- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Έλεγχοι-εμπαιγμός στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης

14/08/14 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την αλήθεια πίσω από τις… διαπιστώσεις του υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας στον τουρισμό παρουσιάζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο παρουσίασε στοιχεία μιλώντας για ραγδαία αύξηση των προσλήψεων σε τουριστικές περιοχές κατά τις ημέρες που πραγματοποιούνταν οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

«Να μας δώσει ο υπουργός και τα στοιχεία για τις επόμενες ημέρες, μετά τους “αιφνιδιαστικούς” ελέγχους» λέει στην «Εφ.Συν.» ο Νίκος Κοκολάκης, γραμματέας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, υποστηρίζοντας πως αμέσως μετά τους ελέγχους οι άνθρωποι αυτοί απολύονται τυπικά και παραμένουν ανασφάλιστοι και αδήλωτοι, «διαλέγοντας τη μαύρη εργασία από την καθόλου εργασία», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοκολάκης μιλά για αδυναμία ουσιαστικού ελέγχου και για καθεστώς συνεχιζόμενης ανομίας, τουλάχιστον για την ανατολική Κρήτη, καθώς πραγματοποιούνται «καταδρομικές» επιχειρήσεις των ελεγκτών, οι οποίες είναι ήδη γνωστές στους εργοδότες από τη στιγμή που μπαίνουν στο πλοίο οι επιθεωρητές.

Εδώ και χρόνια στην ανατολική Κρήτη δεν υπήρχε αυτοκίνητο διαθέσιμο για τους επιθεωρητές εργασίας, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι να γίνονται ακόμα και με τα προσωπικά αυτοκίνητα των υπαλλήλων του ΣΕΠΕ ή ακόμα και των εκπροσώπων των εργαζομένων.

 

Μάριος Διονέλλης
efsyn.gr


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=225026