02/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Τα ξενοίκιαστα…

Κάτι θα ‘χει τελικώς και για τα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα η τελική ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ, που θα κατατεθεί πιθανότατα μεθαύριο στη Βουλή. Υπό προϋποθέσεις, θα προβλέπεται έκπτωση για τους ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, χωρίς όμως να έχουν συζητηθεί λεπτομέρειες για το ποσοστό της έκπτωσης και τα κριτήρια βάσει των οποίων θα ορίζονται οι δικαιούχοι της. Ισως, δηλαδή, να μην περιληφθούν όλοι οι ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων μη ηλεκτροδοτούμενων, αλλά να παίζει ρόλο, για παράδειγμα, ο χρόνος που παραμένει ξενοίκιαστο το ακίνητο. Οσον αφορά το ύψος της έκπτωσης, οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι κάτω από 30% και πιθανότατα γύρω στο 20%. Ιδωμεν…

Κ.ΤΣ.

…………………………………………….

„Ενας ξεχωριστός δημοτικός σύμβουλος

Κυκλοφοριακή αναστάτωση προκαλεί στους δρόμους του Πειραιά η κάθε μετακίνηση του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς τα οχήματα της συνοδείας του προσπαθούν να «ελέγξουν» την κυκλοφορία προκειμένου το θηριώδες ασημί τζιπ να συνεχίσει την πορεία του χωρίς να σταματήσει πουθενά. Κάτι τέτοιο συνέβη και την Κυριακή, μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου στον Πειραιά, με τους ανθρώπους που βρέθηκαν στον δρόμο του προέδρου των «ερυθρολεύκων» να αναρωτιούνται: «Τόση αναστάτωση για έναν δημοτικό σύμβουλο;

Ν.Κλ.

…………………………………………….

„Μία ερώτηση…

Περίσσεψε η φαιδρότητα χθες στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης, αφού τόσο η πλευρά της πραγματικής οικονομίας (εργοδοτικές οργανώσεις και η ΓΣΕΕ) όσο και οι πολιτικοί είχαν μόνο να κερδίσουν. Οι μεν πρώτοι θα διαχειριστούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ η συγκυβέρνηση εξασφάλισε την έλλειψη κριτικής από αυτούς που εκπροσωπούν όσους βάλλονται. Ομως μια ερώτηση, ρε παιδιά: Αφού είναι μείζονος σημασίας και πρώτης προτεραιότητας η καταπολέμηση της ανεργίας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, γιατί το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης, που συνεστήθη τον προηγούμενο Απρίλιο (13/14.4.2014 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου-ΦΕΚ 99/16.4.2014), χρειάστηκε συνολικά 4 μήνες για να συνεδριάσει;

Τζ.Ρ.

…………………………………………….

„Για προσωπικούς λόγους…

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας υπέβαλε, χθες, στον πρωθυπουργό ο Κώστας Κουκοδήμος. Επικαλούμενος «προσωπικούς και μόνον λόγους» που τον αναγκάζουν να παραιτηθεί, διαβεβαιώνει στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ότι παραμένει βουλευτής της Ν.Δ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουκοδήμος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα στην επιχείρηση που διατηρεί στην Κατερίνη, εξαιτίας των οποίων διατρέχει τον κίνδυνο της πτώχευσης. Οποιαδήποτε άσχημη εξέλιξη θα ήθελε να μην την αντιμετωπίσει ως μέλος της κυβέρνησης. Τις φήμες για δυσαρέσκεια λόγω μεταβίβασης αρμοδιοτήτων προς τον νέο γενικό γραμματέα Διά Βίου Μάθησης διέψευσαν κατηγορηματικά τόσο η πλευρά του υφυπουργού όσο και του κ. Λοβέρδου, που δήλωσε ότι «ήταν αναπάντεχο γεγονός».

Α.ΑΝΔΡ.

…………………………………………….

„Στη Σιβηρία για τον Ζαχαριάδη

Στο Σουργκούτ θα βρεθεί η Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, προκειμένου να μιλήσει σε τιμητική εκδήλωση για τον ιστορικό ηγέτη του κόμματος Νίκο Ζαχαριάδη. Το κλιμάκιο, αποτελούμενο επίσης από τους Ελισαίο Βαγενά και Θανάση Λεκάτη, προχωρά σε αυτή τη συμβολική επίσκεψη, στις 7 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ο γ.γ. του ΚΚΕ θα επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τον Νίκο Ζαχαριάδη στην πόλη όπου παρέμεινε εξόριστος και έθεσε τέρμα στη ζωή του θα τοποθετηθεί αναμνηστική πλάκα. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ζαχαριάδης αποκαταστάθηκε από το ΚΚΕ τον Ιούνιο του 2012.

Ν.ΣΒ.

…………………………………………….

„Βίzες για τους ομογενείς

Για την κατάσταση των Ελλήνων ομογενών στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης, αλλά και σ’ ολόκληρη την Ουκρανία, ενημέρωσε, κατόπιν δικού της αιτήματος, την υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, ο υφυπουργός Εξωτερικών. Ο Ακης Γεροντόπουλος υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συμβάλει στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, εφόσον παραστεί ανάγκη. Η βουλευτής τόνισε την ανάγκη να ξαναρχίσει το συντομότερο δυνατόν η παροχή προξενικών υπηρεσιών από το γενικό προξενείο Μαριούπολης, το οποίο πρόσφατα μεταφέρθηκε –προσωρινά- στο Ντνιπροπετρόφσκ, καθώς και η υποστήριξή του με επιπλέον έμπειρα στελέχη του ΥΠΕΞ σε ζητήματα διαχείρισης κρίσεων. Η κ. Βαλαβάνη συνοδευόταν από τον νέο διπλωματικό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλη Καλπαδάκη, ο οποίος έχει ενταχθεί στο επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη θητεία του στην πρεσβεία της Αγκυρας. Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Τ.Τ.

…………………………………………….

„Τα απόνερα της «ανάπτυξης»

Το Κατάκολο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστό ως λιμάνι-τράνζιτ για κρουαζιερόπλοια. Σίγουρα θα έχετε διαβάσει για τις «καραβιές» τουριστών που φτάνουν στο επίνειο του Πύργου. Δεν έχετε διαβάσει, όμως, ότι βγαίνουν από το πλοίο για να μπουν στα πούλμαν για Ολυμπία και λοιπούς προορισμούς. Αρα, όχι και πολλά έσοδα για τα μαγαζιά του Κατακόλου… Αυτό όμως που αφήνουν σε αφθονία πίσω τους τα κρουαζιερόπλοια είναι τα απόβλητά τους, τα οποία μάλιστα απλώνονται σε έκταση πολλών χιλιομέτρων στις κοντινές ακτές, με αποτέλεσμα να δυσαρεστούνται σφόδρα (λίαν επιεικής η διατύπωση) οι τουρίστες στα καταλύματα της περιοχής (που πληρώνουν και κατιτίς παραπάνω). Ευτυχώς, το Σαββατοκύριακο που πέρασε δεν είχα την… τύχη να βιώσω με… τα μάτια μου, κυρίως όμως με… τη μύτη μου, αυτή την ευωδιαστή πτυχή του τουριστικού «success story». Οπως με διαβεβαίωσαν όμως ντόπιοι, η υπόθεση βρομάει.

Γ.Γ.Π.

…………………………………………….

„«Δεν ξεχνάμε»

«Μετά τις ορκωμοσίες, ώρα για έναν καυτό αντιφασιστικό Σεπτέμβρη!», ενημερώνει η ΚΕΕΡΦΑ, χαιρετίζοντας όσους έδωσαν μαχητικό παρών στις κινητοποιήσεις στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια όπου εκλέχτηκαν νεοναζί σύμβουλοι. «Ετοιμάζουμε τον αντιφασιστικό Σεπτέμβρη στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με το διήμερο στην Αττική, στις 18 Σεπτέμβρη παναττική διαδήλωση στο Κερατσίνι και τη μεγάλη συναυλία τού “ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ”, των φίλων και της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, στο Σύνταγμα στις 19 Σεπτέμβρη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη στις 18 Σεπτέμβρη», τονίζει η Κίνηση.

Στ.Ζ.

…………………………………………….

„Νέο βιβλίο

Ο νέος γύρος εκδηλώσεων του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ για αυτήν τη χρονιά ξεκινά τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα, με μια εκδήλωση στο πλαίσιο της θεματικής για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες. Η εναρκτήρια εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στο νέο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά με τίτλο «Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη», που εκδίδεται άλλωστε από το Ινστιτούτο, και θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136, Αθήνα). Δυναμικά επανακάμπτει στη χρονιά το γερμανικό θεωρητικό ινστιτούτο της Αριστεράς.

Ν.ΣΒ.

…………………………………………….

„Περιμένουν τη δίκη τους

Καταδικάστηκε, αλλά παραμένει ελεύθερη με αναστολή η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλη. Η «αγανακτισμένη» κάτοικος του Αγίου Παντελεήμονα κατηγορείται και για επικίνδυνη σωματική βλάβη, που αφορά τη συμμετοχή της σε δολοφονική επίθεση εναντίον Αφγανών προσφύγων σε μια υπόθεση η οποία έχει αναβληθεί 8 φορές. Την ίδια ώρα οι 10 από τους 12 συλληφθέντες (έξω από την ΑΣΟΕΕ στις 8/4) μετανάστες μικροπωλητές συνεχίζουν να κρατούνται σε αστυνομικά τμήματα και κέντρα κράτησης, περιμένοντας -αν δεν υπάρξει νέα αναβολή- τη δίκη τους στις 2 Οκτωβρίου 2014. Προφανώς είναι πιο επικίνδυνοι για την ανάπτυξη της χώρας.

Κ.Ζαφ.

…………………………………………….

„Πρώτες κινήσεις

Τις πρώτες του κινήσεις, αναλαμβάνοντας χθες και επίσημα το τιμόνι του Δήμου Πειραιά, έκανε γνωστές ο νέος δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης. Σε συνέντευξή του στο «Βήμα FM» ανέφερε ότι δύο πράγματα πρέπει να κάνουν άμεσα: να εξορθολογίσουν, να εξυγιάνουν τα οικονομικά του δήμου και να πιέσουν την κεντρική εξουσία, την κυβέρνηση, ώστε να αποκομίσουν τα περισσότερα δυνατά οφέλη για την πόλη και τους δημότες. Εκανε επίσης γνωστό ότι μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα υποβάλουν συγκεκριμένη πρόταση για τη λειτουργία του λιμανιού σε σχέση με τον δήμο γιατί, όπως είπε, δεν υπάρχει πόλη-λιμάνι στην Ευρώπη που να μην αποκομίζει οφέλη. «Ο Πειραιάς είναι μια παράκτια πόλη που δεν αποκομίζει ούτε ένα ευρώ από τις ακτές της» υπογράμμισε και ξεκαθάρισε ότι θα διεκδικήσουν τα έσοδα που δικαιούνται.

ΧΡ.ΠΑΠ.

Scroll to top