31/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σατιρικές εκπομπές στα FM

      Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

www.e-tetradio.gr

 

Δεν είναι εύκολο πράγμα η σάτιρα στο ραδιόφωνο, γενικά δεν είναι δηλαδή, στα FM όμως γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Επίσης, άλλο ο σατιρικός και άλλο ο σάτυρος, συνήθως διαφέρουν μεταξύ τους. Απλώς μερικές φορές αυτά τα δύο μπερδεύονται, ειδικά στα εγχώρια ερτζιανά. Ας δούμε μερικές εκπομπές που, χωρίς να το γνωρίζουν, υπηρετούν τη σάτιρα στο αθηναϊκό ραδιόφωνο.

Θόδωρος Πάγκαλος / «Βήμα 99.5»

 

Βγάζει απίστευτο γέλιο, κάθε Τρίτη, στις 10 το πρωί. Κάποιοι λένε πως εκφράζει ό,τι πιο παρωχημένο και αποκρουστικό υπάρχει, σημαιοφόρος μιας χυδαίας πολιτικής που όλοι θέλουν να ξεχάσουν. Διαφωνούμε. Για να τον μαζέψει ο «Βήμα FM» στη συχνότητά του δεν θα είναι έτσι. Κάθε Πέμπτη την ίδια ώρα κάνει εκπομπή και ο Πέτρος Τατσόπουλος, εκεί να δείτε γέλιο. Ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου όχι. Δεν προκαλεί γέλωτα. Είναι σοβαρός δημοσιογράφος.

 

Αρης Πορτοσάλτε και Κωνσταντίνος Μπογδάνος / «Σκάι 100.3»

 

Οι δύο σατιρικές εκπομπές του σταθμού, ο ένας το πρωί και ο άλλος το απόγευμα ώστε να υπάρχει ισορροπία. Δύο εκπομπές όχι τόσο για γέλια μέχρι δακρύων, όσο για δάκρυα σκέτα. Για κλάματα, δηλαδή. Ενδιαμέσως υπάρχει και ο Μάνος Βουλαρίνος, τα μεσημέρια. Είναι ο μόνος από τους τρεις που πιστεύει πως κάνει σατιρική εκπομπή, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

 

Δήμος Βερύκιος / «Alpha 98.9»

 

Κάθε πρωί, 8 με 10. Απολαυστικός στο μικρόφωνο, αδικείται στο ραδιόφωνο, έπρεπε να βρίσκεται στο «Δελφινάριο», ο Μάρκος Σεφερλής μπροστά του δεν πιάνει μία.

 

Πρώτο Πρόγραμμα / ΝΕΡΙΤ

 

Ενα αμιγώς σατιρικό ραδιόφωνο. Σου φτιάχνει τη διάθεση, μια και τα παρουσιάζει όλα θετικά. Πόσο καλά περνάμε, τι ωραία κυβέρνηση έχουμε, τι σωστές αποφάσεις λαμβάνονται. Η απόλυτη ευτυχία. Ενας αγγελικά πλασμένος κόσμος, ας είναι καλά η Μαρία Κοζάκου το πρωί να μας ξυπνάει με χαμόγελο, χρόνια τώρα στην ΕΡΤ-ΔΤ-ΝΕΡΙΤ και όπως αλλιώς θα ονομάζεται στο μέλλον ο φορέας.

 

Λιάνα Κανέλλη / «Real 97.8»

 

Δύο -μόνο- έως τώρα οι ακροατές που δεν έσπασαν το ραδιοφωνάκι ακούγοντάς την. Μικρό το δείγμα λοιπόν, ωστόσο οι δύο αυτοί διαβεβαιώνουν πως γέλασαν με την ψυχή τους με τη συγκεκριμένη εκπομπή. Δεν έχουμε λόγο να μην τους πιστέψουμε.

 

Γρηγόρης Ψαριανός και Ανδρέας Παπαδόπουλος / «Παραπολιτικά 90.1»

 

New entry στα FM, το επιτυχημένο ντουέτο της ΔΗΜΑΡ το οποίο πρόλαβε και πήδηξε από το καράβι που βουλιάζει όπως τα ποντίκια. Ξεκινά εκπομπές από τον Σεπτέμβριο. Τόσο «γερασμένοι» που μπροστά τους ο Πάγκαλος μοιάζει με πουλέν. Περιμένουμε εναγωνίως να μας διαβάζουν on air τα άρθρα του Πάσχου Μανδραβέλη και του Τάκη Θεοδωρόπουλου από την «Καθημερινή». Εκεί να δείτε γέλια.

 

*Ολο τον Αύγουστο το «τετΡΑΔΙΟ» θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά σας, μόνο που θα μετακομίσει στην έκδοση του Σαββατοκύριακου.  Τρέμε Λάκη Μπέλλο, μόλις απέκτησες αντίπαλο (είναι  η στήλη σατιρική;).

 

 

 

Scroll to top