνταγμα ο «105,5 Στο Κόκκινο». Δωρεάν θα είναι, αλλά γίνεται για την ενίσχυση, ηθική και ψυχολογική πάνω απ' όλα, των καθαριστριών που συνεχίζουν με δύναμη τον αγώνα τους. Σπουδαία κίνηση από τη Χαρούλα Αλεξίου, όπως και να 'χει. Δωρεάν φυσικά θα παίξει η μεγάλη ερμηνεύτρια, όπως και οι μουσικοί της. Δωρεάν θα κάνουν τη δουλειά τους και οι τεχνικοί. Η συναυλία θα μεταδοθεί live από τον «105,5 Στο Κόκκινο» αλλά είναι η πρώτη φορά που το «τετΡΑΔΙΟ» σας προτρέπει να κλείσετε το ραδιόφωνο και να πάτε -να πάμε- όλοι στο Σύνταγμα..

Διακοπές διαρκείας

Κλείνουν την άλλη εβδομάδα οι μουσικοί ραδιοσταθμοί, κατεβάζουν ρολά, μέχρι και τις 25 Αυγούστου δεν θα μεταδίδουν εκπομπές, μόνο μουσική θα παίζεται στις συχνότητες. Τζουκ μποξ δηλαδή, τραγούδια στη σειρά, χωρίς λόγια. Και όσο κι αν σας φαίνεται παράδοξο, τα μουσικά ραδιόφωνα αυξάνουν αυτό το συγκεκριμένο διάστημα την ακροαματικότητά τους. Περίεργος ο κόσμος, του αρέσουν και τα… απρόσωπα ραδιόφωνα και τα ραδιόφωνα χωρίς… πρόσωπα.

Αστάθμιστες αναφορές

(15 – 21/7/2014)

 

1) Real: 148

2) Μελωδία: 130

3) DeeJay: 120

4) Red: 109

5) Δίεση: 101

6) Easy: 99

7) ΣΚΑΪ: 95

8) Δρόμος: 94

9) Derti: 93

10) Kiss: 93

 

Στροφή στην ποιότητα

Τον Τάκη Χατζή και τον Μάκη Γεωγίου πήρε στη συχνότητα του ο Real FM.Εκλεισε συμφωνία και με τον Αιμίλιο Λιάτσο, ποιος τον πιάνει πια τον σταθμό…

 

Το κρατικό «Δεύτερο Πρόγραμμα» επανέρχεται

Πενταμελή ομάδα εργασίας συνέστησαν στη ΝΕΡΙΤ με σκοπό την επαναλειτουργία του «Δεύτερου Προγράμματος»: Σιδερής Πρίντεζης, Μαρία Κοζάκου, Γιώργος Τσάμπρας, Γιώργος Φλωράκης και Γιάννης Λώλος οι… κατά νόμον υπεύθυνοι. Στόχος τους να ετοιμάσουν τον σταθμό μέχρι τον Σεπτέμβριο, έστω κι αν θα παίζει αρχικά μόνο μουσική. Υπενθυμίζουμε πως ήδη λειτουργεί το «Δεύτερο Πρόγραμμα» της ertopen.com με πολλούς από τους βασικούς συντελεστές του παλιού Δεύτερου της ΕΡΤ, αλλά και το metadeftero.gr με δυο-τρεις αποσχισθέντες του Δεύτερου (πάλι).

 

 

 

Scroll to top