05/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Κάτι ξέρει;

 

Ο συνήθως φειδωλός και μετρημένος στις προβλέψεις του Κώστας Σημίτης προέβη χθες σε μια εκτίμηση που μάλλον πέρασε απαρατήρητη για τους πολλούς. Αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και έδειξε να μην πείθεται από τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις ορισμένων ότι η διεξαγωγή τους θα καθυστερήσει. «Μας διαβεβαιώνουν ότι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν σύντομα, αλλά οι ενδείξεις δείχνουν ότι όλα είναι αβέβαια. Οι εξελίξεις πάντως δεν θα συμμορφωθούν προς το δικό μας ασαφές χρονοδιάγραμμα», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός στο Ζάππειο, στέλνοντας μήνυμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο να επισπεύσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης και να εγκαταλείψει τις «μικροκινήσεις». Αραγε γνωρίζει κάτι ο Κώστας Σημίτης ή είναι η διορατικότητα ενός πρώην αρχηγού;

 

Δ.Κ.

 

 

………………………………………

 

„Παραλογισμός

 

Με σκληρή γλώσσα σχολίασε η ΔΗΜΑΡ τις νέες «ορέξεις» των δανειστών, όπως προκύπτουν από τις συζητήσεις με την ελληνική αντιπροσωπεία στο Παρίσι. «Σε μια κοινωνία που μετρά ήδη 1,5 εκατομμύριο ανέργους, η επιμονή να απελευθερωθούν οι απολύσεις δεν είναι λάθος πολιτική, είναι παραλογισμός» επισημαίνει η Αγίου Κωνσταντίνου και καλεί την κυβέρνηση να αποκρούσει τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της τρόικας και να διεκδικήσει νέα συμφωνία με τους δανειστές. Ζητά από την κυβερνητική αντιπροσωπεία «να καταστήσει απολύτως σαφές ότι η χώρα δεν αντέχει τη λήψη νέων μέτρων, όπως αυτά που απαιτούνται για τους πλειστηριασμούς, ούτε άλλη αποδόμηση του ήδη αποσαθρωμένου εργασιακού τοπίου». Υψηλοί στόχοι, για μια κυβέρνηση με ανύπαρκτα δείγματα βούλησης έναντι των δανειστών.

 

Δ.Κ.

 

 

…………………………………………

 

„Τον κατέστρεψε…

 

Η Βαλερί Τριερβελέρ, η διάσημη πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, με το καινούργιο της, άκρως εκδικητικό βιβλίο, με τίτλο «Ευχαριστώ για τη στιγμή», έχει οδηγήσει τον πρόεδρο Ολάντ στα Τάρταρα! Τόσο πολύ που, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Parisien», ο πλέον αντιδημοφιλής πρόεδρος της Γαλλίας, αφού διάβασε την προδημοσίευση αποσπασμάτων στο περιοδικό «Paris Match», έστειλε σε κοινή τους φίλη ένα μήνυμα, στο οποίο έγραψε μόνο «Καταστράφηκα»! Και δεν είναι μόνο τα όσα δακρύβρεχτα περί υπνωτικών χαπιών, απόπειρας αυτοκτονίας κ.ά. γράφει η πρώην σύντροφός του για τη σχέση τους, όσο οι δηλητηριώδεις μπηχτές της για τον χαρακτήρα του – αφού γράφει μεταξύ άλλων ότι σιχαίνεται τους φτωχούς, τους οποίους ιδιωτικώς αποκαλεί συλλήβδην «ξεδοντιάρηδες»!

 

Γ.Τσ.

 

………………………………………..

 

„«Ολέθριες συνέπειες»

 

Τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενες δυσάρεστες εξελίξεις που θα αφορούν και την Ελλάδα, έκρουσε χθες στη Βουλή ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ), με αφορμή τις επικείμενες αποφάσεις του ΝΑΤΟ. «Υπάρχει ένταση της επιθετικότητας που θυμίζει μέρες του Α´ Παγκοσμίου. Οι αντιθέσεις οξύνονται στο έπακρο και κανείς δεν μπορεί να υποτιμά τις ολέθριες συνέπειες σε θέματα όπως η ΑΟΖ, το Κυπριακό, η Θράκη και το Αιγαίο», σημείωσε. «Αν πιάσει φωτιά γύρω γύρω, η Ελλάδα δεν έχει αντιπυρική ζώνη», προειδοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, αναφερόμενος στις διαγραφόμενες αλλαγές συνόρων στη Μέση Ανατολή και αλλού.

 

Χ.ΙΩ.

 

……………………………………….

 

„Μίζες

 

Παρά την έντονη πολιτική αντιπαράθεση των ημερών, φαίνεται να υπάρχουν και σημεία σύγκλισης μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Ο υφυπουργός Αμυνας Γ. Λαμπρόπουλος ανακοίνωσε ότι θα κάνει δεκτή τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τα εξοπλιστικά. Σύμφωνα με τη ρύθμιση που θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών θα υποχρεούται πλέον να καταθέτει δύο φορές τον χρόνο στην ειδική επιτροπή της Βουλής αναλυτικό απολογισμό των περίφημων αντισταθμιστικών ωφελημάτων. Επίσης, θα προβλέπεται ειδική ποινική ρήτρα διαφθοράς, σύμφωνα με την οποία με απόφαση του υπουργού θα επιβάλλεται σε εμπλεκόμενα νομικά ή φυσικά πρόσωπα πρόστιμο έως 40 φορές την αξία του ποσού που δόθηκε ως μίζα.

 

Χ.ΙΩ.

 

………………………………………….

 

„Ουδέν μονιμότερον…

 

Μόνιμη θα γίνει απ’ ό,τι φαίνεται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. Ο συγκεκριμένος φόρος φέρνει ζεστό χρήμα στα ταμεία και δεν έχει κανένα… θέμα εισπραξιμότητας. Για αυτό και η τρόικα δεν δέχεται -όπως προκύπτει από τις πρώτες επαφές- να μειωθεί, πόσο μάλλον να καταργηθεί, όπως μας έχει… παραμυθιάσει η κυβέρνηση. Το περίπου 1 δισ. ευρώ που αποδίδει είναι πολλά χρήματα. Αποτελούν καλό «μαξιλάρι» για τον προϋπολογισμό, όταν υπάρχουν και οι δικαστικές αποφάσεις που ανατρέπουν την εισοδηματική πολιτική. Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού…

 

Κ.ΤΣ.

 

…………………………………………..

 

„Ελεγχος περιουσιών

 

Το ζήτημα της εφαρμογής του νόμου που ψήφισε ομόφωνα η Βουλή το 2012 για τον περιουσιακό αναδρομικό έλεγχο όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων, επανέφερε χθες ο Απόστολος Κακλαμάνης. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, επικαλούμενος τη γενική κατακραυγή κατά του πολιτικού κόσμου, υποστήριξε ότι επιβάλλεται η εφαρμογή του, ωστόσο, επικρίνοντας τον πρωθυπουργό, παρατήρησε ότι εδώ και ενάμιση χρόνο δεν γίνεται τίποτε, αν και ο Αντώνης Σαμαράς το είχε εξαγγείλει στο Ζάππειο. Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, η αναβλητικότητα έχει ως συνέπεια να συνεχίζεται ο «φασιστικός διασυρμός όλων, εντίμων και ανεντίμων, από το κυρίαρχο σύμπλεγμα τραπεζο-εκδοτικών συμφερόντων που “κυβερνά” τη χώρα».

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………..

 

„«Οι φόβοι των Γερμανών»

 

Το πορτοφόλι τους, ο καιρός και τα γεράματα είναι οι τρεις βασικές πηγές ανησυχίας των Γερμανών, σύμφωνα με έρευνα που γίνεται κάθε χρόνο από το 1992, με τον τίτλο «Οι φόβοι των Γερμανών». Η κορυφαία αγωνία τους, με ποσοστό 60%, είναι μήπως χρειαστεί να πληρώσουν τα χρέη της ευρωζώνης και μήπως αυξηθεί το κόστος ζωής. Στη δεύτερη θέση είναι τα γεράματα και η προοπτική να εξαρτώνται σε αυτή την ηλικία από άλλους ή να πρέπει να μείνουν σε γηροκομείο, όπως συμβαίνει με περίπου 2,5 εκατομμύρια ηλικιωμένων. Υπάρχει ακόμα ένα 51% που έχει άγχος για τις φυσικές καταστροφές και ένα 35% που φοβάται το ενδεχόμενο να εμπλακεί η χώρα σε στρατιωτική σύγκρουση ή σε Ψυχρό Πόλεμο με τη Ρωσία για την Ουκρανία.

 

Ε.Π.

 

………………………………………..

 

„«Μαντάμ Σουσού»

 

Η αναφορά του Θ. Δρίτσα χθες στη Βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της διάλυσης του ΝΑΤΟ και της απεμπλοκής της χώρας μας από τη Συμμαχία, προκάλεσε την αντίδραση του Αδ. Γεωργιάδη (Ν.Δ). Αφού είχε ρωτήσει περί τις 10 φορές ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ΝΑΤΟ και πήρε την απάντηση από τον κ. Δρίτσα, ο βουλευτής της Ν.Δ. συνέχισε: «Δηλαδή, αφού έρθετε στην εξουσία και λύσετε το πανευρωπαϊκό πρόβλημα του χρέους, και αφού αυτή η δουλειά είναι μικρή για τον κ. Τσίπρα, θα προχωρήσετε και στη διάλυση του ΝΑΤΟ; Εχετε επαφή με την πραγματικότητα ή έχετε κάποιο σύνδρομο μαντάμ Σουσού σε αυτό το κόμμα;»

 

Χ.ΙΩ.

 

……………………………………………

 

„Νέος πρόεδρος

 

Για τον νέο πρόεδρο θα κληθεί να αποφασίσει εντός των επόμενων ημερών το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων. Ποιο πρόσωπο συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αναλάβει καθήκοντα προέδρου; Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το μεγάλο «φαβορί» είναι η Νέλλη Παπαχελά. Οι σχετικές αποφάσεις εκτιμάται ότι θα ληφθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο πιθανόν να συγκληθεί την Κυριακή.

 

Στ.Ζ.

 

…………………………………………..

 

„Για το «παρών»

 

Στην ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, παρέπεμπαν χθες στελέχη του κόμματος, σχετικά με το «παρών» που δήλωσαν στη Βουλή στην ψηφοφορία για την τροπολογία περί του αφορολόγητου των μοναχών. «Η εκπρόθεσμη τροπολογία βουλευτών της Ν.Δ. επαναλαμβάνει αυτό το περίεργο φαινόμενο της κατάθεσης εκπρόθεσμων βουλευτικών τροπολογιών άσχετων. Είναι παντελώς άσχετο το υπουργείο Παιδείας με το θέμα που επιχειρεί να ρυθμίσει. Πώς την αποδέχεται ο υπουργός;» είχε αναρωτηθεί ο Θ. Δρίτσας. Πρόσθετε ότι «δεν είναι θέμα διαφωνίας επί της ουσίας, κατ’ ανάγκη. Αλλωστε, έχουμε αιφνιδιαστεί. Δεν προλαβαίνει κανείς να μελετήσει το θέμα στην έκτασή του, αλλά θέλει λίγο προσοχή. Δεν γίνεται, όποιο κι αν είναι το ζήτημα, όποιο κι αν είναι το θέμα».

 

Ν.ΣΒ.

 

Scroll to top