Pin It

Του Δημήτρη Τρίμη

 

Πρώτα κλείνουμε την ΕΡΤ και εκχωρούμε όλη την πανάκριβη μπίζνα της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή των ηλεκτρονικών Μέσων, στην Ενωση Καναλαρχών, την Digea (που βεβαίως εκτός από τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς κατέχει και όλα τα άλλα είδη ενημερωτικών, πολιτιστικών, διαφημιστικών και λοιπών επιχειρήσεων. Δηλαδή: καράβια, πετρέλαια, κατασκευές, τράπεζες, τουρισμό, ποδοσφαιρικές ΠΑΕ, εμπόριο όπλων κ.λπ.).

 

Στη συνέχεια, ενημερώνουμε την τρόικα ότι πρέπει να βρεθεί λύση για την απρόσκοπτη συνέχιση της χρηματοδότησης των (εν πολλοίς χρεοκοπημένων) επικοινωνιακών ομίλων, ο ρόλος των οποίων καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής της μνημονιακής βαρβαρότητας ήταν αποφασιστικός και παραμένει καθοριστικός για την… επιτυχή συνέχεια της κοινωνικής εξόντωσης του ελληνικού λαού. Ο ίδιος ο τέως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, είχε δώσει εγκαίρως το σήμα για τη διάσωση της Διαπλοκής: Να συγχωνευτούν οι καταχρεωμένοι στις τράπεζες μιντιακοί όμιλοι ώστε να συνεχίσουν να δανείζονται απρόσκοπτα και να εμφανίζονται ότι λειτουργούν με βάση τα (αυστηρά για τις άλλες επιχειρήσεις) τραπεζικά κριτήρια.

 

Για να προχωρήσει αυτή η σκανδαλώδης στρατηγική έπρεπε να φύγουν από τη μέση όλοι οι θεσμικοί περιορισμοί και τα κόστη που ίσχυαν ώς τώρα για όσους κατέχουν -όπως κι αν τις κατέκτησαν- τις αιωνίως προσωρινές άδειες χρήσης των (δημοσίων) συχνοτήτων ραδιοτηλεοπτικής εκπομπής. Δηλαδή πόσα κανάλια, πόσα ραδιόφωνα, πόσα άλλα ΜΜΕ μπορεί να κατέχει ένας όμιλος. Τι πληρώνει για νοίκι της άδειας εκπομπής, τι για φόρους, τι για ασφαλιστικά ταμεία. Πόσους δημοσιογράφους και πόσους εξειδικευμένους τεχνικούς και με τι όρους αμοιβής και ασφάλισης (Συλλογικές Συμβάσεις) πρέπει κατ’ ελάχιστον να απασχολεί. Επρεπε πριν απ’ όλα, ασφαλώς, να φύγουν από τη μέση όλες οι ενοχλητικές εργοδοτικές υποχρεώσεις και να νομοθετηθεί η «ελευθερία» των ομαδικών και τρομοκρατικών απολύσεων-διώξεων, της εργασιακής δουλείας, της διάλυσης των συνδικάτων κ.ο.κ.

 

Αυτά και άλλα πολλά ολοκληρώνονται με την τροπολογία των είκοσι δύο σελίδων, σε νομοσχέδιο για τους «φίλους του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αγιοι Ανάργυροι» (!) που αιφνιδιαστικά στις 11 το βράδυ της Παρασκευής κατέθεσε η συγκυβέρνηση στη Βουλή με σκοπό αύριο να ψηφιστεί και έτσι να εξασφαλιστεί η ακόμα πιο ασφυκτική προπαγανδιστική της ηγεμονία και επομένως η πολιτική επικράτηση του μνημονιακού συστήματος εξουσίας που Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ υπηρετούν με απαράμιλλη αναλγησία.

 

Ερχονται, βλέπετε, και οι εκλογές…

 

Scroll to top